Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 087
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Moмичета, имам нужда от съвет.
Почти в 32-ра седмица съм, това са ми резултатите:

В Токуда пускам, там Анти Ха стойностите имат тези референции:
Скрит текст:
Anti - Xa активност терапия с LMWH -4 часа след апликация
Референтни граници:
 - при профилактика - 0.3 - 0.6 IU/ml
 - при лечение - при еднократен прием за 24 ч.: 1.0-2.0 IU/ml
                       - при двукратен прием за 24 ч.: 0.6 - 1.5 IU/ml

На клексан 0.4 и натаспин съм. С тези мутации (уж не са кой знае какви):

Според АГ-то фибриногена е доста завишен и иска да минавам на клексан 0.6, а аз май не съм много склонна, страх ме е да минавам на по-висока доза. Чудя се да правя ли консултация с хематолог Rolling Eyes По принцип имам доверие на АГ и разчитам, че добре си знае какво прави. Имам една бременност вече, която изкарах на 0.4  и аспирин, поради по-висок риск от прееклампсия и влошен кръвоток. Но този път кръвотокът е ок, няма нещо кой знае какво притеснително. Не знам какво да правя вече... а дали не ми писна да се боцкам е отделен въпрос, аз вече едва ли не се подготвях да ги спирам, а то ...

# 526
Според таблицата за бременни фибриноген в третия триместър е до 6.2....твоя е в граница..на горна,но е в граница...консултирай се и с хематолог

# 527
Тъй ,като съм само на аспирин протект 100мг вечер, бих искала да си пусна и аз тези изследвания. Някой ,ако си е пускал в Лина, да ми пише,как се казват там. Скрининг кръвосъсирване ли? Почти в 4 месец съм и смятам да почна вече да си ги следя, дали всичко е наред

# 528
Тъй ,като съм само на аспирин протект 100мг вечер, бих искала да си пусна и аз тези изследвания. Някой ,ако си е пускал в Лина, да ми пише,как се казват там. Скрининг кръвосъсирване ли? Почти в 4 месец съм и смятам да почна вече да си ги следя, дали всичко е наред

Това,което аз пускам и имуноложката,която ме следи,ми е казала, са - ПКК, Д-Димер, АПТТ и Фибриноген

# 529

Това,което аз пускам и имуноложката,която ме следи,ми е казала, са - ПКК, Д-Димер, АПТТ и Фибриноген

Благодаря,ще ги пусна при следващото ходене до лабораторията Blush

# 530
The doors, Анти-Ха то е ниско, предпоставка е за минаване на 0.6 + Аптт-то ти е ниско, тоест гъста кръв. Какво те притеснява в 0.6 дозата? Според мен си се консултирай все пак с Хематолог. Аз съм на 0.6 от над 3 месеца и се чувствам добре. 0.6 пак си се води профилактична доза

# 531
Здравейте, бъдещи и настоящи майки ! Имам въпрос, който ме притеснява, а прегледа ми е чак след една седмица, като при записване АГ която ме следи, ми изписа профилактично Дуфастон и Но шпа. Пия и аспирин протект.
С положителен тест за бременност съм и по календар съм 4г.с + 5 дни,т.е. в петия ден от закъснението на МЦ. Днес получих средно силна болка ниско долу и кафеникаво зацапване. На някоя от вас случвало ли й се подобно нещо и как се е развило,защото аз веднага си мисля за най-лошото.

# 532
Здравей, спри аспирина, докато зацапването престане. Почивай си повече. Следи цвета, ако е кафеникаво не е толкова страшно, при ярка кръв отиди на преглед.

# 533
Оф, тоя Дуфастон няма ли да го забранят... Смени го с утрогесран. Не става ясно какви мутации имаш,но като цяло прогестерона сгъстява кръвта, знам ,че се оставя нмх при зацапване,но аспирина се спира. В твоя случай това няма да е добре, защото прогестерона + нищо разреждащо не е ок...... Биеш ли нмх?

# 534
  • Ст Загора
Дуфастон е синтетичен,той не е ок за тромбофията

# 535
Момичета здравейте отново някой да знае дали пога да пия вит С или да звъня на Вецев защото малката ми е болна аз пия само АП , чакаме второ но някак трябва да се предпазя по възможност , освен с биозин мама.Но с тромбофилията не знам колко е възможно че той нали УЖ сгъстява нещо си там си нее ясно точно колко , или като пия Ап да не се притеснявам толкова ?

# 536
Аз пия по 500мг,даже ми казаха,че може и по 1000, и коагулацията ми е супер. Но бия нмх.

# 537
Въобще не съм чувала,че неможе витамин Ц...Иванова ми изписа ферум 2х1 и ми каза да го пия с цитровит 100мг..отделно във ферума има и в комбинираните витамини за бременни има...

# 538
по принцип се води че вит С сгъстява кръвта заради това Simple Smile

# 539
И не само, като цяло синтетичен витамин Ц, съм срещала ,че не е хубаво да се пие по време на бременност. Аз също го избягвам, наблягам всеки ден на цитрусови плодове, знам че е достатъчно с тях.

Общи условия

Активация на акаунт