Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 091
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Момичета тъй като др Иванова не ми отговаря днес правих изследване д-Димер 3.00 , в 23 седмица съм НС 0,4 клексан съм , има ли други девойки в тази ситуация и какво направихте ? Ще ви бъда благодарна

# 541
Здравейте, напишете мерни единици на Д-димер от изследването.

# 542
  • София
Ето референтните стойности на д-димер при бременност, вижте си нормите за втори триместър.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 543
Искам и тук да си изкажа кофти опита на посещение при Паскалева.
С предната бременност беше бебе бум 21 година и изобщо не успях да се вредя за консултация , записваше 2 месеца напред и просто се доверих на Вецев. Бях на Клексан 0.4 и аспирин в различни дози спрямо преценката на доктора ги сменяхме.Ходих в трета градска да пускам кръвни но никога не посетиз Паскалева.
Тази бременност започнах без инжекции по наставленията на Вецев ( имам нискорискови мутации ) той следи доплера даде ми първо флебодия , после вклбчи Акард 75 и доплера е чудесен ( и на феталната стратиева подтвърди ) така де но отивам аз да си пускам изследванията по негови назначения в токуда и бам Д димера завишен , дава ми човека натаспин ( нее неочаквано ща мен ) пия си аз и се записвам при паскалева. Викам тоя път ще поискам и консултация от хематолог бях се притеснила от това че не слагаме инжекции. И понеже знам че там се чака за изследвания отивам час преди прегледа си и им казвам че искам да си пусна основните изследвания ( всички ги знаете няма какво да ви ги казвам ) защото аз не съм и на терапия освен Акард и натаспин който па нее терапия кат цяло. Почва се едно каране , един спор. Накрая ми казват че били държавна болница и имали правила .Викам аз си плащам не съм с направление и не виждам защо ми се правите на интересни да ми пуснете това което искам аз след като вените са мои и ако аз реша ще ми ги дупчат и 10 пъти днес, и парите аз ги давам.Така де пускат ми накрая , но тактично отиват и снасят на Паскалева как съм решила сама да си пусна за мене си пакета с изследвания .Влизам аз за консултация , казвам на 2 на три предишния си опит и какво става сега , последвано с отговор ( Натаспина е зелен хайвер не става за Д димер ) викам добре какво да пия за Д Димера , беше 2.4 , тя вика той до 2.2 в твоите седмици ок( тоест моя е завишем леко ма дреми и за въпроса ми ) викам и какво да пия , пий вика квот Вецев каже ! Тобиш зеления хайвер! Накрая ми вмята че консултацията се плащала ! Викам тва изобщо не ми е ясно защо ми го казвате ! И ми вика не си си пуснала аспи тест ! Викам забравих , ще го пусна сега! Не вика сега нищо няма да пускаш свърши вече! Викам кога да пусна , когато вика си искаш , викам искам сега , не сега вика няма , аз няма да ти видя резултатите запиши се пак айде чао. Платих 70 лв и си отидох ! Повече при тази пенсия аз не стъпвам.До колкото разбирам мадам профессорката има схема как да назначава излишни изследвания а аз и сецнах бизнеса! Барем като си плащах 70 лв да ме беше адекватно консултирата.

# 544
Аз съм била при Паскалева, и да, особена е, но и от този разказ оставам с впечатлението, че самосиндикално сте си били намислили и решили какво да пускате и правите. Паскалева се е явявала само подизпълнител на това, което вече е съществувало като план в главата Ви за тази консултация.
При нея винаги първо е била консултацията, после изследванията. Те стават за около час, аз обикновено през това време закусвах и пиех кафе в Неделята на метростанциятя, и с резултатите се връщате да ги погледне и да назначи каквото ще назначава. Ето, в случая е трябвало да направите аспи тест, но не сте се сетила (все пак тези лекари учат години наред, за да знаят какво и кога да пускат) и реално като сте я прескочили в това отношения и рутината, която тя си е изградила за прегледите и консултациите в отделението си, сте я подразнили може би. Със същия успех можехте тези изследвания да ги пуснете и някъде другаде и да й занесете листа с резултатите, вместо да се разправяте с лаборантите.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 09:42 от the doors

# 545
И така да е какво права и дава да каже на жената пий си хайвера и ми дай 70лв.. че аз при повечето лекари ходя с готови резултати...точно за да не ходя повторно или да не чакам ...

# 546
и какво щях ба получа по различно отношение ако и бях занесла изследванията от другаде ? Не не мисля ! Подразнила съм я ? А тя не ме е подразнила че ми взе 70 лв и се прави на интересна.Да пуснала съм си каквото съм си решила но и за аспи тест ми беше рано защото той се прави след прием 3 седмици но тя само повтаряше когато си искаш тогава го прави и си записывай нов час, тоест ба дойда на поредната безсмислена консулатация ! И смисъла ми беше че аз и казах ясно и просто «Аз вярвам на Вецев но искам само да ми кажете с моите мутации какво да следя и дали де се наложи хемарин , и кога да дойда при нея пак за да ми каже дали сега вече има нужда » за това и изследванията си ги пуснах самостоятелно.Аз винаги съм ходила на всякъде с базисни резултати поне но тука понеже какво е профессорка трябва да се прави на стара баба Яга която просто не можеше да ми каже какво да пия за Д Димера при все че вижда че пия натаспин 😀Освен това знам доста истории за нея когато е пренебрегвала точно нискорисковите и се е държала едентично.Определено разбирасе е по яко да правиш каквото тя ти каже но лекарите трябва да се нагаждат и спрямо пациентите.Аз имах конкретен въпрос дали на база изследванията ми и мутациите в момента имам нужда от хепарин и какво да пия за д димера за това отидох с резултат Simple Smile

# 547
Там е друго , имат си наистина изисквания и си го казват, че първо е консултацията, после изследванията. Паскалева е решила, че като я прескачаш няма смисъл да се занимава. Винаги се плащат консултациите навсякъде, моя мъж даде 270лв ,за да покаже един лист ,който можеше да прати по Вайбър и да му кажат " в норма са". Това отдавна е бизнес , не само медицина.
А Вецев е толко зле,че не ми се коментира,но наистина натаспин за д димер не става, трябва си нмх.

# 548
Вецев нее зле не знам защо така решихте . И не само Вецев назначава Натаспин за Д димер . И да кажа че с предната бременност бях на хепарин и пак имах много леко завишен Д Димер. Д Димера не се влияе от хепарин. Това и Паскалева щеше да го каже но не каза нито веднъж за него нищо . Каза само че е ок да не слагам хепарин.

# 549
Ама Вие сте си решила нещо, самоуверено влизате в НКБ и давате разпореждания, защото такъв Ви е стила на посещение на специалист и така Вие сте си решила, че е правилно и удачно. После се сърдите, че на Паскалева не й е кеф да й вдигате гири с готовото си мнение и “решение” и я питате за консултация един вид ей така, иначе си вярвате на Вецев. Или който ще да е, няма значение. Ми, такова поведение мен лично като лекар и специалист определено би ме подразнило и бих се държала хладно. Като толкова много знаете и разбирате - лекувайте се както щете, пускайте каквото решите, когато решите и, ако искате, елате пак. Общо взето тя си има достатъчно пациенти и работа, че да седне да Ви обяснява, че всъщност тя е лекарят и тя води пациентите си, а не те нея. Като не Ви изнася - въобще не я посещавайте повече, но не отправяйте квалификации за специалисти, че ги интересуват само пари или каквото и да е. Идете учете и специализирайте 40 години и тогава размахвайте пръст. Не я оправдавам генерално, ако се е държала непрофесионално, но по това, което пишете, не мисля, че тя е най-виновната в случая.

# 550
Разбирасе че нее виновна 😀Да не ми отговори на въпросите но да си поиска парите. Е да бе нее виновна , ако вие сте свикнала да свири е по гайдата на бизнеса -медицина аз смятам че това е нещо в което ние сами си капем маслото.Адекватен лекар никога не би реагирал по този начин на някакви основни базисни изследвания. А лекар който го е яд че има пациенти които за жалост по стечение на обстоятествата им се е наложило да разбират от тия неща не знам какво да кажа повече! Дори с Сигридов който е много чапат лекар когато имах ситуация му споделях неща които знам и в които той сгреши и никога не обели дума да се държи по този начин. Не пиша този коментар за да ми защитавате Паскалева, някак ми звучите като все едно сте влюбена в нея! Казвам че има много жени които е пренебрегнала , и не съм само аз , независимо че са спазвали условията и. Пък мисля да приключа спора до тук и изобщо не ми е ясно вие защо продължавате ! Това е личен опит и лично мнение . Ако някой му н кеф да ходи да си ходи при нея , ако някой е като болшинството не знаят какво се случва и слушат лекарите и им е гот да го правят ! Аз ако слушах лекарите така никога нямаше да знам кога и как да си вкарам витамините в норма с две матантни гена за неусвояване , и каквито ще лекари да са извинете но не ми ги прехвалвайте тия светила дето светя само че переодично от едно друго място ! Всичко се обръща на бизнес и това нее нормално.

# 551
Aма защо всички, които кажат, че не сте права, са влюбени в Паскалева? Просто ситуацията е такава, че сте изпреварили събитията и после се сърдите на друг?! Да, тя е особена, понякога остра,но в случая не е била крива - има си ред, там си предупреждават.

# 552
Всички Simple Smile ? В случая говоря за 1 човек 😀Виждам че вие тук сте нови , аз съм в групата от доста време 5 години ще станат. Така че не смятам да продължавам този спор как то казах и по горе . Спазвайте си реда посещавайте си Паскалева , как то вие си я защитавате научете се просто ама просто да прочетете чуждо мнение и да не си изказвате вашето ако на вас не ви изнася, има достатъчно отзиви за нея и може да не се влиза с такива демагогии! Това е лично мнение , и просто как то там има ред така и тук трябва да има ред просто да приемете чуждотт мнение без да си налагате вашето отгоре или да обвинявате в случая мен след като не сте били на мое място и вашата гледна точка е повърхностна! Хубав ден и тактично за 3 ти път казвам , мисля че няма смисл от спор в който аз споделям мнението си от моята ситуация а вик се мешате в това което дори не се е случило с вас.

# 553
Аз съм трета година тук, никак не съм нова.
Има три неща, които могат да се приложат - нмх, аспирин и натаспин, вие твърдите, че и трите не помагат за д димер, ми какво да ви изпише жената?
Вецев да измисли, той е по експериментите и иновациите / това вече е лично отношение Stuck Out Tongue /

# 554
Аспирин пиете и д димера е висок , следователно не помага.
Натаспин не почвате, защото са ви казали ,че е хайвер
Нмх от миналата бременност знаете, че не помагало
Изберете си нещо и пробвайте, аз съвсем добронамерено казах, че обикновено това е нмх ( + евентуално аспирина) ,но натаспина поддържа фибриногена, няма смисъл наистина. Писахме съвети извън ситуацията, почвате нещо и ще видите сваля ли ви д димера. Много сте изнервена и не виждате съветите, а само коментарите за Паскалева.

Общи условия

Активация на акаунт