Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 107
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Също така бабите ни са имали аборти, за които въобще и може да не знаете. Моята баба ми сподели ,когато и аз направих аборт. Изобщо не си мислете, че това ще седне всяка баба да го разправя на внучка си ,бременна или още не, да я плаши.

# 466
  • Ст Загора
Майките и бабите ни са нямали този стрес.
Иначе майка ми ме разбра на 37 няма д-р деца. Има 5 аборта, няколко в 6 м със серктаж. Аз съм 6 бременност без серктаж.
Тя сега пие хапчета за разреждане на кръвта. Аз имам АСЕ.
Междудругото баба ми също ражда майка на 36 г ,но тя има и д-р 2 деца

# 467
Аз съм разпитвала моите баби и лели и майка ми  още преди да забременея ...едната ми баба и дядо имат по още 4ри братя и сестри...другите баба,лели са по минимум 2 деца...моите първи братовчедки родиха след 30 години и двете имат по две деца...единствено за прабаба ми които също са повече от три деца,знам,че е имала близначка,която е починала като дете...вярно е че храната е била друга,ама гените са били същите..и да масово са раждали на по 18-20 годишни...имам и познати,които благодарение на това,че са разбрали ,че имат тромбофилия и са започнали профилактични дози фракси имат живи и здрави дечица...не твърдя ,че е грешно просто незнам къде е границата между нужното и ненужното ..все пак всички сме много притесненини и се молим и правим всичко  за живи и здрави бебчета на финала . .

# 468
Момичета едно време бабите ни,а и майките ни въобще не са знаели какво е тромбофилия и фраксипарин...а за да имаме мутантни гени,значи сме ги наследили от родителите си...професор Кременски ми каза,че вече почти всяка жена която се изследва и излиза някаква  мутация  и веднага и се изписва профилактична терапия...да има случаи в които е наложащо и задължително.. но това масово  изписване на фракси на всеки и наплалване със страшни работи...млади момичета или жени с по две деца почват да се самоизследват и изпадат в ужас от това с което ги наплашват,че може да се случи...аз съм пай хомо и още две хетеро за фибринолизата...първо ми казаха веднага започвам фракси въпреки добрата коагулация и кръвоток и след 20 дни контрола...аз се наплаших купих го,но не започнах...след 20 дни пускам и аптт излиза 40 без да приемам нищо за разреждане ...и хематоложката ми казва Ами недей да започваш нищо за сега...е така те объркват още повече.  И като ти излязат два съвсем различни резултата в две лабораторий направо се чудиш на кой да вярваш...

Надежда, моята пра баба има 6 мъртвородени деца. Избора е личен.
Всеки прави това, което е решил, че е най - добро за него и за детето му. Всички искаме финал със здраво, до носено и живо бебе...
Жените тук масово сме с по една, две загуби поне.. Мен лично какво е било преди, как сега едва ли не изписват хепарин за щяло и нещяло са ми приказки тип "може и без, вижте ме мен". Не се знае и ти докога ще можеш без... Simple Smile

# 469
Не случайно се води “профилактична доза”, не е края на света ако се изпише и “без нужда”. Спрете с това повтаряне, че има “масово изписване и ненужно биене”, че почва вече да си граничи с “bullying”, към бременни, които са решили да са отговорни към себе си и нероденото си дете. Едно време бабите ви не са пиели фолиева киселина, вие що пиете тогава?
Като не искате да си биете НМХ, не си бийте, ама и спрете да се биете в гърдите как сте все едно герои заради това. Няма аборти от наличие на профилактика, има аборти поради липса. Молете се да не ви се случва просто. Една с една жена няма общо, това че вие сте без проблем, не значи автоматично че всички други са без проблеми. Има си изследвания и прегледи за целта.

# 470
Надежда аз само мога да допълня следното: бъдете благодарна, че вашият хематолог все пак се интересува и от изследванията ни - и щом с хомозиготна мутация пай и още две не е Дал профилактика, явно доста сериозно те следи и по скоро не сериОзно ами комплексно. Двд и две не е четири в медицината - а и явно далече не е масово даване на хепарин щом като все още има лекари, които съобразяват и другите неща освен кутациите. Иначе аз лимно също смятам, че по добре да е пресилено изписване отколкото изпуснато такова

# 471
Извинявам се,но тук ще питам пак за вливките феринжект, понеже не знам тема за това, а тук много хора писаха,че са правили. Въпросът е мога ли да си купя банката от Турция и да ми я направят тук ? Дали ще се съгласят от МЦ или не може и ще искат на тях даси платя? Чувала съм ,че с някои неща така правят , затова ми хрумна.

# 472
  • София
Лекарството трябва да е официално регистрирано в България, за да ти направят вливка, легално. Най-добре да питаш там, където ще ти правят вливката.

# 473
Здравейте, на Клексан съм 0.6 по 2 пъти на ден от 14 дни, заради малък тромб в белия дроб в 34 г.с. съм.
От утре трябва да намаля Клексан на веднъж на ден. Днес пуснах изследвания, но не ми говорят нищо, може ли малко помощ с разчитането (TSH го виждам, че не е добре)?

# 474
  • София
Референтните за д-димер за 3 триместър са до 1,7, тоест, в норма си. Но най-добре се консултирай с този, който ти е назначил терапията.

# 475
Референтните за д-димер за 3 триместър са до 1,7, тоест, в норма си. Но най-добре се консултирай с този, който ти е назначил терапията.

Да, ще се конуслтирам с хематолог и АГ по-късно, но по-скоро ме вълнуват aPPT и INR защото не ми говорят нищо, а гледам че има различни стойности ако си на терапия. Иначе д-димер последно беше 1.3.

# 476
APTT e добре също, показва по към разредена кръв, ама предвид факта дозата, която поемате си е разбираемо. А как хванахте тромба? По изследвания или имаше манифестации?

# 477
APTT e добре също, показва по към разредена кръв, ама предвид факта дозата, която поемате си е разбираемо. А как хванахте тромба? По изследвания или имаше манифестации?

Появиха ми се симптоми - първо болки в горната част на корема, а след това кашлица при говорене, болка в гърдите и рамото. Пулмолог ми пусна д-димер, който беше завишен (всъщност само първото изследване излезе завишено 2.7 mg/l следващото след няколко часа и всички останали бяха в норма за 3-ти триместър, не съм имала по-висока стойност от 1.3). Постъпих в кардиология и там ми направиха скенер с контраст, на който се е видял тромб. Според лекарите бил незначителен, а терапията била най-вече ако случайно има други тромби някъде да не тръгне някой от тях при раждането.

# 478
Съжалявам за изживения стрес, миличка Heart Пожелавам ти повече да няма такива проблеми и да имаш леко раждане!

# 479
Съжалявам за изживения стрес, миличка Heart Пожелавам ти повече да няма такива проблеми и да имаш леко раждане!

Благодаря Heart

Общи условия

Активация на акаунт