Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Юлска вещерска и спортна

• 104 546
  • 2 737
  •   1
Отговори
# 2 400
И аз на завършването на ДГ ходих с приятелка, защото ММ беше втора смяна. Предишния ден си пусна отпуск, на следващия- също. Точно на празника на детето не можа... Ми негов си проблем. Само му казах, че втори дубъл на това нещо няма. Е, ако не си направи на някоя още едно дете де. Дано на 15.09 успее да я види как тръгва на у-ще.
Кайсийче, дано да мине всичко вече. Измъчи се. Като си вземете кученце, да ни го покажеш. 🥰
Марул, браво на момчето!
Имам един тон работа. 😓 Чакам и МЦ тези дни ииииии ме тресе нервата леко. Утре чакаме гости. Чистене, готвене... 😰

# 2 401
Женски, ама знаеш ли какъв ми е хубавец! Ще ги разконцентрира момите./шегувам се , хора/
    Мьос , ела кажи как вървят нещата при твоите момчета? Големият избра ли какво ще учи?
Благодаря, че ни мислиш.
Възстановяват се по план момчетата ми. Знаем, че ще е дълго, подготвени сме, но те са нетърпеливи. Летя с малките към БГ тия дни, а мъжете ще дойдат по-късно, ако разрешат физиотерапевтите на първородния.
С ученето - реши и записа Строително инженерство. Изненада ни и с това. Кандидатства за доста интересни специалности, на повечето го приеха (не очаквахме, признавам), избра това. Има опции да се прехвърли след първата година в рамките на същия университет в няколко други  специалности, ако евентуално размисли. Ние мислим, че тази специалност много му пасва на интересите, възможностите и характера, а университетът е един от най-добрите технически в Германия. Доволни сме, с две думи.  Продължава да си мисли за неслучилите се Спортни науки, обаче.  Опции да учи това ще има след 2 години, ако се възстанови на 100 %, а това е много време, когато си на 19. Та ще видим, засега биват нещата.

# 2 402
Покрай децата винаги сме имали толкова много ангажименти, които са съвпадали с натоварени в професинален план периоди, че просто не е имало как да огреем едновременно навсякъде. Че и баби сме пращали на разни отворени дни. За детето е трагедия да няма никой близък. Бройката присъстващи е въпрос на логистика. Някой е път е възможна, друг път, не.

Кайсия, голяма гадост. Дали пък да не помислиш за второ мнение? Този с двуседмичния период ми звучи, като да се надява да мине от самосебе си.

# 2 403
Не ме разбирайте погрешно, не се сърдя на мм , той беше на работа! Трудно ми да приема идеята, че освен мен и баща и , никой друг не се интересува от детето!

# 2 404
  • Варна
И аз в отбора на Попи и Ренко. Майка и баща са достатъчни като присъствие. На първия учебен ден на синът ми цели фамилии изпращаха първокласници. Не ми се мисли какво ще бъде за завършването, не желая да описвам и тарапаната в училищния двор. Блокирания вход- изход за първокласниците. Моят като излиза от входа в тарапаната се загуби. На първия му учебен ден го търсехме в училищния двор аз, баща му и двете учителки. Всеки в различна посока. Учителките супер притеснени, че с извеждането на първокласниците ги награбиха родителите за снимки ( предполагам за фейса) и изтърваха децата. Отвсякъде ги дърпаха тези жени като панаирджийски мечки. Мъжът ми намери детето седящ на бордюра пред нашия блок. Първият учебен ден на големия ми син го запомних със страх, притеснение, нерви и плач. Цели фамилии - родители, родители на родителите, брат, сестра ако има и евентуално някоя леля, чичо. Около 230 първокласници, отделно децата до 4-ти клас , присъстващите придружители и изведнъж училищния двор се оказа малък. Simple Smile

# 2 405
Сис, аз свикнах с идеята вече. Доволна съм, че бащата се интересува. Снощи бях на родителска в ДГ, нямаше да отида, защото мъжът ми беше нощна от 18ч, срещата е в 17.30. Бащата на приятелчето й ми звънна да я вземе у тях, взе я, пържили картофи, готвили месо, аз отидох в 19.30. Пихме по две и си тръгнахме. Гласим се за една вечер в Одрин август, стига да има кой да гледа Зори, иначе ще ходим той с моя мъж, аз с неговата жена😀
Купих 4 подаръка за детски РД, заболя ме сърцето в Хиполенд. Утре сме на един рожден ден, имаме още 3 през август.
Кайсия, моя приятелка продава йоркита.

# 2 406
Правих чушки пълнени с кайма и ориз! Ако се яде ще си е цяло чудо! Първо забравих доматите, после каймата 😩! Два пъти пълних и изпразвах чушките!

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 08:30 от Sissy

# 2 407
  • sf
За мен уикенда започна, много понеделнишки ден, добре, че е петък! В 14:30 вече си бях сипАла.
Скрит текст:
И аз не понасям цялата рода на училищни/градински тържества. Като цигански катун. Даже по принцип мразя такива тържества. Пък да ме покани приятелка на детето си, няма как да се жертвам, пф. Добре, че ми пораснаха, хич не ми липсват тия представления.

# 2 408
  • тук и там
Ами и аз предпочитам йорки, ама децата(каката) се е заинатила да е той пудел, болонка, или някакво друго, дето даже не съм го чувала и това е. Йоркитата са най-благодатни уж с това, че козината им била като човешка коса и не била алерген. Ще се помъча да ги убедя, щото каката както имаше алергия  от белтъка на кравето мляко и астма,и ми се обрива от време на време  все още когато е била из някакви места с треви и дървета,остава да вземем кученце и да  е алергична, и напрово не знам... Щото куче заради децата вземаме, аз мога и без него, даже би ми било доста по-лесно така. Нямам идея и колко вървят йоркитата? От той пудела се отказахме и заради цената-3500. Няма да дам толкова пари за куче никога,не държа да е някакво като за изложба.Пък и идеята е да е по-евтино от колкото  са в Белгия все пак..

Попи, най-добрият в града се води доктора. От цяла  южна България идват хора при него..Та ще видим. Ще почакам до другата седмица.

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 15:39 от Кайсия

# 2 409
Кайсийке, ще питам и ще ти пиша cena na li4no 🤭.
Ако искаш и снимки ще ти пратя, тя кучката скоро роди.

# 2 410
  • sf
Кайсия, не знам колко време ще бъдете в БГ, но имай предвид, че ако тук купувате куче бебе с идеята да го вземете в чужбина, то няма да може да излезе от БГ поне няколко месеца.

# 2 411
  • София
Кайсия, защо не си вземете от Белгия? Донси е права. Изискват се ваксини, които не се слагат веднага. Пуделите също са уж по-добре за алергии.
В Белгия в приют ще вземете бебе куче и ще е обезпаразитено, ваксинирано, очипено и кастрирано.
И аз в отбора на Попи. Не виждам защо да се мъкне родата за завършване на детска градина или училище. Децата най-се радват на игрите после и я забележат кой е там, я не.

# 2 412
Кайсия,той пудела също не се скубе,само му расте козината.Спестява доста чистене.

# 2 413
Зависи и как ще се прибират. Като минаваща редовно границите с куче и автомобил, само да кажа, че няма никакво значение колко е голямо кучето, какво е, какви ваксини има или няма. В повечето случаи паспорта на кучето ни се хвърля обратно през прозореца с презрение. Joy Само ни спасява от проверка на багажника в 90% от случаите.

Иначе минималната възраст е 3м. Ама те едва ли ще го вземат на 45 дни.

# 2 414
  • sf
Трябва да има ваксина за бяс, а тя преди шестия месец май не се слага. Аз лично не бих тръгнала с идеята , че "надали ще гледат паспорта", щот хич няма да е приятно развитието.

Общи условия

Активация на акаунт