Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 482
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Интересна дискусия се е завързала тук. На мен пък гинеколожката ми при +тест,ми изписа аспирин 100мг, тъй като моите мутации не били рискови. Е, аз имах положителен тест вчера и изпих снощи 1хапче. Та сега се чудя,дали няма да си навредя,ако случайно няма нужда да го пия. Това безобидно ли е да го пия, имам спонтатен аборт в 6 г.с. и за това се чудя Confused , все си мисля че няма да навреди аспирина,но знам ли

# 166
Интересна дискусия се е завързала тук. На мен пък гинеколожката ми при +тест,ми изписа аспирин 100мг, тъй като моите мутации не били рискови. Е, аз имах положителен тест вчера и изпих снощи 1хапче. Та сега се чудя,дали няма да си навредя,ако случайно няма нужда да го пия. Това безобидно ли е да го пия, имам спонтатен аборт в 6 г.с. и за това се чудя Confused , все си мисля че няма да навреди аспирина,но знам ли

Като за начало си направи консултация с Хематолог. Когато има мутации на гени нарушаващи процеса на кръвосъсирването, тогава се посещава Хематолог. АГ не разбират от тромбофилии, колкото и упорито да се тръби навсякъде, че разбират...

# 167
Здравейте, след неуспешна инсеминация предишен месец се сдобих с киста 4см. Предложиха ми да пия противозачатъчни, но се притеснявам с моите мутации - протромбин, фибриноген, интегрин и PAI (хетерозиготни) След като напомних на лекаря за тях, ми каза нищо да не пия.... Преди съм пила дуфастон 4-5 пъти и не съм имала проблем, но той категорично каза, че нямало да ми помогне.
Някоя от вас пила ли е и възможно ли е заедно с тях да се пият и антикоагуланти? Доста съм притеснена и всякаква информация ще ми е от полза.

# 168
  • София
Кистата или ще се спука сама, или ще трябва да пиете нещо хормонално, за да й помогнете. Предполагам, че АГ е заложил на самостоятелното й спукване. Когато се пият хормонални препарати при тромбофилия, се приемат антикоагуланти (НМХ) или антиагреганти (аспирин протект). Можете да се посъветвате с хематолог, особено при наличие на високорискова мутация като протромбин.

# 169
Зависи каква е кистата, противозачатъчните действат само при кисти на жълтото тяло и то не винаги, които кисти всъщност до два следващи м.цикъла биха могли самостоятелно да се резорбират.

# 170
Благодаря ви момичета.

При първия преглед преди цикъл пише, че е лутеална в процес на резорбация 22х26мм.
При втория преглед на първи ден от цикъл пише, че е фоликуларна 30х40мм.
Лекаря ме предупреди, че ако усетя болка в корема да му се обадя веднага или да ходя в пирогов.
Този размер счита ли се за рисков и опасен?
Дали може да нарасне още до следващия цикъл?
Обмислям да се прегледам на 13-14ти ден, за да видя дали не е придобила опасни размери.
Какво ще ме постветвате?

# 171
Благодаря ви момичета.

При първия преглед преди цикъл пише, че е лутеална в процес на резорбация 22х26мм.
При втория преглед на първи ден от цикъл пише, че е фоликуларна 30х40мм.
Лекаря ме предупреди, че ако усетя болка в корема да му се обадя веднага или да ходя в пирогов.
Този размер счита ли се за рисков и опасен?
Дали може да нарасне още до следващия цикъл?
Обмислям да се прегледам на 13-14ти ден, за да видя дали не е придобила опасни размери.
Какво ще ме постветвате?
Според мен се прегледайте ,не е изключено да нарасне , някои лекари считат от 4нагоре за потенциално опасни други от 5.Вашият размер не е рисков ,но е за наблюдение, моя съвет е да се прегледате,преди и след,може би 5-10дни преди м.цикъл тогава се вижда ако е тръгнала нагоре ,а ако тръгне резорбция то тя се вижда(т.е кистата намалява/или пък направо изчезва) се случва няколко дни след м.цикъл.и така да речем за два м.цикъла е все по-малка и по-малка и накрая изчезва. Предупреждението за остра болка в корема го вземете под внимание,това е за т.нар “остър корем”, също така моя съвет е да се пазите от резки движения,груб се*с и вдигане на много тежки неща…🌹

# 172
  • София
Има два варианта с медикаментозто лечение - противозачатъчни или хормонални препарати преди следващия цикъл. В този контекст аз бих отишла на преглед след очаквана овулация. При нарастване кистата подува яйчника и боли.

Инсеминацията със стимулация ли беше? Поставиха ли ви тригер за пукане на фоликулите? Подобни кисти често са следствие от недобра хормонална стимулация и/или слаб тригер.

# 173
Имаше само овитрил инжекция за таймиране и след процедурата пих дуфастон и си слагах утрогестан. Пих и натаспин за разреждане.

# 174
  • София
Овитрел е тригер.

Само да допълня, че дуфастон и утрогестан не са по-малко вредни от противозачатъчните, които сте отказали да вземате. Всички хормонални препарати повишават кръвосъсирването, и при тромбофилия трябва да се компенсира с подходящ антикоагулант.

# 175
Здравейте, как се процедира с даването на ВИТ К на бебета - при условие, че майка им е с тромбофилия?

# 176
Delisardeli, точно затова лекаря реши да не приемам нищо за кистата, а и защото искаше да съм максимално чиста от към лекарства преди следваща инсеминация. Но пък съм на тръни сега дали няма да се случи нещо лошо и се питам дали взехме правилно решение.

# 177
Здравейте Simple Smile
С тромбофлия съм и на клексан 0.4. Преди 2 седмици (20г.с. тогава) резултатите от изследванията ми бяха следните:

и АГто ми изписа да започна и Натаспин.
Контролата от днес (22г.с.) е следната:

Има някакво миниатюрно подобрение на APTT-то, не знам дали е достатъчно или няма да се наложи да ми се включи нещо допълнително (може би аспирин), но този повишен фибриноген ме хвърли в тъча. Четох, че стойността май е ок за бременност, но пък значи и възпаление. А аз съм с повишени левкоцити (11,96 при горна граница 10,5, повишено СУЕ и ЦРП) и нещо много се притесних. Същите бяха повишени и преди 2 седмици, като АГот каза, че всичко е наред и е нормално, урината ми е чиста, микробиологията също. Не се чувствам болна, нямам температура. Недоспала и преуморена съм, но знам ли вече Grin Flushed АГто го няма тази седмица, чак другата ще се видим и се чудя сега какво да правя Sad

# 178
Здравейте Simple Smile
С тромбофлия съм и на клексан 0.4. Преди 2 седмици (20г.с. тогава) резултатите от изследванията ми бяха следните:

и АГто ми изписа да започна и Натаспин.
Контролата от днес (22г.с.) е следната:

Има някакво миниатюрно подобрение на APTT-то, не знам дали е достатъчно или няма да се наложи да ми се включи нещо допълнително (може би аспирин), но този повишен фибриноген ме хвърли в тъча. Четох, че стойността май е ок за бременност, но пък значи и възпаление. А аз съм с повишени левкоцити (11,96 при горна граница 10,5, повишено СУЕ и ЦРП) и нещо много се притесних. Същите бяха повишени и преди 2 седмици, като АГот каза, че всичко е наред и е нормално, урината ми е чиста, микробиологията също. Не се чувствам болна, нямам температура. Недоспала и преуморена съм, но знам ли вече Grin Flushed АГто го няма тази седмица, чак другата ще се видим и се чудя сега какво да правя Sad
Защо
Изследвате анти Ха ако не сте на профилактика с фраксипарин?

# 179
  • София
Shik, Защото е на Клексан 0.4. Пише го.

Doors,
Ето референтните стойности за бременни
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Общи условия

Активация на акаунт