Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 103
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Слабо ме вълнува мен как се лекувате Вие и дали Ви кефи Паскалева или не. Никаква не ми е, с тази бременност не съм я посещавала, защото кръвотока ми е ок и за момента АГто следи нещата адекватно. При предходната тя беше съгласна с АГто и терапията, коментирахме резултати, не съм имала проблеми с нея. Въобще не ми пука Вие на кой вярвате и кой и по какъв начин се е отнесъл с Вас. Дали съм влюбена в една възрастна професорка дори няма да го коментирам като изказване. Постовете Ви се четат трудно (пълни с всякакви грешки), та мнение от човек, дето едно изречение без грешка не може да направи, не ми е особено важно и ценно. Нито целя да Ви доказвам нещо, нито пък имам желание. Ясно е, че с Вас се спори като с радиото, така че Ви желая хубав ден и успешна бременност.

# 556
Между другото незнам грешен резултат ли е било или не,но аз имах д димер 1.7 заради високото аптт Иванова не искаше да включва фракси за сега и ми изписа натапсин по 1т вечер и след 20 дни контрола д димер беше 1.1...

# 557
изобщо не смятам да чета даже коментарите ви повече , не съм виждала съветите ! ССъвет който звучи като заяждане нее съвет а подигравка Simple Smile Благодаря разбирасе но аз не съм искала съвет какво да правя с Д димера си а само споделих историята си с паскалева и Не не бих почнала хепарин на своя глава без да ми е назначен в момента от лекар защото се самолекувам видиш ли , да се самолекуваш не е да си пускаш самостоятелно изследвания и да знаеш как да си оправиш витамини. Разбирасе че ще напишете нещо за грешките ми в правописа то човек като няма какво друго да каже повече ще каже за това.Като не ви пука за мнението ми защо изобщо продължавате да ми пишете все още и да ме упрекввте и да се злобите ! Щом за вас е нормално една жена да постъпи така като взима 70 лв на човек и не прави консултация защото съм си пуснала изследвания аз нямам повече какво да кажа !За мен в случая като е толкова принципна трябваше да ми откаже консултацията а не да си вземе все пак проклетите 70 лв и да ми каже че пия хайвер но след това да каже пий си го Вецев е прав! Това беше смисъла основно на цялото преживяване но вие видяхте само че аз не съм им свирила по гайдата за това съм си виновна! Сигурно , но факта си е факта че и тя е бизнесдама.Благодаря ви съвети не ми трябват и за пореден път моля просто да не ми отговаряте повече.Ще си се консултирам с хематолог от друга болница с който няма да имам такива проблеми в комуникацията.Хубав ден !

# 558
  • София
Оооооо Бочинка, така като гледам откровено си се заяла с Паскалева, а се заяждаш сега и с всички дето не споделят твоето мнение. То няма доктор, дето да ти угоди на тебе 😂😂

Благодаря за споделеното, разсмя ме искрено, радвам се, че чакаш второ детенце 🍀🍀

# 559
Чак пък да няма лекар който да ми угоди ти как го разбра сега това ми е много интересно 😀никога не съм искала някой да споделя моето мнение но не и да ме нападат и да ми казват че моето мнение е грешно , то за това си е и мое мнение. Консултирах се и с друг хематолог от който получих адекватно отношение и подробно описание на състоянието ми към момента . С паскалева бях мила и любезна , единственното което не и понесе е че си пуснах изследванията сама .Да е жива и здрава няма да стъпа при нея и да я препоръчам просто.В днешно време слава богу има вече доста лекари които с това се занимават а и сама знаеш раждала си при Вецев и едно време Паскалева викаше на пациентите си «Не идвай повече при мен Вецев е достатъчно компетентен » това ни натам ни самам е също Simple Smile така чеееее

# 560
  • София
Момичета, здравейте! Пуснах един основен пакет в Геника самосиндикално, за което отнесох конско от лаборантката там. 🙄Предвид резултатите, има ли смисъл първо да записвам консултация с хематолог или да си пусна ACE & FXIII и тогава консултация? Благодаря!

# 561
  • Ст Загора
Para, пусни фактор 13 и Асе. И тогава консултация

# 562
  • София
Благодаря 🌺

# 563
  • София
Бочиии, честито!
Радвам се че си намерила отговор на въпросите си от друг хематолог.То не е само Паскалева.
Исках да те питам за флебодията,кога ти я изписа Вецев,аз ходих на консултация с професор Станева в Токуда и тя ми каза да пия,че не пречело и на ранна бременност,изобщо да не я спирам като забременея (правим опити),да ама листовката малко ме притесни ...
Изписана ми е от лекар,да,ама не от АГ.

# 564
Привет , да радвам се че тук дами ми писала лично и ми препоръчаха една и съща жена и веднага се свързах с нея с изследванията и вече си включих клексан.Направи ми впечатление че в референциите на Паскалева пише Д димер 12-24 седмица до 1.2 ама тя вика 2.2 , пък навсякъде другаде вклбчително и тази хематоложка казаха че си е висок.
Така де по въпроса ти с флебодията Вецев ми я назначи след положителен тест ( но аз съм инвитро и знаех нали кога що какво ) но преди теста и трансфера пиех Аспирин , после спрях до теста и веднага почти ме видя Вецев ( то нямаше нищи освен сак но така де ) тогава почнах да пия флебодия и я пиех доооо 12 та седмица мисля тука с няколко дена може иида те подслъжа откровено казано.

# 565
Здравейте!
Моля за бърза консултация дали някоя е в същото положение и дали има назначена терапия. След направени генетични изследвания за тромбофилия резултатите са:
PAI: Хетерозиготен носител 4g/5g
ACE: Хетерозиготен носител I/D
Останалите показатели са нормален генотип.
Бременна съм в 16г.с
За информация, преди 3 години имах кухо яйце, причината за която не знам дали би могла да е евентуална теомбофилия. Сигурно много е дъвкано това, но има толкова много теми и мнения, че се оплетох.
Много благодаря!

# 566
Здравейте!
Моля за бърза консултация дали някоя е в същото положение и дали има назначена терапия. След направени генетични изследвания за тромбофилия резултатите са:
Бременна съм в 16г.с
За информация, преди 3 години имах кухо яйце, причината за която не знам дали би могла да е евентуална теомбофилия. Сигурно много е дъвкано това, но има толкова много теми и мнения, че се оплетох.
Много благодаря!

Аз съм с ace и pai. Не съм бременна още, но при положителен тест ще бъда на клексан 0.4!

# 567
  • София
Следи коагулация - д-димер и фибриноген. Ако са в норма за съответния триместър, кръвотокът към бебето е ок, няма забавяне в растежа му - всичко ще е наред. Но се следи при АГ, който има опит с бременни рискова бременност и тромбофилия. Да пуска доплер и да следи кръвотока при всеки преглед. При тези нискорискови мутации е под въпрос дали е необходимо назначаването на терапия. Зависи и от анамнезата, и от фамилната обремененост. Кухото яйце няма общо.

Здравейте!
Бременна съм в 16г.с
Много благодаря!

# 568
Колко често да пускам такива изследвания?
Опасявам се, че АГ-то ми може да пренебрегне ситуацията и да каже, че няма проблеми. Принципно й имам доверие, в б-ца Надежда се проследявам, но знам ли..

Следи коагулация - д-димер и фибриноген. Ако са в норма за съответния триместър, кръвотокът към бебето е ок, няма забавяне в растежа му - всичко ще е наред. Но се следи при АГ, който има опит с бременни рискова бременност и тромбофилия. Да пуска доплер и да следи кръвотока при всеки преглед. При тези нискорискови мутации е под въпрос дали е необходимо назначаването на терапия. Зависи и от анамнезата, и от фамилната обремененост. Кухото яйце няма общо.

Здравейте!
Бременна съм в 16г.с
Много благодаря!

# 569
  • Ст Загора
Дейзи, говори с хематолог може и онлайн...
В Надежда не обръщат внимание на тромбофията

Общи условия

Активация на акаунт