Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 456
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,

при следните изследвания, репродуктивният ми лекар каза, че не е нужно да изследвам нищо повече, а само да пия метилирана фолиева киселина. Четох, че при такъв резултат трябва да се изследва и А1298С. Аз му имам доверие, но все пак съм притеснена. Вие какво мислите?

# 571
И метилирани В - витамини, но всичко става след изследвания.

В Надежда са силно на ВИЕ с тромбофилията.

# 572
И метилирани В - витамини, но всичко става след изследвания.

В Надежда са силно на ВИЕ с тромбофилията.

Аз не съм в Надежда. В друга клиника съм при много добър лекар. Просто той не обича да се прекалява с изследванията Simple Smile

# 573
Това за Надежда беше за предишната дама.
Иначе при твоите мутации и според мен няма нужда от други генетични изследвания,но нивата на витамините и хомоцистеина си е направо задължително да се следи, не е нужно лекар да ги назначи, това си е лична отговорност и решение. Тук на 1 стр.пише ,че се следят нивата и се пият само метилирани форми.

# 574
  • София
Карамба, пускаш изследвания на Б9 и Б12 и при ниски стойности приемаш само метилирани форми. Можеш да провериш и хомоцистеин, но тъй като си хетерозигот, малко вероятно да е повишен.

Дейзи, веднъж на месец би трябвало да е достатъчно. Как ти е кръвотока до момента?

# 575
Кръвотока ми го мериха преди 3 седмици на ранния скрининг и всичко беше 6 точки, даже казаха, че бебето върви с 5 дни напред и изместиха датата на термина. Иначе в Надежда има 3 ФМ в началото на 5,6 и 7 месец, там са много обстойни прегледите.
Ако ми кажат, че всичко е наред за тромбофилията, ще настоявам АГ да ми обясни подробно все пак да проследявам кръвни показатели и да ме следи по-често с доплер. Само това ми лиспваше сега да почна за това да психясвам, тъкмо се бях успокоила че нещата вървят наред. Явно докрая ще е така Expressionless
Карамба, пускаш изследвания на Б9 и Б12 и при ниски стойности приемаш само метилирани форми. Можеш да провериш и хомоцистеин, но тъй като си хетерозигот, малко вероятно да е повишен.

Дейзи, веднъж на месец би трябвало да е достатъчно. Как ти е кръвотока до момента?

# 576
Здравейте. Утре съм на вливка Феринжект,но почнах да се психясвам за някои неща. Мен желязото много ме разхлабва по принцип,сега с толкова количество наведнъж ме е страх да не стане страшно положението?
И ще мога ли да си шофирам към нас после, нещо виело ли ви се е свят, някакви кофти ефекти?

# 577
Yan25, би ли споделила какви са ти стойностите, които налагат вливка? И моите са доста ниски и си мисля, че няма да ми се размине.

# 578
  • На изток от Ада
При бременност какво изследвания се пускат?
"При следваща бременност ще следим коагулация - при някаква промяна в нея тогава това ми каза хематолога"

# 579
Ян, не би трябвало да има слабителен ефект. Все пак не минава през храносмилателната система, а директно в кръвообращението.

# 580
Здравейте,
Бременна съм в 8г.с. като за сега всичко върви ок, всички изследвания са ми добре на този етап, въпреки че тепърва ще пускам витамините
Синът ми е роден преждевременно заради преекламсия.
Пуснах си изследвания за тромбофилия на своя глава, тъй като АГ смята, че няма нужда и аспирин от 12 г.с + диета, ограничаваща захар и въглехидрат ще е достатъчна превенция
Какъв е вашият опит, на база на тези резултати дали ще се наложат и инжекции?
Разбира се ще консултирам с аг и с хематолог. 

# 581
Здравейте, въпроси ми е към тези от вас, които са раждали естествено - колко часа след последната инжекция НМХ родихте (на 0.6 съм) и имахте ли някакви проблеми от типа на кръвоизливи или друго?

# 582
  • София
Превенцията за прееклампсия включва редовно изследване на общ белтък и албумин (от 16-20гс), плюс хранителен режим с повече протеини, плюс следене на кръвното. Направете комбиниран БХС с изследвания за прееклампсия. И да напомня, че кръвно се мери в покой, без да приказвате (че масово сестрите, за да не губят време, ви разпитват по въпросника, докато мерят кръвното, и излиза фалшиво повишено кръвно).

Прочетете на първа страница на темата за какви признаци да следите. И имайте едно наум, че прееклампсията понякога се развива много бързо и не може да се предотврати.

Здравейте,
Бременна съм в 8г.с. като за сега всичко върви ок, всички изследвания са ми добре на този етап, въпреки че тепърва ще пускам витамините
Синът ми е роден преждевременно заради преекламсия.
Пуснах си изследвания за тромбофилия на своя глава, тъй като АГ смята, че няма нужда и аспирин от 12 г.с + диета, ограничаваща захар и въглехидрат ще е достатъчна превенция
Какъв е вашият опит, на база на тези резултати дали ще се наложат и инжекции?
Разбира се ще консултирам с аг и с хематолог. 

# 583
Здравейте, момичета
Можете ли да споделите конкретно кой протеин е добър за бременни жени, който са ви предписвали.

Благодаря .

# 584
Прегнако

Общи условия

Активация на акаунт