Лидл 177 - юлско-августовска лежерно лятна

• 128 248
  • 1 675
  •   1
Отговори
# 1 290
горе долу вкуса и миризмата на тези две сирена силни ли са(монтазио и робиола)? Тип пармезан или нещо по-различно?
Ако харесваш неща като чедар, грюйер и бри, вероятно ще одобриш и тези.

# 1 291
  • In transit
Мики, можеш ли да споделиш горе долу вкуса и миризмата на тези две сирена силни ли са(монтазио и робиола)? Тип пармезан или нещо по-различно? Обичам сирена, всякакви, но все пак са нови за мен, а и не обичам несполучливи покупки.
Монтазио е с много приятен лек вкус и аромат. От краве мляко се произвежда. Много балансирано е. В никакъв случай не може да се сравни с пармезана, който е с доста по-наситен вкус и аромат.
Робиолата е меко и много кремообразно свежо сирене , друго подобно е Стракино (ако го познаваш). Няма точен аналог в България, малко ми е трудно да го опиша, но може би най-близко, като вкус се доближават страчателата или буратата. Констенцията му е като на крема сирене. Може да се консумира прясно или да се запече, на сандвичи, фокачи, пиадини го слагат.
За мен силен вкус имат френските сирена, тези не са такива.

# 1 292
Благодаря ви, момичета! Извинявам се, че така директно на 'ти' минавам, но аз ви чета от години, имах си и профил по едно време, но нещо не се справих с припомнянето на имейла и паролата ми , та трябваше да направя нов. Работя в Лидл, така че съм и ще съм активна в темичката ви. Споделяте много полезна информация, дори и за човек, който си мисли, че е наясно с по-голямата част от асортимента на магазина. Ще се радвам да съм полезна ако имате въпроси или чуденка за нещо.
Ще се пробват и двата вида сирене, мисля че ще са ми по вкуса.

# 1 293
горе долу вкуса и миризмата на тези две сирена силни ли са(монтазио и робиола)? Тип пармезан или нещо по-различно?
Ако харесваш неща като чедар, грюйер и бри, вероятно ще одобриш и тези.
Чедърът и грюерът са твърди жълти сирена, а бри е съвсем различно - меко бяло, покрито с бяла плесен. Аз харесвам първите, но бри и камембер не понасям, както и други подобни.

# 1 294
Какъв е този десерт с рикота на 25 страница долу? Не съм го виждала май.
Това е печена подсладена рикота с аромат на лимон.
Мики, опитвала ли си го? Аз обичам десерти с извара /рикота, сирена/.

п.п. Балсамовият оцет от следващата брошура /от Модена уж/ хубав ли е?

# 1 295
  • In transit
Какъв е този десерт с рикота на 25 страница долу? Не съм го виждала май.
Това е печена подсладена рикота с аромат на лимон.
Мики, опитвала ли си го? Аз обичам десерти с извара /рикота, сирена/.

п.п. Балсамовият оцет от следващата брошура /от Модена уж/ хубав ли е?

Да, само, че от Метро бях вземала преди време, оттогава си го правя вкъщи, като се сетя. Много е вкусен. Готовите ми идват малко по-сладки. Ето рецепта.

И аз се чудя на балсамовия оцет.

# 1 296
Чедърът и грюерът са твърди жълти сирена, а бри е съвсем различно - меко бяло, покрито с бяла плесен.
Ами едното от двете италиански сирена е меко, макар и не така пикантно като бри, значи ако ще ги пробваш купуваш само квадратните опаковки и избягваш кръглата.

# 1 297
Аз току що изхабих бутилка балсамов оцет от Модена ( купуван от Метро). Хареса ни.

# 1 298
Някой опита ли сините сливи на промо от днес, стават ли или са зелени?
Миналата седмица едвам подбрах малко от К, та реших да чакам лидълските. Simple Smile

# 1 299
  • София
Моливите 3в1 са страхотни!

# 1 300
Може ли снимка? И как може молив да е 3 в 1 Wink

# 1 301
  • София

Имат и острилка, че са доста дебелички.

Прочети в брошурата за 3в1, защото съм на работа и не мога много да пиша.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 12:52 от Amiamo

# 1 302
  • Буркина Фасо
погледни ги в брошурата де

# 1 303
То и на тази снимка си пише защо са 3 в 1. Сега се върнахме от Лидл, ако бях видяла щях да взема и аз.
С ММ като ходя винаги много пари оставяме. 😂 Като видях 152 лв, а в количката почти нищо, лошо ми стана. Ноо килограм кафе на зърна, метеорологична станция, прах за пране, наденички, безалкохолни и то си стана сумата. Имам два подаръка за 1 ст.
След нас на касата застана едно момче с 2 кенчета, а ние с пълна количка, та го пуснах преди нас да мине. Винаги го правя, ако забележа. Ейй така го изненадах, толкова благодарности, толкова се изкефи.. Викам си явно много сме оскотяли, щом такива дребни работи правят впечатление. Тъжно е.

# 1 304
  • София
И аз ще взема.
И аз пускам, а с бебенца с колички съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт