Лидл 177 - юлско-августовска лежерно лятна

• 128 980
  • 1 675
  •   1
Отговори
# 1 200
Започна малко тегаво да става от домашно кисело мляко, но който е бил принуден да си изгледа децата с квасено мляко, знае колко е важно.
Млякото се оставя да ври не по-малко от 5 минути от хигиенна гледна точка. Когато животните са на паша млякото е по-рядко, та може и повечко да се вари.
Охлажда се дотолкова, да може пръста да търпи на топлината.
Налива се в идеално чисти и подсушени съдове. Закваската трябва да е със стайна температура и масленост не по-малко от 3,6 %.Купувала съм Маджаров, Верея, Домлян, Каймакани... Разбърква се много добре и  на буркан 800 гр се слагат 3 препълнени супени лъжици . Кофичка 400 гр стига за 5 буркана. В по-малък съд може да си направите за следваща закваска. Какъвто е вкуса на закваската такова става и млякото, киселеещо, като крем и т.н. Ако харесвате турските млека и с тях става хубаво.
Нареждате бурканите плътно един до друг на предварително разстлано одеало, под тях слагате памучна кърпа или два пластта кухненска хартия за да не се цапа одеалото.
Държите 4 часа на стайна температура, развивате, раздалечавате бурканите и след 40 минути ги подреждате долу в хладилника. Ако се държи повече време става по-кисело. Можете да си направите и активия, като ползвате за подквасване натурална ( с подсладена не става)
Максимум две седмици млякото е с отлични вкусови качества.
Най-хубаво става в глинен съд, но повече от десет дни не издържа, става кисело.
Овче, козе, краве, смес -това е.
Така се прави и толкова издържа.
Но за малки деца и хора с някои заболявания е храна и мехлем.
За варене,охлаждане,квасене на 3 л., 4 буркана около 45  - 50 мин.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 08:03 от Tony Maria 22

# 1 201
  • Асеновград
Май в К беше безкабелната прахосмукачка.
Благодаря-вече в къщи на комп.намерих ,че и на двете места е имало.Последно юни.Но нещо фалшиви ми се видяха-малката акумулаторна имам предвид.И в Л.не бяха показани с приставки,а в К.май с 3 беше.Наумих си с нея да обирам мъх от сушилнята,за да не мъкна голямата всеки път.Някой ,който е ползвал /за кола примерно/има ли сила на засмукване?
Ако е само заради спалнята, по добре прахосмукачката за акари, за матрака.

# 1 202
Май в К беше безкабелната прахосмукачка.
Благодаря-вече в къщи на комп.намерих ,че и на двете места е имало.Последно юни.Но нещо фалшиви ми се видяха-малката акумулаторна имам предвид.И в Л.не бяха показани с приставки,а в К.май с 3 беше.Наумих си с нея да обирам мъх от сушилнята,за да не мъкна голямата всеки път.Някой ,който е ползвал /за кола примерно/има ли сила на засмукване?
Моята беше от Л, купувана преди 4 - 5 години, с две приставки и ми вършеше много добра работа. На SilverCrest. Но се развали за съжаление.
Сега търся да си купя същата, но последният път в Л пуснаха една много слаба, не беше изобщо хубава.

# 1 203
* Подарен

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 17:05 от *Сладкодъвка*

# 1 204
Скрит текст:
Започна малко тегаво да става от домашно кисело мляко, но който е бил принуден да си изгледа децата с квасено мляко, знае колко е важно.
Млякото се оставя да ври не по-малко от 5 минути от хигиенна гледна точка. Когато животните са на паша млякото е по-рядко, та може и повечко да се вари.
Охлажда се дотолкова, да може пръста да търпи на топлината.
Налива се в идеално чисти и подсушени съдове. Закваската трябва да е със стайна температура и масленост не по-малко от 3,6 %.Купувала съм Маджаров, Верея, Домлян, Каймакани... Разбърква се идеално и  на буркан 800 гр се слагат 3 препълнени супени лъжици . Кофичка 400 гр стига за 5 буркана. В по-малък съд може да си направите за следваща закваска. Какъвто е вкуса на закваската такова става и млякото, киселеещо, като крем и т.н. Ако харесвате турските млека и с тях става хубаво.
Нареждате бурканите плътно един до друг на предварително разстлано одеало, под тях слагате памучна кърпа или два пластта кухненска хартия за да не се цапа одеалото.
Държите 4 часа на стайна температура, развивате, раздалечавате бурканите и след 40 минути ги подреждате долу в хладилника. Ако се държи повече време става по-кисело. Можете да си направите и активия, като ползвате за подквасване натурална ( с подсладена не става)
Максимум две седмици млякото е с отлични вкусови качества.
Най-хубаво става в глинен съд, но повече от десет дни не издържа, става кисело.
Овче, козе, краве, смес -това е.
Така се прави и толкова издържа.
Но за малки деца и хора с някои заболявания е храна и мехлем.
За варене,охлаждане,квасене на 3 л., 4 буркана около 45  - 50 мин.

абсолютно ненужно е това.

# 1 205
Здравейте, някой да е пробвал тези боровинки? Сладки ли са и много ли се разкашкват при размразяване?
Скрит текст:

# 1 206
Опитахте ли сладоледа с купона? Отвратителен е, няма нищо общо с предишния вариант.

# 1 207
Коя тх е по-добра: Милде или Малива?

# 1 208
Отидох за зелен хайвер пак.
Обаче сама съм си виновна, че въобще им гледам скапаните каталози и си правя организация и сметка да ходя до скапания магазин. Капкавай кило и половина 20 лв. Да, не! Балами. Няма такова нещо в магазина. Толкова е празен, толкова е жалък този магазин вече, че ако не е за водя , за други няма да влизам.
Много се ядосах. Поне да бяха известие, че няма наличност, а не да ходят хората да си губят времето. Излязох си с букет само.

# 1 209
Кисело мляко може да се
запази с месеци.
Достатъчно е само след
готовност да се стерелизира
за 10 Мин. Така правеше
свекърва ми и имаше целогодишно.

# 1 210
Подарявам
Скрит текст:
+седмичните

# 1 211
Кисело мляко може да се
запази с месеци.
Достатъчно е само след
готовност да се стерелизира
за 10 Мин. Така правеше
свекърва ми и имаше целогодишно.
Да, на има съществена разлика - при стерилизация не остава нито една жива бактерия...

# 1 212
И вкусът се променя.

# 1 213
  • shumen
Аз повече Милде харесвам.

# 1 214
  • Буркина Фасо
а аз кис.мляко на Малива Smiley

Общи условия

Активация на акаунт