Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 091
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Как става записването на час при проф. Паскалева? Писах на и-мейл, но няма отговор?

Обаждаш се на тел.в болницата и там те записват 02 9211364

# 511
Здравейте, момичета! След 6 опита ин витро съм бременна в 13 г.с. Днес се записах на ЖК при д-р Иван Диков в Майчин дом. Измери ми кръвното, показа 140/90 и искаше да ме вкара в болницата. Щяла съм да развия прееклампсия, да си меря кръвното, ако пак съм вдигнела 140, да съм тичала в спешния център. След 15 мин кръвното ми беше 130. Доста се притесних, а уж съм гърмян заек.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 21:50 от Book_79

# 512
Book_79, честито и до термин !
Допегит взимаш ли?
Хубаво е да си контролираш кръвното, да го измерващ у дома и, ако е необходимо да се регулира медикаментозно.

Здравейте, момичета! След 6 опита ин витро съм бременна в 13 г.с. Днес се записах на ЖК при д-р Иван Диков в Майчин дом. Измети ми кръвното, показа 140/90 и искаше да ме вкара в болницата. Щяла съм да развия прееклампсия, да си меря кръвното, ако пак съм вдигнела 140, да съм тичала в спешния център. След 15 мин кръвното ми беше 130. Доста се притесних, с уж съм гърмян заек.

# 513
  • София
Мериш кръвното 10 дни сутрин обед вечер в състояние на покой вкъщи, записваш на лист. След 10 дни отиваш с листчето на кардиолог, АГ от жк трябва да ти даде направление.

Стискам палци да е единичен случай и да го вкарате в норма.

# 514
Здравейте, в 5г.с. съм след инвитро по дълъг протокол. Моят АГ не смята, че имам нужда от терапия, но д-димерът ми е страшно завишен, което май е от стимулацията… Ох, много съм притеснена. Прилагам последните ми изследвания. Можете ли да ми препоръчате при кого да отида да ми назначи евентуално бързо адекватна терапия? Благодаря!

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 16:38 от yanamm

# 515
Здравейте, направих и изследванията извън основните и имам следните мутации 
MTHFR ген (c.1298A>C) Хетерозиготен носител, генотип A/C 1
MTRR ген (c.66А>G) Хомозиготен носител, генотип G/G 2
VEGFA ген (c.936C>T) Хетерозиготен носител, генотип C/T 3
VEGFA ген (c.-1154G>A) Хомозиготен носител, генотип A/A 3
TAFI ген (c.+505A>G) Хомозиготен носител, генотип G/ G
В момента съм в стимулация в Турция и тук ми казаха само аспирин...
Има ли някой с тези мутации и какво лечение са препоръчали.
Със сигурност ще направя консултация, когато се прибера, но всеки споделен опит ще ми е от полза.

# 516
  • Ст Загора
Заплес, говори с хематолог

# 517
Може и онлайн през приложението healee ...
Д-р Веселина Иванова обръща голямо внимание и обяснява всичко

# 518
  • Ст Загора
Може и онлайн през приложението healee ...
Д-р Веселина Иванова обръща голямо внимание и обяснява всичко
и в medrec m, там е пак Веселина Иванова хематолог и Тончев хематолог

# 519
И аз също препоръчвам хематолог - Д-р Веселина Иванова, супер удобно е онлайн

# 520
Благодаря, момичета! Ще се свържа с нея

# 521
Здравейте, дали има забременяла преди вливане на Имуноглобулин, при завишени НК клетки и положителни ембриотоксини?

# 522
Здравейте, може ли коментар на резултатите? Необходимо ли е да пусна нещо друго освен ACE?

# 523
Освен АСЕ доктор Иванова поне със сигурност назначава и фактор 13, доколкото знам имат значение трите мутации в комбинация .

# 524
Много благодаря! Пускам ги и двата. Идеята ми беше на направя консултация с хематолог с готови резултати, но май ще избързам.

Общи условия

Активация на акаунт