Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 097
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Рамус са си пълен абсурд, не се препоръчват от никого. Проверете и в Синево, на мен там резултатите са ми винаги консистентни.

Светлозара, лично познавам 3 жени с изписана терапия през ден НМХ при по-нискорискови фактори и комбинация от тях. Една от тях в момента вече е на 2 пъти по 0.4 дневно заради д-димер до небесата, след като започна да слуша специалист Хематолог. Ако има имунологичен проблем - да, Конова е специалист и там може да се има доверие, но за генетичната тромбофилия, има си други специалисти. Имунолога лекува друго, нямам представа защо се намесват в Хематологията изобщо.. Имунолога Русев е същата работа, той поне изписва всеки ден терапия, но истината е, че това не му е специалността и само ти сваля кожата от гърба със скъпите си заучените фрази и изследвания. Посещавайте специалисти, които са учили за тази специалност, не са малко.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 14:28 от Valerita

# 496
Никъде не съм отрекла ролята на Хематолога. Просто казвам, че е добре да се провери и за други възможни проблеми. Също според мен няма нискорискови мутации, понеже с повече на брой мутации - тромбофилията става високорискова или нискорискова. Много жени без Лайден и Протромбин имат загуби без терапия.

# 497
Как става записването на час при проф. Паскалева? Писах на и-мейл, но няма отговор?

# 498
  • София
По телефона, звъниш докато вдигнат. Ако няма часове, питаш кога излиза графика за следващия месец.
Как става записването на час при проф. Паскалева? Писах на и-мейл, но няма отговор?

# 499
По телефона, звъниш докато вдигнат. Ако няма часове, питаш кога излиза графика за следващия месец.

https://www.hearthospital.bg/departments/mediko-diagnostichen-blok/ телефон от тук, който е посочен на началник отделение?

# 500
  • София
Регистратурата се занимава със записване на часове.

# 501
Към родилите вече мами - има ли сред вас такива, при които след раждане е отнело повече време, за да се нормализират стойностите на Free PS Ag? Днес пусках изследвания (почти 6 седмици след раждане) и ми е 55? До сега съм на инжекции НМХ и ми казаха да ги продължа още две седмици, за да видим дали ще стане поне 60.
Някой с подобен опит?

# 502
Към родилите вече мами - има ли сред вас такива, при които след раждане е отнело повече време, за да се нормализират стойностите на Free PS Ag? Днес пусках изследвания (почти 6 седмици след раждане) и ми е 55? До сега съм на инжекции НМХ и ми казаха да ги продължа още две седмици, за да видим дали ще стане поне 60.
Някой с подобен опит?

При мен отне малко повече от 3 месеца да влезе в долна граница и затова и продължих да ги бия дотогава.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 21:59 от Ми-08

# 503
Момичета, на някоя вливан ли е Феринжект в 8-9 месец на бременността? До сега ми вливаха два пъти, но се налага и трета вливка…

# 504
Здравейте,
на 38г. съм, с намален яйчен резерв и един неуспешен опит инвитро от това лято. Извадиха само 3 Я и до трансфер не се стигна. Пуснах си на своя глава изследвания тромбофилия и НК клетки и на тромбофилията ми излезе:
MTHFR ген (c.677C>T) Хетерозиготен носител, генотип С/Т. Заключение: На база на проведените молекулярно-генетични изследвания не се откриват генетични
варианти, асоциирани с тромбофилия и нарушения във фибринолизата. Редуцирана ензимна активност, възможно повишени нива на хомоцистеин.

2018г. си правих пълни хормонални изследвания, защото бях много напълняла. Имах ИР, високи андрогени и много висок хомоцистеин. В последствие отслабнах и реших, че проблема се е решил и не съм повтаряла изследванията. Другата седмица имам час при репродуктивния ми доктор, но до тогава ще се побъркам. Това, че съм хетерозиготен носител опасно ли е и трябва ли да се вземат мерки? За хомоцистеина какво мога да направя, защото съм сигурна, че като го изследвам ще излезе над нормата. Четох, че може да доведе до спонтанен аборт. Благодаря ви!

# 505
Не става ясно какъв пакет си пуснала. Защото едно е от 4 фактора да имаш мутация в един, друго е от 10 ... Защото може да имаш още мутации ,но да не си ги пускала. Покажи самото изследване.

# 506
  • Ст Загора
На мен хематолог ми каза пусни обикновен пакет в геника и Фактор 13 и Асе

# 507
Не става ясно какъв пакет си пуснала. Защото едно е от 4 фактора да имаш мутация в един, друго е от 10 ... Защото може да имаш още мутации ,но да не си ги пускала. Покажи самото изследване.

# 508
Това в доста ограничен пакет мутации,да. Има още много,които е добре да се пуснат, но както си прецениш...
Vegfa, Tafi, ace, factor 13, има и още ....

# 509
  • София
При мутация в MTHFR е важно да се следят нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности се приемат само метилирани форми. Хомоцистеин също се изследва, ако е повишен, това е рисков фактор за сърдечно съдови инциденти.

Общи условия

Активация на акаунт