Жена ми иска да се разделим "временно"

• 18 822
  • 414
  •   1
Отговори
# 90
  • Melmak
Мен ме учудва как е издържала 5 години на това от 8 години брак. Ми то излиза, че повече от половината време е било къщата, кучето, кредита…

Жената за себе си е приключила, може да изглежда, че се е метнала от един клол на друг, но е права Нарциса, че тя клон лесно ще намери без значение дали автора се е изнесъл днес или преди месец.

Само да спре да й чете чатовете, защото няма смисъл.

# 91
Много ми е любопитно как щеше да се развие темата, ако беше пусната от жената. Така и така, толкова години сме заедно, а той прави каквото си иска, забил се е да строи къща, вече 5 години и още е доникъде, всичките му пари отиват там, както и цялото му свободно време. Не се спира вкъщи, а когато се прибере, само вика или мълчи. Не ходим по почивки, не излизаме никъде, не правим нищо заедно, не разговаряме, не правим дори секс... Ако му кажа нещо, само ми крещи, дори не ме изслушва... А аз съм млада, живее ми се, пътува ми се, искам и дете... Ако не сега, то кога? Не ме обича, не ме уважава, държи се с мен като с мебел...
Бас държа, че 99% от съветите щяха да са „Бягай с 200“.

# 92
  • София
Нямаше да стигнем до 7 стр. Щяхме още на втората да сме я развели.

# 93
Ами те и сега 99% от съветите са автора да се изнесе и приеме края на отношенията им. Все същото.

А жената, предполагам, е седяла, защото е чакала и се е надявала на осъзнаване и промяна. Някои сме такива бели птици... Седим и чакаме да ни оценят.. и докато се осъзнаеш то минали години..

# 94
Много ми е любопитно как щеше да се развие темата, ако беше пусната от жената. Така и така, толкова години сме заедно, а той прави каквото си иска, забил се е да строи къща, вече 5 години и още е доникъде, всичките му пари отиват там, както и цялото му свободно време. Не се спира вкъщи, а когато се прибере, само вика или мълчи. Не ходим по почивки, не излизаме никъде, не правим нищо заедно, не разговаряме, не правим дори секс... Ако му кажа нещо, само ми крещи, дори не ме изслушва... А аз съм млада, живее ми се, пътува ми се, искам и дете... Ако не сега, то кога? Не ме обича, не ме уважава, държи се с мен като с мебел...
Бас държа, че 99% от съветите щяха да са „Бягай с 200“.

Че те и тук съветите са такива.
Да се осъзнае и да приеме раздялата.

# 95
Не беше ли 8 години заедно, а последните 2 с официален брак?

# 96
  • София
Така е, Нарци, но от 5 г той строи нон стоп. Даже се изненадвам, че тя е приела брак, но може би се е надявала това да означава развитие, деца, повече внимание.

Има и по-търпеливи. Помня клиентка, която се разведе след 10 г брак, защото той все правил на село банята и дневната (спалнята и кухнята бил направил баща му). 2 стаи само, но тя сподели, че 10 години се е надявала да ги свърши, че да има време за нея, ама бил стигнал до шпакловка. Пишман майстор. А тя като кукувица сама, че и 2 деца беше изгледала, и пари наливала в материали. Много ми беше тъжно. Питах я тогава защо не е ходила с него. Оказа се, че той вечерите си спял у баба му, че да ползва банята и да не диша прахоляк. Брак ли е да го опишеш! И тук нещо такова ми се чини, ама тези и секс не правили, и през седмицата дори не искал да я изслуша.

# 97
Един мой много отдавнашен бивш, с който уж щяхме да градим семейство.  Той имаше много запуснат наследен апартамент от баба си за тотален ремонт.  Аз взех кредит и ще го оправяме. За да не е голяма сумата обаче, решихме той да направи някои неща, с които имаше опит. Трябваше например да шпаклова стените на спалнята. Всеки ден след работа и уикендите, ходеше да шпаклова. Аз смъртно уморена от 12 - 14 часа работа /бях мениджър производство в една шивашка фирма, много, много напрегната и уморителна работа./ нямах сили в началото.
Мина месец, мина месец и половина. Събирам се аз най-накрая да отида да видя докъде сме стигнали и да помагам с боядисване, че все пак и наем плащахме, и трябва да се изнасяме.
Гледам - половин стена беше шпакловал за месец и половина. Буквално 2 квадрата. Това са 6 пълни уикенда и поне по 5-6 часа на ден отделно / от 16 до 21 /. Точно до шпаклованото имаше една 2 литра бира. Не сме се карали, но като поговорихме, взе, че направи останалото за 2-3 дни.
Мъжете все са изморени, заети, все работа много имат, все ремонти правят, ама по мое лично мнение не е така. Това са оправдания да се скрият и да прекарат малко време, без да ги юркат да помагат с домакинството или да им дават задачи вкъщи, или да искат от тях да поемат някакви отговорности.
Иначе темата 100 процента е пързалка.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 13:54 от prolet_inchen

# 98
Joy
Ох, знам, че не ти е смешно, обаче от това кратичко изречение колко бързо е направил останалото без караници такъв смях ме напуши Joy

# 99
Еми дано си изкара жената добре на почивката есента.

# 100
Скрит текст:
Един мой много отдавнашен бивш, с който уж щяхме да градим семейство.  Той имаше много запуснат наследен апартамент от баба си за тотален ремонт.  Аз взех кредит и ще го оправяме. За да не е голяма сумата обаче, решихме той да направи някои неща, с които имаше опит. Трябваше например да шпаклова стените на спалнята. Всеки ден след работа и уикендите, ходеше да шпаклова. Аз смъртно уморена от 12 - 14 часа работа нямах сили в началото.
Мина месец, мина месец и половина. Събирам се аз най-накрая да отида да видя докъде сме стигнали и да помагам с боядисване, че все пак и наем плащахме, и трябва да се изнасяме.
Гледам - половин стена беше шпакловал за месец и половина. Буквално 2 квадрата. Това са 6 пълни уикенда и поне по 5-6 часа на ден отделно / от 16 до 21 /. Точно до шпаклованото имаше една 2 литра бира. Не сме се карали, но като поговорихме, взе, че направи останалото за 2-3 дни.
Мъжете все са изморени, заети, все работа много имат, все ремонти правят, ама по мое лично мнение не е така.
Това са оправдания да се скрият и да прекарат малко време, без да ги юркат да помагат с домакинството или да им дават задачи вкъщи, или да искат от тях да поемат някакви отговорности.

Да, чудя се на такива мързели като твоя ,като искат да нямат задължения и ги болят пръстчетата да измият едни чинии, защо въобще се пънат да създават семейство.
Предполагам заради чукането и мусаката.

# 101
Е, авторът на темата даже и не чука, следователно не му се полага мусака.

# 102
Скрит текст:
Един мой много отдавнашен бивш, с който уж щяхме да градим семейство.  Той имаше много запуснат наследен апартамент от баба си за тотален ремонт.  Аз взех кредит и ще го оправяме. За да не е голяма сумата обаче, решихме той да направи някои неща, с които имаше опит. Трябваше например да шпаклова стените на спалнята. Всеки ден след работа и уикендите, ходеше да шпаклова. Аз смъртно уморена от 12 - 14 часа работа нямах сили в началото.
Мъжете все са изморени, заети, все работа много имат, все ремонти правят, ама по мое лично мнение не е така.
Това са оправдания да се скрият и да прекарат малко време, без да ги юркат да помагат с домакинството или да им дават задачи вкъщи, или да искат от тях да поемат някакви отговорности.

Да, чудя се на такива мързели като твоя ,като искат да нямат задължения и ги болят пръстчетата да измият едни чинии, защо въобще се пънат да създават семейство.
Предполагам заради чукането и мусаката.
[/quote
Е, сега съвсем с грубости не бива. Човекът беше добър по характер, имаше си и предимства. Просто исках да онагледя, че всеки от двамата - нормално - има своя гледна точка за ситуацията.

# 103
Мда, жените искат всичко, но не винаги това е възможно. Ти обаче си се фокусирал твърде много върху бъдещата ви къща и си пренебрегнал всичко останало. Аз съм същият, но тези неща съм ги отчитал и за всичките години никога не сме пропускали поне една почивка на море годишно, поне един почивен ден в месеца прекаран заедно с децата ( в най натоварените периоди, през другото време почти всяка неделя) и задължително да си говорим вечер, без изключения. Жените имат нужда да бъдат изслушвани дори да говорят глупости и едно и също до пълно затъпяване. Там ти е грешката, допуснал си да се отдалечите, от там колегата е само следствие. Както описваш нещата в първият ти пост, всичко е приключило, към момента нищо не можеш да направиш освен да си тръгнеш достойно без циркове. Много вероятно е колегата да си направи кефа с нея за известно време, след което тя да размисли и да те потърси, вече дали теб това те устройва ти си знаеш. За съжаление ги има тези неща, животът не е справедлив, знам че си правил всичко в името на доброто ви бъдеще заедно и сега се чувстваш ужасно, но ще трябва да продължиш напред. На 33 си още съвсем млад, ще срещнеш друга която да те цени повече.

# 104
Когато един мъж занемари дотолкова отношенията, семейството и жена си, не знам какво се чуди, защо се е стигнало до това.
Жената е седяла сама през повечето време, ни почивка, ни развлечения, ни секс...то даже много е издържала.

Общи условия

Активация на акаунт