Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 138
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Даже се слага под езика да се разтопи бавно 😁
Нямам думи момичета,нали ви писах че пуснах аптт,фибриноген и д димер в две лаборатории едновременно в един и същи ден...в едната фибриноген 3.9,а в другата 3.4,в едната аптт 39.5,а в другата 26.7,в едната д димер 0.5,се другата 0.214...как може такива разлики,според тези резултати лекарите решават да изписват ли нещо или не и какво да бъде...сега д-р Иванова иска раи седмица още веднъж да изследвам..е в коя лаборатория да ида...на коя да вярвам...

# 406
Нямам думи момичета,нали ви писах че пуснах аптт,фибриноген и д димер в две лаборатории едновременно в един и същи ден...в едната фибриноген 3.9,а в другата 3.4,в едната аптт 39.5,а в другата 26.7,в едната д димер 0.5,се другата 0.214...как може такива разлики,според тези резултати лекарите решават да изписват ли нещо или не и какво да бъде...сега д-р Иванова иска раи седмица още веднъж да изследвам..е в коя лаборатория да ида...на коя да вярвам...

Разликата на АПТТ е покъртителна... абсурдно направо... пусни там, където ти е дало 26 според мен. Провери ниската стойност. В кои лаборатории пуска?

# 407
  • София
В лабораторията на някоя болница, дали няма да са по-достоверни ?

# 408

Разликата на АПТТ е покъртителна... абсурдно направо... пусни там, където ти е дало 26 според мен. Провери ниската стойност. В кои лаборатории пуска?
В лина и Рамус...високото аптт е в лина,А по ниското в Рамус ..нямам друг избор от малък град съм...в областния град има също само лина,Рамус още една малка частна лаборатория

# 409
Да, на същата фирма B12 приемам, като го смуча под езика. За 1 месец от 344 се покачи до 441.

# 410
Здравейте, от вчера забелязах, че краката ми се подуват. В 35 седмица съм. Има ли връзка с тромбофилията според вас?

# 411
  • София
Светлозара,
Не, има връзка с бременността, често се случва преди раждането. Консултирай се с АГ.

Надежда,
Попитай в съседен по-голям град къде се правят изследвания на място. Болница или лаборатория, където правят изследвания.

# 412
Имало ли е някой с много нисък феритин? Моя е 26. АГ каза,че ще правим вливка феринжект, но не се стресна от резултата. Аз обаче малко да....много се задъхвам, не мога да качвам стълби, уморявам се супер бързо, всяка сутрин имам сърцебиене и трудно дишам . Дали е от това?

# 413
  • София
Сърцебиенето, уморяването и задъхването е от бременността. Все пак това сърце помпа кръв като за двама, а навън е доста жега.

# 414
Имало ли е някой с много нисък феритин? Моя е 26. АГ каза,че ще правим вливка феринжект, но не се стресна от резултата. Аз обаче малко да....много се задъхвам, не мога да качвам стълби, уморявам се супер бързо, всяка сутрин имам сърцебиене и трудно дишам . Дали е от това?
Моят е 22. Желязо 14. Хемоглобин 111.
Изписаха ми ферум на Смарт хит 2х1.

# 415
О, при теб е по- зле... АГ ми каза,че феритин с добавки не се вдига ,нито ще се запази после след раждането, задължително е вливка

# 416
Моя е още по-нисък. Под референтни стойности е - 12.70 . Метнах се с червено цвекло +грейпфурт всеки ден,пръскам и желязо,като се сетя. Желязото ми е 20 ,ако има значение ,но феритина е нисък.От соковете се чувствам мн добре , може пък да го вдигна ,ще проверя след 2 седмици Grinning . Между другото от калция  не се усвоява желязо, от магнезий също . Трябва да имат 2-3 часа разлика,от млечни продукти и железни препарати

# 417
Да, за магнезия и млечните е така и толкова сложно ми става кое кога, отделно още 100 неща приемам. Само схеми с часове са в главата ми, а как обичам сирене да ям на всяко хранене. Трудно става, ама ще се търпи. Заслужава си резултата❤️

# 418
Да, имам приятелка ,която заради тази си любов към млечните ,не успя да вдигне желязото си, даже й беше на дъното.Просто трябва да се следи,кое какво се яде,наистина е сложно . Заради това е трудно да се вдигне с храна, трудно се усвоява,но не е невъзможно. Има доста видеа по темата феритин и желязо в ютуб,на английски .

# 419
Не съм много сигурна,че си за вливки само заради феритин 26...хемоглобина и желязото колко са ...и феритин се вдига с желязо през устата...но както са писали трябва да се спазват 2-3 часа преди и след желязото без калций, магнезий и млечни продукти...

Общи условия

Активация на акаунт