Перилни препарати и омекотители - 73

• 46 829
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
Има един вид прах Формил.

На течният ароматът не се задържа. Пере чудесно. За концентрирания говоря.

# 151
  • София
Явно са сменили опаковката и имаше 2 различни. С добавка става ли праха или не си струва?

# 152
Течен освен концентрата, има и обикновен течен май. Формил.

За цветно пране този в дясно, нали?

Да.
Течните за бяло не избелват реално, съдържат само оптични избелители.
В известен смисъл те също са подходящи за цветни дрехи.

# 153
Запалихте ме за този концентриран Формил за цветно . Утре отивам да го купя . Как ме е яд , че тъкмо изпрах цветната пералня,  не се сетих да изчакам да купя Формила .
А за бяло такъв гел има ли ?

# 154
Имаше, да..но защо ти е?

# 155
Явно са сменили опаковката и имаше 2 различни. С добавка става ли праха или не си струва?
Не си струва. Навремето като го произвеждаше Dalli беше отличен прах. Сега го произвежда някаква испанска фирма и по скромното ми мнение не става.

Течен освен концентрата, има и обикновен течен май. Формил.
Има, но аз предпочитам концентрата. Не, че е голяма разликата в дозировката (50 срещу 35 мл), обаче има разлика в състава и концентратът според мен е по-добър. Капсулите Формил също са доста добри.

За съжаление прахове свестни вече в Лидл няма.

# 156
О  , да...за концентрата помня че още преди няколко години го препоръчваше...

# 157
Да, аз си бях купила и ми хареса как пере, та реших тук да споделя. Гес тогава потвърди. Но аз съм се подсигурила с прах Персил, засега само с него действам.
Вчера си взех на Ленор парфюмните перли. С днешното пране - летни дрешки на програма 40 градуса, ръснах в барабана около 20 перлички, не виждам нещо да е ароматизирано. Хич не разбрах отзад картинките, а превод на бг няма .
По колко слагате от тези перли ?

# 158
  • Варна
О  , да...за концентрата помня че още преди няколко години го препоръчваше...
Показаният от теб, нали? Ще си го купя и аз, навихте ме:)

# 159
Да, който го снимах. То пише на него super concentrate..

# 160
  • Ст Загора
А Mateah, а ако с таблетки от съдомиялна ви избелеят дрехите ? И не се дразнете ! Иначе таблетката направо в барабана на пералнята.

# 161
Момичета, аз като децата, все с петната. Изгорях от слънцето и да ме намажат с дефламол. Уж изчаках да попие и като съм се обличала, цялата тениска на гърба е в петна. Изпрах я с течен Ариел, на 40 градуса, дълга програма над 2ч. След това като изсъхна, петната си стояха. Имах някакъв обезмаслител, напръсках хубаво, изчаках около 30мин и на ръка я изпрах. Отново след изсъхване петната стояха. Реших да я изпера на ръка отново като добавих и от солта на Дм. Петната отново са там. Дали да продължавам с опитите? В друга тема четох да се полее петното с течен и да се остави и след това на дълга програма. Ще пробвам и този вариант днес. Да я отписвам ли Confused

# 162
  • София
С прах, не течен. На 60 градуса. Преди това напръскайте петната с препарат за петна.

# 163
Нямам време да търся, сигурна съм, че е коментирано, затова ще питам направо.
Петна от ръжда с какво да тренирам?

# 164
Ох стига с тези таблетки за съдомиялна.
Някой да Ви е карал да ги използвате?
В интерес на истината, пералнята премахна един такъв дъх на застояло след пране, дрехите също са по- ароматни.
Предвид мазнотиите, които разтварят в съдомиялната, има логика да действат и на отлаганията в пералнята.
Аз лично капачка от твърда пластмаса не бих пуснала в прането. Не само дрънченето, но и при центрофуга може да повреди някоя дреха.
Може ли да кажете, дали сте пробвали таблетките с пране и къде ги слагате, а и каква таблетка?

Общи условия

Активация на акаунт