Жена ми иска да се разделим "временно"

• 18 824
  • 414
  •   1
Отговори
# 105
Авторе, в този форум е неписано правило мъжете да са виновни на общо основание, дори и при докзване на противното. Сигурно единственият адекватен коментар в темата е написан от мъж - защо ли ?! rf22 доста добре е описал къде си допуснал грешки, истината обаче обикновено е посредата. Всички те обвиняват, че не си я водил по почивки, а до колкото разбирам тя не е искала заради кучето си. Освен това не прочетох тя някога да е седнала и да ти е казала какво и защо и тежи. Изобщо не смятам, че е цвете за мирисане, както се опитват всички да я изкарат, само защото е жена. Най-малкото защото горката жена, дето толкова много е понесла, до няколко месеца ще бъде натирена от колегата и ще ти увисне на врата да ти се моли да я прибереш. Тогава няма да си най-лошия вече - защо ли ?! Всеки е допуснал грешки и вина имате и двамата, това е моето мнение.

# 106
Жената се е опитвала да говори с него, той не я е изслушвал, още в първия пост го пише.

# 107
Авторе, наистина след няколко месеца се върни и дай ъпдейт как стоят нещата, моля.

И аз си мисля, че тя сама ще те потърси после, пък може и да бъркам - нека видим.

# 108
Не е точно така. В началото авторът е написал, че тя се е оплаквала от работата си, а той не я е изслушвал. А не, че се е оплаквала, че него все го няма, че иска внимание, почивка или каквото и да е, свързано с връзката им.

# 109
Мисля, че и двамата имат вина да стигне бракът им до задънена улица. Некоректно е по време на брака да имаш връзка, каквито и причини да има за това. Ами късаш и на чисто започваш да градиш. Това хващане за поредния клон е долно. Още по- долно е да си споделяш с все още настоящия си съпруг кое как е с новия. Много, много ниско ниво.
За автора: на мен някой да ми крещи е дотам просто. Не мога да понасям такива неща. Любов, страст, всичко ще се изпари на момента. Тягостна история, всичко е минало. Дано си направят изводите и двамата. Ама надали.

# 110
Тя няма още връзка. Това са опити за внушения за манипулиране мнението на аудиторията.

# 111
  • Далечният изток
Нищо не е споделяла, той им е чел чата.

Пропускате, че тя е давала нееднократно шансове, но вече ѝ е писнало, защото промяна у него не виждала.
Иначе е много благородно първо да се разделиш и след това да срещаш следващи мъже, но в живота много често не се получава така. Срещаш друг и като направиш сравнение, обикновено е в полза на новия. При жената на автора не е просто някаква тръпка според мен. Мисля, че наистина ѝ е писнало да е нещастна и сама.

# 112
Нещастна е от няколко години минимум, не прекарват време заедно, не желае да прави вече секс с автора, чувства се смазана, въпреки това се жени за него преди по-малко от две години и темата за раздялата излиза на преден план чак сега, когато има шанс за връзка с друг. Е, как да го тълкуваме иначе? А, дори в момента не е сигурна дали иска раздялата и си оставя вратичка, сигурно ако нещата не потръгнат с пича.

Умът ми не го побира как ще искаш да се жениш за някого, с който комуникацията и интимността куцат до степен съвсем да ги няма. Просто е ужасно слабохарактерна и това си личи от цялата история. От човек, който сам си слага ограничения, очаквате чудеса.

ps. И мен ме гложди от самото начало, че стилът на писане не е много "мъжки". 😀

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 15:07 от Анонимен

# 113
Много причини може да има за търпението на жената. Ако сте забравили, историята беше поднесена на порцийки и всяка следваща порцийка качествено изменя същината на проблема. От друга страна, доста пишещи видимо са прочели само първата половина на първия пост и коментарите са съсредоточени върху осъждането на някаква изневяра, която всъщност я няма. Единици са стигнали до там, че тя го е приютила. За една жена това е признак за поет сериозен ангажимент да развива тези отношения. Освен останалото, внезапната покана да си обира крушите е хванала ЛГ неподготвен. Сигурно в някой следващ пост ще се появят детайли защо не може да отиде в някой от всичките имоти, които се похвали, че са купили уж заедно, спестявайки на гърба на тъщеното благоразположение.
Темата ми напомня на онзи пич, дето майка и дъщеря опитваха да изгонят от тяхно жилище, ама той се прави на неразбрал.

# 114
Темата ми напомня на онзи пич, дето майка и дъщеря опитваха да изгонят от тяхно жилище, ама той се прави на неразбрал.

И аз все за него си мисля. Laughing

# 115
О, понякога е много трудно да накараш мъж да си тръгне от твое жилище. Ама много много трудно, чак страшно може да стане...

# 116
И кво като го е приютила, той да не е бил клошар преди тва? Човекът е строил сам къща ( за кофражи и наливане на бетона няма начин, някой му е помагал или е наемал бригада), не е като да е чакал на готово да се намърда някъде. Много обичате да изкривявате историите както ви изнася, не е това проблема изобщо. Може би наистина жената е слабо характерна, от там да идва всичко. Е много вероятно е да се наиграе и автора рязко да стане пак много добра партия, ама вече няма да си заслужава според мен

# 117
Здравейте, отне ми доста време да прочета всички коментари. Благодаря Ви.

Да дам малко контекст (извинявам се, че не съм написал всичко наведнъж, просто е доста и съм пропуснал детайли, тъй като писах поста снощи късно.

Идеята за закупуването на имота първоначално беше нейна. Обичам кучето, като свое. Използвах фразата "кучето й", защото е от нейния й бивш приятел. Тя не го е искала (защото е голяма порода), а искала малка порода - померан или йорки, но бившият й приятел е настоял; в последствие, като са се разделили не е поемал почти никакви грижи за него (кучето);Тя не иска да го оставяме на хотел, защото тя (кучето) е с доста странен агресивен характер към други кучета; израснала с котка (другия ни домашен любимец и явно се чувства, като такава Grinning); пробвали сме и с кучкари, не се получи; повечето хотели за кучета са с лоши условия и малки клетки; пак казвам към тогавашния момент, нямаше почти никакви хотели за хора с кучета; не съм казал да оставяме кучето само на двора, а с някой приятел да преспи там и да го гледа; тя вече е възрастна, но дърпа толкова силно, че и мен за малко да ме събори, ако не съм внимателен; обичам я много, затова се съобразявам с избора на жена ми;

Никога не съм и посягал. За мен това е долна постъпка.

Къщата е квартал на областен град, не е село. Разстоянието е 20 минути от центъра на града. И двамата сме от един град (областен). Парите в момента не са проблем, единият кредит е изплатен, другият (по-големият) си е мой и вноската не ми е проблем; почти всички разходи (с малки изключения) съм ги покривал аз; имаме спестени пари, които може да се ползват за всичко; имаме малък магазин в центъра на града, в който живеем (в момента се ползва за склад); нямаме финансови проблеми; заех се да строя сам, защото нямахме към тогавашния момент достатъчно средства, а към сегашният момент цената на имота се е качила 3 пъти за 5 години и сме спестили над 100 хил лева от разходи по майстори, които нямаше как да извадим тогава; като работя, не спирам и да пия вода по доста часове (не съм лентяй), просто бяхме решили да не ползваме майстори; кофражът си го правих сам, няколко приятели ми помогнаха като изливахме бетона, затова посочих по-нагоре, че почти сам си върша всичко;
у дома аз чистя и готвя, защото работа home office;

Тя ми е казвала доста често какви са проблемите, просто аз не съм поемал никаква инициатива да оправим нещата;

Преди малко ми каза, че тя не знае дали е влюбена в новия, а той май е бил влюбен в нея;

Мъж съм, 178 см, 105 кг (да много се отпуснах с времето), като тръгвахме като гаджета бях 78 кг, с плочки; просто липсата на свободно време за себе си, спорт и доста количество стрес на работа, вкъщи и на строежа, ми се отрази зле, но ще се взема в ръце;

Живеем в апартамента на майка й, защото моят има нужда от ремонт (но си имаше всичко) и тя не искаше да живеем там, а в този на майка й, защото беше след основен ремонт.

Надявам се да съм успял да отговоря на всички запитвания.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 15:59 от fanthomas

# 118
Ох, питбул ли е това куче? 😀

ps. Иначе пак ли някой й се е наложил... 🙄 Дотук виждам, че тази жена грам, ама грам не може да си отстоява мнението и желанията, нито обича да предприема каквото и да е. Както с налагане на воля и викове не се градят отношения, така и с мълчание и нерешителност.

# 119
Добър съвет ви е дала! Наистина започнете да се упражнявате, може би във фитнеса или на открито, колкото и да си мислите, че сте млад човек, тялото ви без физическа активност е изложено на ужасно много. Петър Дънов беше казал по онова време, че човек трябва да бяга по 5 км на ден за оптимална физическа форма.
 Другите неща ще са наред, ще си намериш жена. Има мъже, които се срещат с 3,4 жени едновременно, ти имаш една и съжаляваш за това.

Общи условия

Активация на акаунт