Проблем с косата

• 1 943
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, знам че на доста от вас може да ви се стори смешен и глупав проблема ми , но ако наистина не го виждах като проблем вече нямаше да пиша. Та така става въпрос относно косата ми , от 2 3 седмици след като се изкъпя самите дължини на косата ми стоят на клечки , на някои места повече на други не . Когато си докосна корените ги чувствам чисти ,но самите дължини на места не изсъхват дори и сякаш са мръсни .  Когато се къпя задължително задължително измивам косата 2 пъти с шампоан( така правя от години) като хубаво го разтърквам в дланите след което си мия косата , откакто имам този проблем я мия и по 3 пъти .  Помислих си , че може да е от шампоаните които ползвам , понеже използвам 2 различни (първо я измивам с бебешки, след това с нашумелия на марката дори) . Помислих си , че понеже са по "щадящи" и не са претъпкани с парабени и сулфати може би не се измива добре косата , затова днес пробвах с шампоан на Avon., който съм използвала и преди ,нооо  резултата е същия дори косата ми изглежда по-зле.  Не знам какво да правя , а и дори не знам ако трябва да се обърна към медицинско лице какво трябва да бъде то.  МНОГО Ви моля , ако някой може да помогне с нещо.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 07:33 от bubanka

# 1
Какви продукти използваш по дължините?

# 2
  • София
Мий си косата със шампоан за възрастни, за суха коса, един път и след това сложи балсам.

# 3
Изрусена/боядисана ли ти е косата? По описанието, звучи като да е изгорена.

# 4
Купи си дълбоко почистващ шампоан и използвай веднъж седмично

# 5
Да миете косата три пъти със шампоан е излишно.Просто сте я пресушили.Вземете шампоан за мазен скалп и сухи краища и на краищата слагайте балсам.

# 6
  • София
Косата е премита. Това миене по 3 пъти и то с 2 шампоана е изпило всичко от нея.
Мий косата 2 пъти в седмицата с 1 насапунисване и после слагай балсам без отмиване или крем за коса. Напълно достатъчно е. Лятото може на 2 или 3 дни, но с хидратиращи шампоани и максимум 1 насапунисване. Вземи си хидратираща маска и слагай само в краищата.

# 7
  • София
Аз много рядко си слагам шампоан 2 пъти. Примерно, когато искам по-бързо да ми се отмие боята.

# 8
"Премита" коса стои суха навсякъде, и трудно да я премие с бебешки шампоани.
Аз виждам 3 варианта- прекалено слаб шампоан,  маска/друг продукт който е прекалено тежък за косата (обикновено тези за след баня), или изгорена коса с изрусител. 

# 9
  • София
Тя сапунисва по 3 пъти с 2 вида шампоан, комбинирайки бебешки със силен. Останах с впечатление, че не ползва друг продукт след това.

# 10
Цитат
самите дължини на косата ми стоят на клечки
...
самите дължини на места не изсъхват дори и сякаш са мръсни

при мен това не се получва от премиване, а от недоизплакване на б-м/маска, прекаляване с финиш или стилизант
особено щом корените са чисти

според мен трябва да изхвърли бебешкия от рутината

# 11
Ами ти щом я миеш по три пъти ако си боядисана тя боята ти пада. Стига с тия бебешки шампоани и разни измислени шампоани. Вземи си един нормален шампоан и си измий веднъж главата. Проблема ти не е от мръсна коса, а от това че я миеш много. След това да не би да слагаш някакви кристали или нещо в по големи количества?

# 12
Какви продукти използваш по дължините?
Благодаря на всички. Извинявам се , не знам как да отговоря на всеки поотделно затова ще напиша всичко заедно.
Не съм използвала нищо освен шампоан . Спрях откакто започна да ми става така косата.
...........

"Премита" коса стои суха навсякъде, и трудно да я премие с бебешки шампоани.
Аз виждам 3 варианта- прекалено слаб шампоан,  маска/друг продукт който е прекалено тежък за косата (обикновено тези за след баня), или изгорена коса с изрусител. 
 Амиии  сега се притесних но не мисля ,че има как да ми е изгорена с изрусител. Боядисвам се да , но със безамонячната боя на Loreal casting  в кафяв цвят.   Косата ми на определни места стои точно като не измита , а специално там сапунисвам колкото се може повече защото знам какво става след като изляза от банята . Немога да разбера какво се случва

bubanka при мен това не се получва от премиване, а от недоизплакване на б-м/маска, прекаляване с финиш или стилизант
особено щом корените са чисти .     ----->  Да , нещо такова се получава , но аз използвам само шампоан.

Тя сапунисва по 3 пъти с 2 вида шампоан, комбинирайки бебешки със силен. Останах с впечатление, че не ползва друг продукт след това.

Да, попринцип използвам маската на Moroccanoil repair  и масло на CHI. Но откакто косата ми е в това състояние , не мога да си представя ако сложа маска и масло какво ще стане , ще изглежда още по "мръсна".

.............................
 Съжалявам не ми позволява да отговарям повече , разбърква се текста

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 01:14 от vqra77

# 13
Косата трябва да е блестяща от корените до края. Здрава и силна. Бебешки душ-гел - може, тоалетно мляко - може, бебешки сапун за лицето - може, даже е страхотен избор, но шампоан не. Косата се мие един път с шампоан, не три пъти и през няколко дни, не всеки ден. “ Olaplex” N 4C е дълбокопочистващ шампоан, който се грижи за цялата коса. Но пък има хора, които не са доволни от него. Дори косата да се боядисва от десетилетия, дори да се използва постоянно преса или по цяло лято да сте на плажа, тя трябва да изглежда добре със съответните продукти. Факторите за вида и са вътрешни и външни. Приемате ли достатъчно витамини и минерали, кожата, ноктите, косата зависят пряко от начина ви на живот. Външните фактори - подходящи шампоани, а към тях балсами и маски най-вече, не че няма стотици други продукти, но… Не е добре и да се пренатоварва с един куп козметика. Трябва да пробвате и което на вашата коса действа добре, него да изберете.  “Pantene” имат хубави шампоани, но това е за мен, на вашата коса може да не действат добре. Пробвайте, докато не намерите вашите продукти с които да поддържате косата си красива.

# 14
Изрусена/боядисана ли ти е косата? По описанието, звучи като да е изгорена.

Боядисана е с безмонячна боя в кафяв цвят.
Косата трябва да е блестяща от корените до края. Здрава и силна. Бебешки душ-гел - може, тоалетно мляко - може, бебешки сапун за лицето - може, даже е страхотен избор, но шампоан не. Косата се мие един път с шампоан, не три пъти и през няколко дни, не всеки ден. “ Olaplex” N 4C е дълбокопочистващ шампоан, който се грижи за цялата коса. Но пък има хора, които не са доволни от него. Дори косата да се боядисва от десетилетия, дори да се използва постоянно преса или по цяло лято да сте на плажа, тя трябва да изглежда добре със съответните продукти. Факторите за вида и са вътрешни и външни. Приемате ли достатъчно витамини и минерали, кожата, ноктите, косата зависят пряко от начина ви на живот. Външните фактори - подходящи шампоани, а към тях балсами и маски най-вече, не че няма стотици други продукти, но… Не е добре и да се пренатоварва с един куп козметика. Трябва да пробвате и което на вашата коса действа добре, него да изберете.  “Pantene” имат хубави шампоани, но това е за мен, на вашата коса може да не действат добре. Пробвайте, докато не намерите вашите продукти с които да поддържате косата си красива.

Здравейте , благодаря  много за изчерпателния отговор .  Смятам да се спра на шампоана на Olaplex , освен него нещо друго от серията може ли да ми препоръчате.  Pantene съм използвала и косата ми става ужасно суха(тя попринцип си е капризна , но пък на моя приятелка pantene  се отразява много добре)

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 01:22 от vqra77

Общи условия

Активация на акаунт