Жена ми иска да се разделим "временно"

• 17 994
  • 414
  •   1
Отговори
# 15
Е, много ясно, че ще се изнесе той от апартамента на майка ѝ.

Авторе, хващай си живота и подходи с нова, позитивна нагласа, че те чака нещо истинско. А това е приключило и при положение, че нямате деца и обременености, не виждам защо да не заживеете животите си както трябва.

# 16
  • Далечният изток
Това не сме ли го чели вече?! Имам дежавю. И същите изразни средства... С изключение на къщата. Всичко друго съм го чела тук.

# 17
  • Варна
Казват, че изневярата е предателство. Доверието трудно се реабилитира. Мисля, че си си създал розова химера за вашето бъдеще .Това което описваш не е любов, а вид приятелство и съжителство. Битовизмите не изграждат страстна любов. Тя е потърсила тръпка знаейки, че ще и простиш всичко, като вярно куче.
Фрапантно е, че тя те е изгонила, но ти търсиш път към нея. Неглижираш изневярата и , обвинявайки себе си
Имаш ли достойнство и елементарно мъжко его?
Вероятно имате общи имоти и сложни обвързаности. Този ще е първия, но не и последния мъж. Каквото и да е имало м/у вас е приключило.
Ако изневерилия беше мъж, а жертвата жена, щяха да го хейтят до последната молекула. Щеше да получиш наръчник за отмъщение и изземване на цялото имущество.
Прочети тези теми, ще са ти полезни.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 09:07 от Viviana91

# 18
Нещата звучат като изчерпани от доста време, а дори нямате деца. Ти - преуморен и изнервен; тя - без близки приятели, кофти работа и явно толкова потисната вече, че дори не иска да пробва нещо ново професионално. Въпросният колега сигурно е някаква временна тръпка и лъч светлина в живота й, след като при вас няма излизания, почивки, секс, страст, интимност, камо ли разговори.

Впрочем, жена ти ми се струва доста капризна. Казва ти го една жена, която определено се има за глезла и която рядко щади мъжете по тия теми, но както я описваш, на мен изобщо не ми допада. Ако наистина всичко е както го казваш. Някак ми стои като онези хора, които все чакат отнякъде спасението и не им се получават нещата. Няма приятели, на които може да си остави кучето за няколко дни; предлага й се шанс да си намери нова работа или да пробва нова сфера, не иска; много ясно, че ако някой работи 7 дни в седмицата, ще е изнервен, а тя не ти оказва подкрепа и се фръцва. Ако не си ти, тези неща ще се проявят и с друг мъж.

Моята питанка не би била дали да си я върнеш, а дали искаш такава жена и връзка, в която сте си просто съквартиранти. Ти, ако си бутал жилищния въпрос и общото бъдеще, тя можеше да бута как да ви е по-леко ежедневието, да си откраднете някой уикенд, някоя хубава вечер.

Не знам, мисля, че за първи път хейтя жена във форума, макар и по разказ. 😀 Слабохарактерна ми идва.

PS. Това, че жените искат изслушване, а не решения, е някакво клише... или просто аз съм от втория тип. Та, имам приятелки, които обичам като сестри, обаче и те ме търсеха с някакви проблеми. Първо почвах със съвети и решения - те правеха, каквото си искат, в случая нищо; после реших да пробвам с клишето и да давам подкрепа и разбиране, но след месеци проблемът си оставаше нерешен. Просто човек, ако не иска сам да си промени статуквото, няма смисъл ни от съвети, ни от солидарност.

# 19
Жената да осигурява комфорт и да копае да събуди умрели страсти.
Тази къща се строи 5 години, ден в седмицата можеше да се пропусне, за да прекарат време заедно.
Пет години не са ходили на почивка!!! Първо беше заради неговата заетост, после заради кучето на жена му. Може да не пускат в хотели кучета, но има бунгала, къщи за гости, каравани, палатки и вили, които могат да се наемат (имам куче и съм претенциозна, ходили сме на много хубави места, даже и луксозни бих казала).
За капак не иска да слуша за проблемите в работата, пък и крещи и агресира. Дава обещания, които не може/иска да изпълни (да спре да се държи така). И секс не правят... чудно.

Изневярата и предателството са грозни, да. Но това е поредният мъж, който не желае да слуша, не желае да осъзнае проблем, смята, че жената му е до живот, а се сеща чак след като види, че не му се полага по право някой да седи с него.

# 20
Малко ми се струваш объркан и разяждан от вина. Няма за какво. Жената иска да те разчисти от пътя си, за да си изживее увлечението на воля. Това виждам аз в тази история.
На твое място ще се изнеса, ще се разведа и разделя имотите и ще прекратя всякакви отношения с нея. Продължавай напред, не са се свършили жените. Наистина си обърни внимание, спортувай, виждай се с приятели. Тази връзка се е изчерпала преди много време, няма какво да се обръщаш назад. Дори само фактът, че сте бутали 8 години и нямате деца и живеете в гарсониера на майка й е показателен. Ако се върне един ден при теб, ще е безкрайно глупаво да даваш шансове. Ще си загубиш още години и пак ще се стигне до разрив.
Слагай кръста и продължавай. Млад си още, животът е пред теб.

# 21
И аз също ще се развикам, ако примерно всяка седмица ми се оплаква от едни и същи проблеми и хора на работа, а като предложа някакви решения, не иска да пробва или да измисли свое. Авторът казва, че има възможност да не работи временно (!), докато си намери по-добра работа, но тя и това не желае. По-лесно е всеки ден да мрънка вместо да направи нещо. 🤷

А авторът през това време се занимава и изцяло със строеж на къща, за да може и на нейното куче да му е удобно.

# 22
Отношението, което описваш към нея е много тежко. Замисли се дали така е било и с други партньорки, с други хора (колеги, роднини)..
Ако да, търси там отговора. Може би си видял подобни отношения в семейството? Или просто е въпрос на характер? Което и да е, добре е да погледнеш нещата от очите на другата страна. И да се стремиш да не се налагаш.

Времето е едно и също за всички. Разпределял си го по начин, който си мислел за добър. А не е.
Сега вече тя е взела някакво решение. Вземи се в ръце и най-вече опознай себе си. Характера си. Прочети малко на  какво държат жените.

Пусни я да си иде. И още утре напусни дома й. Щом така иска.
А ти започни нов живот. Най-напред  почисти апартамента, където отиваш да живееш. Отдели си поне една част, където направи да е чисто, уютно и да ти харесва наредбата - това ще компенсира 5-те години, в които не си имал време за семейството, а и за себе си. Не си имал време за живота.

Не мисли изобщо къде отива и с кого. Понякога съдбата дава голям шанс, стига да уловиш мига.
Възможно е тази история да те промени напълно, както е и възможно да се загубиш в същия начин на живот. Този от преди.
И не мисли, че си лош човек. А че можеш да станеш по-добър.

# 23
Жената да осигурява комфорт и да копае да събуди умрели страсти.
Тази къща се строи 5 години, ден в седмицата можеше да се пропусне, за да прекарат време заедно.
Пет години не са ходили на почивка!!! Първо беше заради неговата заетост, после заради кучето на жена му. Може да не пускат в хотели кучета, но има бунгала, къщи за гости, каравани, палатки и вили, които могат да се наемат (имам куче и съм претенциозна, ходили сме на много хубави места, даже и луксозни бих казала).
За капак не иска да слуша за проблемите в работата, пък и крещи и агресира. Дава обещания, които не може/иска да изпълни (да спре да се държи така). И секс не правят... чудно.

Изневярата и предателството са грозни, да. Но това е поредният мъж, който не желае да слуша, не желае да осъзнае проблем, смята, че жената му е до живот, а се сеща чак след като види, че не му се полага по право някой да седи с него.

Най-смисленият коментар до момента. Другите изкараха жената толкоз черна, защото й е писнало да се отнасят с нея като с мебел.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 01:26 от Tessaria

# 24
Аз пък бих мрънкала постоянно - за работа, ежедневие, че ми е пораснал косъм на криво, ако не съм ходила на почивка 5 години, не съм прекарала ден с любимия си мъж и не съм правила отдавна секс. Това, че е строил тяхната къща не го оправдава, че е пренебрегвал жена си и и е крещял постоянно. А е имало разговори от нейна страна, тя проблемите си ги е казала, имало е обещания.

Използва другия мъж за оправдание. Приключила е. Даже е казала, че не иска да дава повече шансове, защото се чувства зле с него.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 10:07 от sorscha

# 25
О, аз също съм от мрънкалата, ама като се намрънкам и нарева, първата ми работа е да видя как да се измъкна. Например в случая с работното й място - има решение, с което може да си помогне, тя защо не се навива? 🤷

Нейните уикенди са свободни, никой не й пречи да пътува и да излиза, явно сама, щом няма приятели. Подозирам, че и там е като с работата й и всяка идея за ново място, хора, хобита я отхвърля. 🤷

Да, 100% я е пренебрегвал, обаче и тя като просто се нацупи и млъкне, проблемът седи нерешен. Като с работата й. За мен цялата идея той 5 години да строи къща всеки уикенд е малоумна, ама те явно така са се разбрали. Тя се е съгласила той да поеме тази отговорност, знаейки, че е за тяхното бъдеще и че ще му е скапано и уморено. На автора живота звучи много по-тежък, а не виждам тя да е била някаква подкрепа, сори. А даже е решила да се ожени за него няколко години след началото на този режим. 🤷

Нейната неудовлетвореност идва и от това, че като цяло животът й е кофти и самотен. За отношенията с автора - хубаво, но кой я е спрял от това да си смени работата, да се сприятели с някого, да излиза уикенда?

# 26
  • Out of the Mix
Набълбукал си се здраво.
Добре, че нямате деца все още, което предвид възрастта, сегашните 28-32 годишни жени ги вее вятър и летят в облаците.
Млад си все още, жени бол.
Ниска ти е самооценката.
Другият път не допускай да живееш не в твоя дом, където никой гък и точка няма да може да ти каже, няма стринки, родители и т.н. А някаква да ти се мляска с друг под носа, майкоу Sweat Smile.
За да ти изневерят не излъчваш респект, и нещата не са били изговорени в началото, че случи ли се нещо, прошка няма, и не да разбираш косвено, или от трети лица, а да ти каже първо, че вече не те обича, след което да се каквото иска, с който иска. Така правят зрелите и коректни хора.
Много подбирай също с кой се събираш, по възможност изобщо не бързай със заживявания, опознавай, прави секс, прекаравай хубаво време.
Работи върху връзката и отношенията здраво, здрав секс, и прекарване на максимално време с нея, също да е ангажирана, но не с колега Sweat Smile, а с теб.
Делегираш й отговорности в домакинството, както се разберете.
От какъв зор си бързал с брак на 25, да не я изпуснеш ли?
Не вярвам повече да сключиш такъв през живота си.
Не се преработвай, здравето и психиката са по-важни, може би още малко годинки като минат, ще го разбереш.
Като построиш къщата, наред с яката поддръжка, ще водиш по-готини мадами.
Усетиш ли и най-малка наченка на "невървеж", камо ли изневяра, първо кротък, зрял разговор, след което режеш, и й викаш такси заедно с куфарите, а ако си благороден може и с колата да я закараш до майка й в гарсониерата.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 01:55 от Revoker

# 27
След като къщата е обща и решението за строеж е било взето от двамата, какво е правила тя през уикендите? Той е бил на строежа, а тя?
Иначе това, че авторът е сприхав, избухлив и крещи е голяма червена лампа според мен. Добре е в следваща връзка да си преразгледа поведението, защото на малко жени ще им се хареса да им крещят. Аз например агресирам, също и мога да мълча и да правя напук с месеци. Това не спомага за добри отношения.
Другият проблем е, че й е предлагал да напуска работа. Аз бих приела това като манипулация и желание да ме затвори вкъщи и да ми ограничи свободата и контактите.

Изобщо поведението и на двамата е довело до края, сега просто трябва той да го приеме и да си направи някои изводи, за да може следващата му връзка да е по-успешна.

# 28
  • Out of the Mix
Babri, на 50+ не се ли предполага, че не се агресира и повишава тон, а вече сте обръгнали, и се контролирате посредством зрели спокойни разговори? Simple Smile
Кофти е и да се мълчи и прави напук. Wink
Така де, чета те и коментирам, защото си ми симпатична, не се заяждам. Simple Smile
Съгласен съм за манипулацията, и това, че всеки трябва да си работи, и оставането на жената вкъщи е грешка в дългосрочен план. Повечето не го правят заради финансовия фактор, в БГ.
Но и милионерите се занимават с куп неща, а не лежат на дивана.

# 29
Лел, явно само аз не го виждам като манипулация.

Жената на автора: всеки ден се оплаква, че работи в кофти среда и е нещастна
Авторът: предлага й да си я смени, ако трябва той ще я издържа временно, предлага й да запише някакви курсове даже, ако желае
Жената: обрича се на продължително нещастие, защото и тези варианти не я устройват

Ако мисля, че мъж иска да ме манипулира и да ме заклещи в клетка, директно си подавам молбата за развод. 🤷
Какво се очаква в конкретната ситуация да се случи, за да е щастлива? На работа - зле, без работа - пак зле? Аз нямаше да издържа години наред да й слушам оплакванията от работата, а тя да не прави нищо по въпроса. Ако бяха с разменени полове героите в разказа, сега щяха да валят коментари колко е неинициативна, страхлива, натоварваща и тн.

Общи условия

Активация на акаунт