Жена ми иска да се разделим "временно"

• 18 065
  • 414
  •   1
Отговори
# 75
Авторе, днес ли се изнасяш? Моят съвет е да си намериш адвокат и да действате по развода и подялбата на имуществото. Имай предвид, че можете да се разведете само за няколко седмици, ако оставите подялбата на имотите за после. Това не е много добър вариант, защото вероятността да влачите с години нещата е огромна.

# 76
  • София
Права е Тесариа. Жената много пъти е опитвала да говори, той е неглижирал проблемите и сега изведнъж е изненадан.

Ева, от опита ми съдя, че повечето жени в тази ситуация гледат да се отърват от тежащата им вече връзка и нямат имотни претенции. Особено ако самата тя не е влагала пари, а и дом си има (живеят в жилище на майка ѝ, пък той купува имоти с кредити - може да са някакви ниви, не е уточнил). Надали ще се делят с години. Ще подпишат споразумение и жената ще побърза да има разнообразие, а бас хващам и дете. За 8 години младо семейство да се пази умишлено ми е направо странно. И то двамата имат стабилна работа и жилищА.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 11:40 от Fever Ray

# 77
Като голям любител кучкар, не разбрах идеята да се купи имот, че някой ден кучето да се оставя там, докато те ходят на почивки. Само ли е планирал авторът да го оставят? На двора (апартаментно куче)?
Когато 1 куче пречи на почивката, какво ли биха правили с дете при това мислене?
Това и на мен не стана ясно.
Може би в AI хотелите не може с куче, но в много хотели е разрешено. Ние с нашето ходим навсякъде.

Аз не споря, че автора има голяма вина, но продължавам да не смятам, че вината е само негова. Ако тя бе толкова нещастна, да си е тръгнала досега отдавна. Някакси новия колега е старт бутона на този развод, а не като цяло нещастието й.

# 78
Плюс това съм сигурна, че всичките финанси на автора са заминавали към проекто-къщата  и за жената е оставало да покрива дупки и пр. Как да ходи и на почивки ... Щом няма пари да наеме фирма за строеж, е близо до акъла какво му е положението.

Фивър, да. Все са изненадани. Не съм чула мъж, дето са го зарязали, да не е бил шокиран от факта...

# 79
  • София
Гугъл, ние сме с 2 кучета сега. Били сме и с 3, но тези двете са плътно с нас, вкл. в чужбина, с много редки изключения. И с 5 деца в различни конфигурации, но обичайно поне 2 има с нас на почивка. И хотели има, и къщи за гости, и вили, и много други опции в страната и в чужбина, стига да има желание.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 11:54 от Fever Ray

# 80
То като цяло е безмислено да се търси вината. Станалото, станало!За другия път се вземат поуки и така.

# 81
Гугъл, ние сме с 2 кучета сега. Били сме и с 3, но тези двете са плътно с нас, вкл. в чужбина, с много редки изключения. И с 5 деца в различни конфигурации, но обичайно поне 2 им с нас на почивка. И хотели има, и къщи за гости, и вили, и много други опции в страната и в чужбина, стига да има желание.
Ние сме с едно, никъде не сме били без него. Хората много му се радват в 99% от случаите. И в хотели, и в къщи за гости, и по хижи. Само в самолет не сме пътували, защото не мога да си представя да пътува в багажното, а е над 8те кг за пътуване с нас. А и не виждам как ще го оставиш само в къщата дори да има двор. Кучетата не са като котките да можеш да идеш някъде за седмица и да помолиш някоя съседка само да хвърли едно око.

# 82
  • София
Гугъл, вече не пътуват в багажното животните. Забраниха, заради смъртни случаи. За големите се иска единствено транспортна клетка, а някои авиокомпании осигуряват. Малките породи може дори на ръце. Ние ги гушкаме, ама са чихуа и йорки, та е лесно (имаме "кенгура" за такива случаи.
И не се отклоняваме от темата.
Съществено е.
Ако жената си обича животното до степен да не иска да го остави на кучешки хотел или на близки, не виждам как би преглътнала да го остави на двор и да замине. Просто щеше да е още една капка в преливането на чашата, а може и да е дала отражение тази идея.
Странно ми е и очакването на автора тя да иска той да гледа НЕЙНОТО куче, докато я няма, без да е отваряла тя приказка. Надали ще поиска. Но пък е показателно как при желание бързо е приела пътуване, докато с него 5 години не са мръднали никъде.

# 83
И ние пътуваме на определени места с кучето. И в чужбина сме ходили с него.

Стана ясно, че не кучето е причина да не ходят на почивки. Ето жената е побързала да си вземе почивката, първо нея е организирала. Явно е намерила къде да остави кучето.

Подведохте се по разкаянието на автора. Осъзнат бил. Хич не ми се струва осъзнат, а просто обиден. И на цялата драма, пита кой ще И гледа кучето. Представям си да имаха дете. Авторът щеше да е точно от тези, които на пук нямаше да гледа детето, за да провали плановете на бившата си.

# 84

Не очаквах толкова много коментари (не споделям проблемите си по принцип с никой, опитвам се сам да си се справя, което може би е грешка). Може би е трябвало да потърся помощ по-рано. Sad
Но тогава бяхме и в доста по-лошо финансово положение. И почнахме лека-полека с малки стъпки. Изобщо не си давах сметка какво ще стане и колко ще продължи, а тя ми казваше, че вижда накъде отиват нещата и ще се проточат доста. Просто отказвах да повярвам. И се бях пуснал по течението, но с добри намерения.

Наистина сме били само партньори/съквартиранти.

Относно моето поведение и характер, мисля, че съм копие на баща си, който като цяло не се вслушва много в майка ми. И той крещи, вика, майка ми го търпи (предполагам, че те са останали заедно, заради децата, чуждото мнение и прочие; все пак са живяли в друг строй и порядки).

Уоу, аз съм копие на баща си.!? Винаги съм казвал, че не искам да приличам на него и виж какво стана. Пълно копие Sad. Направо нямам думи...А съм се опитвал да се променя. (жена ми е правила забележки, че съм като него). Явно трудно човек се разграничава от родителите си.

Значи познах за повтарящия се модел от родителя. Вие даже сте надминал баща си (в друг пост по-късно казвате, че тази сутрин сте гледали пак чатовете  й от сутринта с този мъж).
Значи оставаме копието.

Хайде да погадая малко.
Момичето е от София, нали? Вие вероятно ви влече провинцията, откъдето може би сте. Това обяснява защо все още живеете в неин дом (при това гарсониера от майка й).
Купили сте имотИ. Добре, но продължавате да живеете в кутийка, и то нейна.
Този имот на 15 мин от голям град вероятно е удоволетворявал вашите мечти, затова и сте се нагърбили 5 год труд всяка събота и неделя нон стоп, като ходите и на работа от понеделник до петък.
НЯМА ЧОВЕК, КОЙТО ДА ИЗДЪРЖИ НА ПОДОБЕН РИТЪМ 5 ГОДИНИ.
Според мен свързан сте с населеното място (с роднини или приятели), затова и събота и неделя е било малко работа, малко релакс на село, чист въздух, по някоя бира вечер с приятели, може и наблизо в големия град. Затова не сте я увлекли да идва с вас, за да не ви пречи на рахата - в друг пост казвате, че с приятели или непознати говорите непрекъснато, а когато сте с нея си мълчите. Затова 5 год не е имало мисъл, време и желание да я заведете на почивка - вие сте си я вземали всяка седмица почивката, но сам, без нея.

Подобен тип мъж имаше в оня строй, за който споменавате - момче от село по душа, но гражданин по местожиеене. Не го влече града и хората, а селото. И ходеха от петък вечер след работа до неделя късно вечерта на село - "да помагам на нашите".

Мога да предположа, че сте взели и двамата кредити за този строеж. Отношенията ви са се скапвали от самото начало само по ваша вина, жена ви не е искала да остави работата си именно по тази причина - виждала е, че сте направили по-голяма крачка от тази, на която сте способен. Затова е останала на работата си, въпреки че е ужасна, защото е знаела много добре какво значи неплатен кредит в случай на напускане и ненамиране на работа - щеше да рискува гарсониерата на майка си.
Ето защо е търпяла толкова време.

Пълно разминаване сте двамата.
А това за мисълта, че сте искали да се разправяте с този мъж, говори още по-зле за вас - имате чувство за собственост над жена си, собственост, за която решавате дори да се разправяте с трети човек, неразбирайки, че хората не ви принадлежат. Дори при сключен брак, когато кажеш "жена МИ" - това "ми" не е нотариален акт, разбираш ли?

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 15:31 от Valerie R

# 85
  • Melmak
Авторе, съжалявам, но жена ти иска да се разделите за постоянно, не за временно. Явно търси как да ти го сервира по-леко и за това казва временно. А може би я е страх и търси отворена вратичка, ако нещо не се получи с колегата.

За съжаление си пропуснал прекрасни години, докато си бъхтил по къща, която е била твоя мечта, но не и нейна.

Не знам защо си нарочил това куче за нейно, за осем години не го ли почувства и свое? Имали сме куче с родното ми семейство и за пътуване преди беше по-сложно. Обаче сега гледам, че има повече възможности и за по-големи породи.

Абсурдно е да се оправдавате, че 5 години не сте почивали, защото имате куче! Боже мили! Приятелите ми с кучета се сцепват да пътуват, че и на море, и на планина. Намират места, където кучетата са добре приети. За хотел я разбирам, ние също не сме оставяли.

Преди около година не си бяхме взимали отпуск от септември до август. Почти година. Бях на предела, не издържах. Толкова бях засипана с проблеми, че в един момент казвам на мъжа си: не издържам, дай някъде да ходим, нещо да мислим, не мога. Повярвай, отворих лоукост авио компания и където бяха най-евтини билетите, там запазих.

Имах ужасна нужда от това и бях само 1 година без почивка. А какво остава за 5?

За това не се учудвай, че жена ти вече прави планове за почивка с другия. Наливали сте ресурс в къщи и апартаменти, докато накрая между вас не е настъпил страшен разрив.

Сега мисли как ще делите това общо имущество, защото и това е проблем.
Дано успеете да се разберете.

# 86
Какъвто ще да е авторът, постъпката на жена му е далеч от достойна.

Значи, нещастна е, бракът й е пред колапс, липсва секс, липсват развлечения, тя няма мотивация да си смени тормозещата я работа. Изобщо - кошмар.
И вместо да направи нещо, за да пооблекчи битието си (например да прекрати брака овреме и да не губи времето на двамата), избира да си седи в кочинката и да чака, докато се появи ново клонче, за което да се хване.

Еми, не ми звучи баш като решение на прекрасен човек.

Авторе, изнасяй се и работи върху своите си слабости. Но не заради нея, а заради себе си и своето бъдеще, защото и ти имаш трески за дялане. Ясно, че вас двамата няма да ви бъде - за което няма грам смисъл да търсиш виновни и да си блъскаш главата в стената - ама поне да си спестиш бъдещи разочарования...

# 87
  • Далечният изток
И двамата си имат треските. Никой не е казал, че тя е прекрасна. Просто вече действително и за двамата ще е по-добре да се разделят. Авторът няма какво да спасява и за какво да се "бори". Вади поуките и продължава напред.

# 88
Авторът много удобно завъртя нещата да изглеждат, все едно жената е някаква любовчийка и сега е намерила нов клон. Нов клон жена без деца и с куче може да намери ама не мога да опиша колко лесно. Пълно е с кучкари, които с кеф ще водят нея и кучето, че и котката по хотели. Познавайки този факт, вече изглежда много по-различно твърдението, че тя не била направила усилия и се е държала недостойно и нечестно. Всъщност е направила много повече от нужното и твърде дълго е пазила достойнството на човек, който дори не я е питал как е. А лирическият герой изглежда от онази порода, за която животното има два етапа на съществуване - угояване и пържола , която за щастие вече отмира.

# 89
Авторът много удобно завъртя нещата да изглеждат, все едно жената е някаква любовчийка и сега е намерила нов клон. Нов клон жена без деца и с куче може да намери ама не мога да опиша колко лесно. Пълно е с кучкари, които с кеф ще водят нея и кучето, че и котката по хотели. Познавайки този факт, вече изглежда много по-различно твърдението, че тя не била направила усилия и се е държала недостойно и нечестно. Всъщност е направила много повече от нужното и твърде дълго е пазила достойнството на човек, който дори не я е питал как е. А лирическият герой изглежда от онази порода, за която животното има два етапа на съществуване - угояване и пържола , която за щастие вече отмира.

+1.
Фактът, че е спряла и сексуалните отношения с него, и дори не е позволявала да я помилва, по думите му, показва много ясно на един мъж, че не го искат.
Ама кой да се замисли.

Общи условия

Активация на акаунт