Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 114
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Имам мутации АСЕ и VEGFA. Бременна съм в 19 гс. Приемам Натаспин и АП. Днеска пуснахме изследвания и ме притеснява завишението на тромбоцитите. Горна референция на лабораторията е 440, моя резултат е 452. АГ казва, че са добре. Обаче, аз нещо се притеснявам. Някой има ли наблюдения как седят. Те по принцип са ми малко по високо седят ми винаги над 300. Последното изследване в 12 гс са били около 350. Мисля да отида да пусна утре  показали за колагулация за да видя как са. По принцип имам изписан и Фракси, но към момента АГ не ми е казал да слагам. Бебето си върви с добри размери дори е напред.

# 436
На мен ми звучи като да не е нищо протеснително, но все пак - предвид, че имате назначен Фраксипарин дали не е с причина . Те АГ често го неглижират. Според мен си пуснете пак кръвна картина и аптт, д Димер, фибриноген и се консултирайте с Хематолог дори и онлайн

# 437
Момичета, феритина е точно запаса от желязо в организма. При нея е нисък, няма да е достатъчен и за нея и за бебето до края на бремеността. Затова й е изписана вливка.
Бебето взема, ако има какво да вземе. Simple Smile Като няма става дефицит.

Изобщо не е нужно някой да е съгласен с мен, споделям. Simple Smile И спирам по този въпрос, че темата е друга.

# 438
И аз не искам да споря ,но бебето няма да взима от феритина,който е запас ,а от желязото което циркулира в кръвта и просто ,когато е нисък феритина майката остава в дефицит и ако приема само таблетки желязо ще има за бебето,а нейния дефицит все така ще си стои....въпреки ,че при някой дори само от таблетки и феритина им се вдига,ако не стане с таблетки затова си има вливки...така ми го обясниха двама АГ + хематолог

# 439
На мен втория път хематолога ми вля желязо венозно само заради феритина, който се покачи от първата вливка, но беше на долна граница и каза, че няма да е достатъчно до края на бременността…

# 440
На мен втория път хематолога ми вля желязо венозно само заради феритина, който се покачи от първата вливка, но беше на долна граница и каза, че няма да е достатъчно до края на бременността…
[/quote

да така е  феритина няма да е достатъчен за теб и ти ще си стоиш с анемия,но за бебето ще има желязо и то достатъчно...то си дърпа нужното за него ...майката изпада в дефицити

# 441
На мен ми звучи като да не е нищо протеснително, но все пак - предвид, че имате назначен Фраксипарин дали не е с причина . Те АГ често го неглижират. Според мен си пуснете пак кръвна картина и аптт, д Димер, фибриноген и се консултирайте с Хематолог дори и онлайн
Благодаря! Пуснах днес сутринта. Резултати са добри няма нищо притеснително. Все пак малко се шашнах.

# 442
Здравейте момичета, понеже ми излязоха резултатите, а имам доста време до консултацията, да се допитам до вас.
Ако правилно разбрах от темата, трябва при и преди бременност метилирана фолиева. При предната бременност нямах дефицит, нормално ли е? А този PAI има значение чак при бременност и за терапия решава лекар или? Четох, че се свързва с аборти в първите три месеца и високо кръвно/прееклампсия, но не е високо рискова мутация.

# 443
  • Ст Загора
Найсна при Pai  се пуска и фактор 13 и Асе

# 444
Благодаря nasito, това не е ли само за хетерозиготен PAI? Поне така пише в началото на темата.

# 445
  • Ст Загора
Благодаря nasito, това не е ли само за хетерозиготен PAI? Поне така пише в началото на темата.
не знам, но аз бях мн се объркала за тромбофията. Имам ли нямам ли . Имам само АСЕ
. Говорих с хематолог или тя каза ще следим коауголацията про Нова бременност.
Пусни ги ако питаш мен, за спокойствие.

# 446
Може да наспамя малко теми, но колкото повече мнения толкова повече ще ми помогне да открия какъв може да е проблема.

От няколко дни ми се появи странен сърбеж по дланите и ходилата. Днес правихме чернодробни изследвания и бяха добри. Остава възможността за алергия. Бия си фраксипарин 0,4 всяка сутрин и пия Аспирин Протект 100 мг. всяка вечер.

Някоя мацка с подобна терапия, която има този проблем със сърбеж. Засега сърбежа не се е разпрострял по други части на тялото.

# 447
Алергията към НМХ се проявява със сърбеж точно където биеш инжекциите.

# 448
  • София
Премери еузонофили в ПКК. Ако са повишени, има алергична реакция, обикновено смяната от Фраксипарин на Клексан премахва проблемите.

# 449
Здравейте, момичета. След консултация с д-р В. Иванова съм на фраксипарин 0,4 от три седмици. Утре трябва да си пусна контролни аптт, д-димер и фибриноген. Чудя се обаче преди сутрешната инжекция или след нея, и ако да, колко след нея?

Общи условия

Активация на акаунт