Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 584
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, на контролата от онзиден моя Анти Ха е 0.26 (при референтни 0.3 - 0.6, Токуда), на клексан 0.4 и натаспин съм, 24г.с.
Лекарят каза, че ще пуснем контрола след месец и сега всичко било ок (останалите показатели са ми в норма, преди малко се бяха поразмърдали), продължавам си на тая терапия. Сега с последните коментари се замислих, че всъщност стойността е по-ниска 😒

# 271
  • София
The doors, твоя резултат е ок. Паскалева иска между 0.2 и 0.4 да е.

Sour Cherry, аз бих повторила изследването след 1-2 седмици. Ако дозата ти е висока, може да се появи кървене. За мен е странно, че хематологът ти е казал, че е добре. Но пък ако гледа референтните стойности на Токуда, там не е голямо отклонението. Д-димер и фибриноген как са?

# 272
  • София
И аз се учудих, че каза, че всичко е наред, при все че още в началото беше изказала съмнение, че макар и 0,4, пак може да ми е висока дозата, тъй като съм малко като килограми. По принцип от някоко дни имам кървене от носа, но аз имам слаби капиляри и това не е нищо ново за мен и като сложим това, че по време на бременност се засилва кръвоснабдяването на лигавиците, и че повръщам много и от напъните също се пукат .. надявам се всичко да е наред. Това са ми резултатите от другите изследвания. Може би ще пусна пак след 2 седмици и може да направя още една консултация.
Благодаря за отговорите и помощта на всички!
Скрит текст:

# 273
И аз се учудих, че каза, че всичко е наред, при все че още в началото беше изказала съмнение, че макар и 0,4, пак може да ми е висока дозата, тъй като съм малко като килограми. По принцип от някоко дни имам кървене от носа, но аз имам слаби капиляри и това не е нищо ново за мен и като сложим това, че по време на бременност се засилва кръвоснабдяването на лигавиците, и че повръщам много и от напъните също се пукат .. надявам се всичко да е наред. Това са ми резултатите от другите изследвания. Може би ще пусна пак след 2 седмици и може да направя още една консултация.
Скрит текст:

Д-димера е нисък. Коментирали ли сте да минете на фраксипарин 0,3. В Англия има и Клексан 0,2,но тук в България няма.

# 274
  • София
Не, единстеното, което каза е "супер са''. След две седмици ще пусна изследвания и ще направя консултация с още един хематолог да видим какво правим.

# 275
  • Sofia
Скрит текст:

Д-димера е нисък.
В референтни граници е - нищо му няма.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 04:04 от Brin de muguet

# 276
Не, единстеното, което каза е "супер са''. След две седмици ще пусна изследвания и ще направя консултация с още един хематолог да видим какво правим.
С кой хематолог се консултирате?

# 277
  • София
Д-р Иванова.

# 278
Здравейте, моля за мнение за резултатите ми? В 13+2 съм, чакам и хематоложката да отговори. :/

# 279
Здравейте, моля за мнение за резултатите ми? В 13+2 съм, чакам и хематоложката да отговори. :/

АПТТ е високо, което показва разредена кръв. Критичната стойност на АПТТ е 70. Но все пак е добре, ако вземаш аспирин да го спреш и да останеш само на хепарин.

# 280
Не взимам аспирин, само на Клексан 0.4 съм.

# 281
Не взимам аспирин, само на Клексан 0.4 съм.

С какви мутации си?

# 282
Хетерозиготно носителство на PAI + хомозиготно носителство на ACE и фактор 13.

# 283

Има си причина да си на терапия доколкото виждам. Вероятно ще те минат на фраксипарин 0,3, за да е по - ниска дозата. Така или иначе с течение на времето - с напредването на бременността кръвта ще се сгъстява. Това е естествен процес - а 0,3 и 0,4 са профилактични дози - от ранга на "ниски".

# 284
Благодаря ти! Ще очаквам и хематоложката какво ще каже. Не очаквах че само от инжекциите може да се сгъсти кръвта :/

Има си причина да си на терапия доколкото виждам. Вероятно ще те минат на фраксипарин 0,3, за да е по - ниска дозата. Така или иначе с течение на времето - с напредването на бременността кръвта ще се сгъстява. Това е естествен процес - а 0,3 и 0,4 са профилактични дози - от ранга на "ниски".

Общи условия

Активация на акаунт