Жена ми иска да се разделим "временно"

• 18 044
  • 414
  •   1
Отговори
# 60
Каква инвестиция? Разбирам, че има курви, кефят се, че мъжете им не са вкъщи, защото могат да си викат 'колеги', обаче не всички жени са така. Някои искаме мъж на място и тази жена също смятам, че е такава.
Това хахо-хихи, ауу, ууу, аз май съм повреден - не е ок,  звучи доста слабоумно.
Има някои несъответствия в темата и според мен или е пързалка, или се спестяват факти, или героят не е много добре на втория етаж. Назад някой писа, че започнаха да излизат странни допълнения в историята, което никак не е уважително - първо жената беше представена като някакъв курволяк, докато мъжът блъска, после се оказа абеее неее баааш така. Една цяла страница анонимни отговори тип тап-тап по рамото. Авторът говори за множество имоти, а се сврял като ЖПО в гарсониерата на тъщата. Уж имат , пък допреди няколко години и двамата са били някакви оскубани мишки.
Дайте следващата серия, какво става там?

# 61
Изневерилата мебел гони нагло строителя на дома им. При бракоразводно дело изневерилия, неработещ и некоректен лъжец ще загуби делото.
Всяка жена има особености на характера, добри и лоши страни. Мъжът не я е обиждал, мамил, малтретирал или въвеждал в заблуда. Лоялната жена не вдига крака при меланхолия или банални капризи.
Обичащите жени отстояват и се борят за връзката си. Те подкрепят партньора си в критични ситуации, защото емпатията е ценно качество. И остават до него, дори когато е фалирал, останал инвалид  или сринат. Така е в нормалните връзки и семейства. Нарича се ПАРТНЬОРСТВО.
Причините за едно нарушение, престъпление или амарално поведение не оневиняват извършителя.

Ти в стаята ли беше като й е крещял, че си толкова сигурна?

Жената е търпяла доста дълго, пропиляла е най-хубавите си години, без резултат. Колко още? Каква любов има тук, нито ще я излуша, нито е зачитал мнението й, нито са прекарвали някакво време заедно, дори секс не са правили. Къща строял, голямата работа, тя къща не е искала, има си дом.

И на мен от постовете на автора ми навява нарцисизъм и манипулация. Изведнъж си осъзнал всичките проблеми, а 5 години нищо не е направил за да спаси тази връзка. Аха, сигурно.

# 62
@Rumi11111
Ако и следващата му жена не го вижда повече от 2 часа на седмица, пак ще бъде отметната в графата "пикла" по Вашата логика. И Вие сте в грешка с поредното клише. За истинската връзка НЕ СЕ НАЛАГА да се бориш, каквото и да сте чували, минавайки по тротоара покрай непознати философи. Жената не е мрънкала, защото изобщо не е имало на кого да мрънка. Желанието и нуждата да споделиш неволите си на половинката си не е мрънкане. Щом автора така го разбира, да я пуска да ходи да "мрънка" на другия мъж, може пък той да е готов да изслуша "мрънкането" и да й помогне. Както се прави във връзките, дето "си струва да се бориш за тях".

# 63
Нарциса, имате някакъв проблем, не знам какъв, но обърнете внимание. За вас всяка жена, на която мъжът и работи, е курва ли? Жена му е пропадналата, тя ходи да изневерява, докато е омъжена, но и да нямаха брак пак е същото. Нещо много сте ядосана и изкривявате нещата, не знам защо, но има някаква причина. Да наричате долнопробното поведение достойно не е адекватно. Някой много ви е наранил ли, какво е точно няма откъде да знам, но има нещо. Да, връзките, всичките, не само партньорските, се поддържат и развиват от участниците в тях. Нищо не се случва с мрънкане и бягане от отговорност. И е прекрасно, че е така. Щастието не пада от небето, то се изгражда.

# 64
Авторе, приятелката ти е много спокоен човек явно.
Във връзка, в която не правите секс, не прекарвате време заедно, не ходите никъде и общо взето нямате хубави емоции заедно - аз щях да ти вдигам поне по един скандал на ден.
Лошо си се заробил с тая къща.
Виждаш ли, тези ремонти, дори да ги направиш с кредит, парите за кредита ще ги изкараш с годините.
Ама 5те години без секс, почивки, близост и любов не можеш да си ги купиш обратно с пари.
Хубаво е, че си работлив, но всяко нещо си има граници - живот съставен само от работа, с нула удоволствие в него, за какво ти е?
Тя пак доста те е изчакала. След като нямате деца повечето жени или биха прекратили по-рано, или биха си взели сексът и романтиката другаде, докато ти работиш по къщата, за да може като те зарежат да делите на половина.

# 65
Не разбирам, защо това, че авторът е строил къща, вместо да развежда жена си се смята за причина за кофти връзка и раздяла? Тя какво е правила през това време уикендите? Защо не е била с него ? Тая къща нали е за тях. И ние сме строили и с майстори и т.н., никога единият не е бил дезинтересиран и да стои да тъпее и като няма кой да го забавлява да си хване любовник   Възмутително е единият да се блъска, а другият да хленчи, че не му се получава. Бракът и всичко в него е общо дело.

Към автора - спри да четеш чатове, жена ти вече си има друг, да си чатят и да се обичат, ти си уреди нещата с местоживеенето, общите имоти и си подреди живота. До две години ще имаш жена, мъже като тебе не живеят сами.

И не гледай кучето, то само това остава.
Абсолютно съм съгласна.
На автора стана ясно къде са грешките, ама жената с нищо не се е напънала да промени нещо. Ей такива хора са най-мъчителни за живот - носят се по течението, мрънкат, чакат да падне чудото отгоре, някой да ги води за ръчичка, а сами нещо - нада.
Защо уикендите от време на време не е ходила на въпросния строеж? Дет се вика да поседи на един къмпинг стол със сангрия на двора и да му прави компания докато лее бетон? За тях двамата го прави, за общия им дом, за нейното куче.
И защо тя самата не е инициирала да идат някъде? Да резервира някой уикенд някъде, какво, той ще откаже ли?
Не може единия да работи 24/7 и да се очаква от него да намира време да организира екскурзии и разнообразие. Когато единия напъне в една посока, другия помага в другата.
Ние поради различни причини живяхме 8 години в ремонт. Ми гадно е, мъка е, трудно е. Но за всичко сме били заедно. Не е било той да кърти, а аз да мърморя колко ми е скучно отстрани. И сме ходили на много почивки, ама защото все някой се е хващал да ги организира и това не е бил тоя дето няма час почивка.
Да, допуснал е грешка автора - фиксирал се е в строежа и не се е усетил кога е станало твърде много и твърде късно. Ама като гледам жената от самото начало изобщо не е била влюбена в него, защото нейно старание за връзката им не виждам.

# 66
А на мен ми избоде очите "кучето И", навсякъде, където то се споменава. Пък къщата беше за кучето и, ама се оказа, че тя всъщност не е искала тази къща. Кучето е осем години с тях, не стана ли кучето НИ?
Правете сметка какво семейство е.
Много показателно, колко е присъствал в това семейство изобщо.

Мъжът ми беше много резервиран за куче. Но кучето е "ни", моето дете също вече е "ни".

# 67
Руми, с това неумение за четене и съвети към официализирана проституция те съветвам да спреш да даваш съвети. Разбирам, че ти зависиш от благоволението на мъжа си и си съгласна на всякакви унижения, но във форума има и работещи жени. Представи си, ролята на жената през 2024та не се изчерпва с висене вкъщи. Разнообрази си малко ежедневието и спри да обясняваш как всеки, който не е на твоето мнение, има някакъв дълбок вътрешен психологически проблем.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 11:18 от Нарцùса

# 68
  • Далечният изток
Как жената да не е променила нищо?! Ето, променя семейния си статус. Малко ли е?

# 69
Как жената да не е променила нищо?! Ето, променя семейния си статус. Малко ли е?
Е това е накрая. Grinning Когато вече няма какво да се спасява. Ама е седяла с него 8 г. Като е толкова ужасно положението, защо не го е напуснала преди готиния колега?

# 70
В една друга тема осъждахте потребителка, която веднъж е решила да отиде на почивка с приятелка, а тук питате защо съпругата не е излизала и ходила на почивки сама. Струва ли ви се редно той да блъска 7 дена, тя да ходи да си вее гъза? Тогава и шантонерка щяхте да я изкарате.

Това е една ситуация без изход, в която я е поставил автпрът толкова години тази съпруга. Строил е къща и тя е трябвало да е съпричастна. Мразела си е работата, но не е имала правото да се оплаче, защото на него му е било по-тежко. Разговори за отношенията им не е искал да води. За какво са били скандалите, ако тя не се е опитвала да промени нещо според вас?

Сега и да си сипе пепел на главата, все тая. Съжалявам, но вината за разпада на този брак си е лично негов, не на двамата. А е имал индикации за проблем и е можел 5 години да се замисли какво му се говори. Не мисля, че е и влюбен в жена си. Наранено му е егото.

# 71
И аз мисля, че отдавна са приключили нещата. Просто ми се иска да не бяха. Деца нямаме. Просто в момента сме, като двама непознати. Имаме куче и котка. Като кучето (лабрадор) й е от минала връзка и заради него не можехме да пътуваме също, тъй като тя не искаше да го оставяме на кучешки хотел (поради лоши условия), а и не приемаха до скоро и по хотели с кучета. Това беше и една от причините да купим парцел, за да може да оставяме кучето там.

Като цяло, като се изнеса, и аз мисля да нямам контакт с нея.

Пропуснах да отбележа, че не съм залитал по други жени (защото просто нямам време), нито съм крил пари от жена си.
Даже не намирам смисъл да се бориш за тази жена. Всеки има право да си търси щастието, където иска, но определено сложи край и ако реши да се връща не го допускай.  Не знам как ще си поделите имуществото, защото от написаното става ясно, че ти изкарваш парите, и си влагал и труд и средства. И гледай да я преодолееш тази любов, че да не ти се изяде живота.

# 72
Ами тя може изобщо да не е искала къща в някакво село, пък било то и близо до голям град. Ако са планирали да имат дете, това много утежнява цялата логистика. Затова не е ходила. Пък и чак 5г да се строи една къща.... Хората хотели вдигат за няколко месеца зимата, той една къща 5г . Всъщност познавам такива "майстори" дето всичко сами да си правели и бла бла.. пишман майстори.. Наемал си фирма, строи ти за няколко месеца и бам, за година макс е уредено. Ако искаш, де. Ама мен ми се струва, че жената изобщо не е искала.

# 73
  • София
Като голям любител кучкар, не разбрах идеята да се купи имот, че някой ден кучето да се оставя там, докато те ходят на почивки. Само ли е планирал авторът да го оставят? На двора (апартаментно куче)?
Когато 1 куче пречи на почивката, какво ли биха правили с дете при това мислене?

# 74
Нейното старание във връзката не го виждате, защото автора няма да ви разкаже за него. Всичко е само аз, аз, аз. Чак на 4-та страница призна, че тя дори не е искала да строят къща. Чудя се изобщо четете ли, автора сам си казва, че не я е изсушвал, явно тя е искала да обсъдят проблемите си, а той е блокирал всякакви опити за нормален разговор.

Общи условия

Активация на акаунт