Нашите цветя - обща тема 21

• 44 726
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Дами, някой има ли опит с отглеждането на кала в саксия? Свива си листата и прави едни дълги дръжки. Никак не изглежда добре. Не мога да преценя дали малко я поливам или има друг проблем? На светло е, но не пряка светлина, другите цветя са добре, но тя - не.

# 601
Калата през зимата заспива, надземната част умира. Ако е на прекалено топло може да не заспи, но тогава догодина може и да не цъфне.
А по принцип удължените дръжки са резултат от недостатъчно светлина, за повечето растения важи това.

# 602
  • София
Здравейте, дами Simple Smile

Поизгубих се последните месеци, но идва време за прибиране на цветята и за изпълнение на една моя закана и съм тук да действам.
Имам две мушката Розалинда, които много пораснаха и мога да чупна няколко разклонения ако все още има желаещи. В София съм и мисля, че лично ще е най-удачно да ги дам, че не знам дали си струват куриерските разходи. Ако някой има желание да пише на ЛС.

Иначе да се похваля, че алпийските сакъзчета радват не само мен, но и всички съседи, които минават под балкона. Тях също се чудя как да ги прибирам - да начупя разклонения и да боцна в сандъчета става ли? Идеята ми е да заемат по-малко място.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 16:29 от Госпожа Лаленце

# 603
  • Бургас
Лелееее,Лаленце....разкошни са!

Още една нежност от мен!😍

# 604
Лаленце, разкошни са Heart Eyes От 3г. започнах да се занимавам с цветенца и всяка от тях се опитвам да намеря и завъдя такива алпийски сакъзи, но не мога. Как ги гледаш, сподели малко подробности,моля. А за Розалиндата ще пиша на лични.

# 605
Иначе да се похваля, че алпийските сакъзчета радват не само мен, но и всички съседи, които минават под балкона. Тях също се чудя как да ги прибирам - да начупя разклонения и да боцна в сандъчета става ли? Идеята ми е да заемат по-малко място.
Аз така правя с мушкатите, като дойде време да прибирам  си начупвам в малки саксийки и до напролет са готови нови растения. Сакъзче пробвах, но не успях да размножа по този начин, бих си запазила и старите корени просто за всеки случай. Поне докато се убедя, че новите чепки са се хванали.

Колко растения има в това сандъче със сакъзи? Наистина изглежда много гъсто и кичесто. Моите се удължават, но не стават така гъсти.

# 606
Първата слана е паднала нощес на село.

# 607
  • София/Варна
Момичета днес си купих няколко броя (10) cornus alba - лъже дрян. Какви са точно ще се разбере пролетта, защото сега са преобладаващо пръчки, но различен цвят. Растенията явно са няколко годишни и долната част е вдървена. Сега тая вдървена част да я заровя ли под земята или не. Ето малко снимки за онагледяване на драмата Simple Smile. Мисля да правя жива ограда между нас и съседите, че да не живеем твърде интимно с тях през лятото и през зимата да не ми прави сянка.

Предварително благодаря за помощта.

# 608
Аз бих ги засадила докъдето са си били. Само рози и домати се зариват Wink

# 609
  • София
В сандъчето са 4 растения, като ги купих всяка беше около педя над пръстта. Ще пробвам сега да ги запазя живи за през зимата и ще видим на пролет. Снимката ми даже е от август, сега са още по-големи.

Сладкодъвка, с удоволствие ще ти пратя от Розалиндата, ще сложа и алпийско сакъзче.

# 610
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
герундия, не ги заривай, да не тръгне гниене.
във втората саксийка май си имаш и градински хибискус = дървесна ружа. Simple Smile

# 611
Моите хризантеми най-после започнаха - не съм ги стригала тази година, но пръсках обилно (за разлика от миналата). Чакам още една, всички са стари.

Това се водеше мини, от Лидл е. Около метър е и ако не беше в сандъче, сигурно щеше да е храст.

# 612
А кога се режат хризантемите и до къде? Имам 2 стари от миналата година, които ме беше страх да отрежа тогава и сега не са хубави. В саксии ги гледам и станаха много високи, а и са тежки и дори с подпора не стоят. Имам нови 3-4 от тази година и са още нисички да знам какво да ги правя. Те сега тепърва цъфтят, мисля тази година зимата да си стоят вън.

# 613
И моята на фона на храст рози, не бих я късала, но вчера в бурята се беше откършило клонче.
И една червена, която вече прецъфтя .
Дребните пък от три минита в саксия тази година станаха метър високи  , но е слабо откъм цъфтеж засега .

# 614
Моите са вързани, за да не са на земята. Предполагам, че още през лятото трябваше да ги изрежа, за да не са толкова буйни.
Иначе, сега като изсъхнат (след като прецъфтят, като стане студено листата изсъхват) - режа до долу и другата пролет постепенно ще започнат да се съживяват и да растат.

Общи условия

Активация на акаунт