Лидл 177 - юлско-августовска лежерно лятна

• 129 036
  • 1 675
  •   1
Отговори
# 1 155
Звънче, какво имаш предвид под разваля се, да мухляса ли?
Моето домашно квасено кисело мляко на третата седмица става толкова кисело, че не се яде.

# 1 156
  • софия
Да. Да стане кисело е нормално и върху времето на този процес, доколкото съм чела и разбрала, влияят различни фактори.

# 1 157
Някой купи ли акумулаторна прахосмукачка, да даде отзив?

# 1 158
Когато квасях домашно мляко, стоеше в бурканите с месеци и не се разваляше.
А по форуми все пишат, че Данона бил лош, защото така седял и не се развалял. Иди разбери ¯\_(ツ)_/¯

# 1 159
  • софия
Пишат хора, които не са си направили труда да прочетат, нямат опит.
И Данон, на бабата ти, на дядо ти и голяма част от масовката са лоши, но по съвсем различни причини. Не защото не вкисват с месеци.

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 14:26 от zvаnchе

# 1 160
Излизаме оффтопик, но баба ми държа мляко верея почти 2 години в хладилника. Отворихме го - като в срок. Няма мухъл, не мирише, на вкус си беше съвсем наред. Оттогава не й купувам.
Имахме крава преди, но…

# 1 161
За сос бешамел на Italiamo имам въпрос 🙂Смятам да го пробвам за заливка на мусака. Пише, че е готов за употреба. При колко градуса и за колко време да го запека?

# 1 162
Когато квасях домашно мляко, стоеше в бурканите с месеци и не се разваляше.
А по форуми все пишат, че Данона бил лош, защото така седял и не се развалял. Иди разбери ¯\_(ツ)_/¯
Данон е всичко друго, но не и нашенско кисело мляко!
Не знам има ли изобщо живи бактерии, но и да има, са съвсем различни.
За съжаление почти всичко, което е на пазара, е много различно от истинското наше. Дъщерята на една приятелка не може на яде мляко по БДС, защото ѝ било кисело!

# 1 163
За сос бешамел на Italiamo имам въпрос 🙂Смятам да го пробвам за заливка на мусака. Пише, че е готов за употреба. При колко градуса и за колко време да го запека?
Аз разбивам яйца, добавям бешамела и заливам мусаката и запичам, както се прави мусаката.

# 1 164
Готов е да, мазничък е, но е хубав. На същата температура както печеш мусаката или на 180-200С, просто извади, залей, по желание може да настържеш малко кашкавал отгоре и остави още 5-10мин, наглеждай го, ще се зачерви.

# 1 165
Благодаря ви момичета за съветите🥰

# 1 166
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Ние така купуваме от сиренето Лакрима по 700гр. в опаковка по повече бройки на промоция и досега нито веднъж след дълго стоене при отваряне не е било, синьо, зелено, розово, омекнало или плесенясало. Затова не мога да се съглася, че е до неправилно съхранение в хладилника.

# 1 167
Веднъж пробвах бешамела на мусака. Бях купила една кутия, защото тук има много почитатели, та реших да пробвам. Не ми хареса, мазен и с изкуствена нотка. Развали ми хубавата мусака. Не съм повторила. За моя вкус соса не става.

# 1 168
И аз не го харесвам бешамела.

# 1 169
  • софия
Бешамел се прави лесно и бързо. За по-малко от 30 мин. имаш сос, в който знаеш какво си сложил.

Общи условия

Активация на акаунт