Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 591
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Аз знам, че копривата- каша, чай много бързо вдига желязото. Може да пробвате. 👍🍀❤
Ох, Едит вам се-току що прочетох, че не е подходяща в последните месеци от бременността, така че в тоя случай май не е добро решение.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 18:21 от mamajuli2

# 256
Най-вероятно е било Идафер или Венофер

# 257
Най-вероятно е било Идафер или Венофер
Абсолютно нищо не ми говорят,ума ми отказва да се сети. Ако е било някое от тях ,добри ли са ???

# 258
Много благодаря, Bubble! Heart

Сокът от цвекло също има желязо, но в този случай и аз мисля че вливката беше най-подходяща.

# 259
Здравейте , момичета и аз да попитам за моите мутации опасни ли са, останалите излезнаха отрицателни. Единия лекар казва,  ако установим бременност няма да биеш инжекции и на второ мнение бях, той каза за твое и мое успокоение ще бием. Мисля, че и на трето мнение ще отида...

ITGB3 интегрин- хомозиготен  генотип_C/C
PAI-1 - хомозиготен генотип
MTHFR - 1298- хетерозиготен генотип А/С
MTRR- 66 A>G - хомозиготен генотип

# 260
  • София
Аз също съм с хомозиготна мутация по PAI (която означава проблеми с фибринолизата, т.е. разграждането на тромбчета). При успешната ми бременност бях на терапия с НМХ.

Последните две от мутациите ти са свързане с неусвояване на синтетични витамини от група Б - Б9 и Б12. Премери нивата на витамините и се постарай преди забременяване да ги вдигнеш към горна граница и да ги поддържаш там.

Консултирай се с хематолог с опит с тромбофилия, за да си наясно какво да правиш като забременееш. При бременност - проследяване от АГ с опит с тромбофилия и стриктно следене на крръвотока.

Подробна информация има на първа страница на темата.

# 261
Благодаря много за информацията🙂

# 262
  • София
Здравейте,
имате ли представа какво значи този резултатот анти ха. В понеделник ще пиша на хематоложката, за да обсъдим резултата. За останалите беше казала, че са добре.
Скрит текст:

# 263
Здравейте,
имате ли представа какво значи този резултатот анти ха. В понеделник ще пиша на хематоложката, за да обсъдим резултата. За останалите беше казала, че са добре.
Скрит текст:

Мисля, че дозата ви идва висока и попадате в рейнджа на терапевтичната доза, а не на профилактичната.

# 264
  • София
Спазени ли да изискванията да се изследва 4ч след поставяне на инжекцията? Резултатът показва, че дозата е висока.
Здравейте,
Скрит текст:

# 265
  • София
Да, спазено е, сутринта в 6 я поставих и в 10 без 15, без 10 дадох кръв. Благодаря ви за отговорите!

# 266
Здравейте, бременна съм в 20 г.с и съм на терапия с клексан всеки ден заради хомозигот PAI 4g/5g и АСЕ и хетерозигот VII фактор като към момента единственото отклонение в кръвната картина са ниските тромбоцити. След консултация с доц Конова, ми беше препоръчано да поставям клексана през ден. Реално до момента има доста разнопосочни мнения в моя случай дали изобщо се нуждая от терапия. Писах на хематолога, с който правих онлайн консултация, но нямам отговор към момента. Смятате ли, че има някакъв риск за бременността при промяна на терапията? Иначе знам, че многократно е писано, че поставянето на клексан през ден всъщност е ден без лечение. Следящия ме АГ каза , че е ок да го слагам през ден.

# 267
Здравейте, бременна съм в 20 г.с и съм на терапия с клексан всеки ден заради хомозигот PAI 4g/5g и АСЕ и хетерозигот VII фактор като към момента единственото отклонение в кръвната картина са ниските тромбоцити. След консултация с доц Конова, ми беше препоръчано да поставям клексана през ден. Реално до момента има доста разнопосочни мнения в моя случай дали изобщо се нуждая от терапия. Писах на хематолога, с който правих онлайн консултация, но нямам отговор към момента. Смятате ли, че има някакъв риск за бременността при промяна на терапията? Иначе знам, че многократно е писано, че поставянето на клексан през ден всъщност е ден без лечение. Следящия ме АГ каза , че е ок да го слагам през ден.

Изчакай си Хематолога да ти каже. При кой Хематолог си на консултации? Наистина терапия през ден не е ок.

# 268
  • София
Аз се свързах с моя хематолог, каза че резултатите били супер. Ако терапията ми идва по-силна отколкото трябва има ли някакви рискове?

# 269
Аз се свързах с моя хематолог, каза че резултатите били супер. Ако терапията ми идва по-силна отколкото трябва има ли някакви рискове?

Пуска се АнтиХа изследване и се преценява дали хепарина е много, но ако си на 0,4 това е профилактична доза. Сама по себе си тя е доста слаба и няма какво да ти навреди. Особено, че си с хомозигот на Пай... не си без причина на тази терапия. А резултатите са супер, защото си на терапия.. не е някакво случайно щастие в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт