Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 592
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Golden Stone, без пуснати други фактори, няма кой знае какво да се каже. Сама по себе си ПАИ хетерозигот не е опасна, но при комбинация от ACE и Ф13, би се наложила терапия. Обади се в Геника да ти изследват и тях, няма нужда от вземане на кръв отново, само ще ги заплатиш. Едва след това си направи консултация с хематолог.

Мама Кика, референтните за Д-димер по време на бременност са други. 0.7 е окей. Трябва да приемате метилирана форма на Б12 с едната мутацията.
 https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 241
Golden Stone, без пуснати други фактори, няма кой знае какво да се каже. Сама по себе си ПАИ хетерозигот не е опасна, но при комбинация от ACE и Ф13, би се наложила терапия. Обади се в Геника да ти изследват и тях, няма нужда от вземане на кръв отново, само ще ги заплатиш. Едва след това си направи консултация с хематолог.

Мама Кика, референтните за Д-димер по време на бременност са други. 0.7 е окей. Трябва да приемате метилирана форма на Б12 с едната мутацията.
Да, тази таблица я знам, но моята единица е mg/L. Тук не я намирам.

# 242
И мен много ме бъркат тези стойности на Д-Димер.

При първо изследване имах 2400, днес след 20 дни терапия имам 483, но където и да погледна, за да сравня своите резултати, никой не е с подобни стойности, всеки различно.

# 243
  • София
Момичета, дали някоя от вас има телефона на др Христов в Надежда? Една моя приятелка е с много скъсена шийка, но успя да си запази час чак за след месец. Благодаря предварително!
Пращам ти го на ЛС.
Успех на момичето!

# 244
Здравейте, имам ПАИ с хетерозигот, за който разбрах сравнително скоро и все още не съм си направила другите изследвания за фактор 13 и АСЕ. Тъй като след един спонтанен аборт  април 2023 цикълът ми все още не се е нормализирал и в  месеца ми идва по два пъти през средно 15 дни, гинеколожката ми изписа противозачатъчни от ден 1 на следващия цикъл, който дойде днес и изпих първата таблетка.
Понеже тя ми ги изписа преди да разберем за отклонението на ПАИ, а не мога да се допитам сега до нея дали са ок тези противозачатъчни в този случай.
Аз не мисля, че може да е голям проблем за сега, но все пак да се допитам и до вас - какво мислите за противозачатъчни с такова отклонение?

# 245
Пий натаспин заедно с тях, защото те сгъстяват кръвта

# 246
Добро утро момичета , според Вас смятате ли че съм за вливка фаринжект с хемоглобин 109 който пада въпреки приема на различни железни препарати и желязо със стойност 10 , на всичкото отгоре ще раждам и секцио… в 31г.с съм в момента, питам Ви това защото моето АГ едва ли не ми каза да се спасявам 🫣 не му било в компетенциите и да си намеря някой с който да се консултирам 🙄 направих консултация и от нея излезе това …но все пак ми се искаше да чуя и Вас. 🍀😍

# 247
Добро утро момичета , според Вас смятате ли че съм за вливка фаринжект с хемоглобин 109 който пада въпреки приема на различни железни препарати и желязо със стойност 10 , на всичкото отгоре ще раждам и секцио… в 31г.с съм в момента, питам Ви това защото моето АГ едва ли не ми каза да се спасявам 🫣 не му било в компетенциите и да си намеря някой с който да се консултирам 🙄 направих консултация и от нея излезе това …но все пак ми се искаше да чуя и Вас. 🍀😍

Пробвай с храна... аз по едно време бях забравила за желязото си ( да го пия), но се хранех много добре и имах 128 хемоглобин. Сега го пия, но не се храня вече много добре и резултата е хемоглобин 116. Пробвай с 7 дни да ядеш (цвекло, леща, дроб, червено месо (пуешко/телешко) , броколи, кашу.. за това се сещам. Поднови вит Б12, ако си го спряла - той също, ако липсва може да имаш анемия. Изследвай след 7 дни накъде вървят нещата с хемоглобина и пиши 😄🙏🥰 УСПЕХ!

Между временнно, ако не пиеш добавки - аз препоръчвам Сорбифер. От началото го пия - предписан ми е от Хематолога.

П. С. И аз съм в 31 седмица. Моя АГ каза, че накрая най - много пада хемоглобина и трябва по - сериозно да се подходи. Да се вдигне желязото + здравословна и подбрана диета. Знам, че бременност и диета не вървят.. но в крайна сметка е за здраве.

# 248
Според мен си направи вливка, с храна я стане,я не. А това желязо е много ниско.

# 249
Момичета и моя д димер е в мерна единица mg/l ...това на коя мерна единица отговаря по таблицата

# 250
Здравейте,
Моят проследяващ хематолог е др Тончев в гр София и съм много доволна. Вчера ми беше втората вливка желязо ( в пети месец съм). Първата вливка направих преди 45 дни заради хемоглобин 114 но много, много нисък феритин и желязо. Сега хемоглобина ми е в норма, но заради пак нисък феритин направихме, даже желязото също беше в норма. До края на бременността хематолога каза, че ако има пак спад ще се коригира с добавки, но вливките се правят макс до осмия месец.

# 251
  • София
Момичета и моя д димер е в мерна единица mg/l ...това на коя мерна единица отговаря по таблицата
Най-вероятно на втория ред, където пише µg/L. Мю (µ) е специален символ, и понякога го опростяват до m.

Бонбон, и аз бих направила вливка. Все пак от това желязо трябва да има и за теб, и за бебето, в 9м то трябва да си попълни депото за желязо. Моите бебета се родиха в началото на 8м и трябваше да им даваме желязо до 1г., за да закрепят някакви нормални нива.

# 252
Бонбон, пусни феритин. Ако е под 80 е хубаво да се направи вливка. Така съветва Сигридов.

# 253
В коя мерна единица? Защото моя феритин е 26 и Ковачев ( от бившия екип на Сигридов) каза,че е добре . Отделно желязо,фолат, В12 и хемоглобин са ми високи.

# 254
Благодаря момичета Аз рано сутринта направих вливка , честно казано не беше с фаринжект , не запомних името обаче ,на цвят тъмно кафяво и смесено в банка с натриев хлорид (някоя ако се досеща какво може да е било да каже) просто ума ми изключи и не запомних 🫣🤣Феритина ми е 20 което също от Вас знам ,че е ниска стойност. Сорбифер пия но не ми действа въпреки него ми пада хемоглобина,на Смарт хит пих и на тотема , също не ми действат, не съм се сетила за цвеклото ,но и с него смятам да си помогна. 😊🌹

Общи условия

Активация на акаунт