Избор на столче за кола - 5

• 43 285
  • 557
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, може ли мнение за Swandoo Marie3 i-Size 360° (0-18 кг.)?

# 256
  • София
Здравейте,
предстои ми закупуване на детско столче за кола ( 9+ кг)
Насочила съм се към Axkid Minikid, НО ми се иска да има опция и за обръщане по посока на движението, тъй като с големият ми син имахме доста проблеми с гадене и се наложи рано да го обърнем напред.
Не знаем как ще е с бебешока и до каква възраст ще понесе возене обратно на посоката на движение и ми се иска да имаме опция за обръщане.
Има ли такова столче?
Приемам всякакви препоръки.

# 257
  • Варна
Аз имам от година и половина, няма как да се върти, но иначе съм много доволна. Моята кола е с 2 врати и стои отпред на предната седалка до мен... единствен малък минус ми е, е леко закрива страничното огледало, но го наместих, за да виждам.

# 258
Здравейте, търсим столче за кола за новородено, което да е кош, съвместим с Easywalker Harvey 5 premium и се спряхме на Britax Romer Baby Safe Pro с база VARIO BASE 5Z.

За съжаление обаче (поне аз) не откривам информация да е тестван от ADAC или от когото и да е изобщо като допълнителни тестове. Мисля, че е модел 2024 и предполагам, че това е причината..

Имате ли някаква допълнителна информация за този вид столче? Или идея къде мога да потърся?

Алтернативно, поне онлайн съм харесала BeSafe iZi Go Modular x2, но не съм го виждала на живо. На база какво съм прочела, на Britax харесвам легналата позиция и това, че е по-леко, но липсата на информация относно безопасността ме притеснява, затова ще съм благодарна на помощ.

# 259
Някой ползвал ли е това столче?
Може ли мнение?

# 260
Здравейте, може ли мнение за Swandoo Marie3 i-Size 360° (0-18 кг.)?
Здравей! Ние го ползваме, много ни е удобно, страхотни материали са вложени в него. Зависи много обаче от бебчето, моето се роди 3 кг и честно казано, първия месец избягвахме да го качваме в колата, защото дори и с подложката за новородено ни се струваше, че й е голямо.
Може би “струваше” е ключовата дума. Grinning
Иначе сега го ползвахме и за дълга пътуване и ни беше много удобно за бебе на 2 месеца и малко.

# 261
Здравейте! Какво ви е мнението за столче за кола BRITAX Römer Evolvafix I-size 15 месеца-12 години? На него се спряхме.🙂 Синът ми е на 1,8 г , 12,500 кг , 86 см висок.  Според Вас удачен вариант ли е като удобство и безопасност? Ще се използва в автомобил Сузуки Лиана 4x4 1,6 2002 г. по посока на движението. Благодаря!🙂

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 01:16 от Mimsi_15

# 262
Здравейте. Някой може ли да сподели мнение за Britax Römer Advansafix Pro (https://britax.bg/product/stol-za-kola-britax-romer-advansafix-pro)? Може би е нов модел, но освен визуална разлика в дамаската, не намирам друга разлика между него и модела Britax Römer ADVANSAFIX I-Size (https://britax.bg/product/stolche-za-kola-britax-romer-advansafix-i-size). Ще се радвам на препоръка и благодаря предварително.

# 263
Здравейте! Търся възможно най-сигурното столче за кола за 6 месечно бебе, без ограничения в бюджета, с възможност за максимално дълго ползване. Обаче! Виждам, че моделите с изофикс на Axkid примерно са с ограничение 23кг. Моите деца вървят едри и към момента бебешора е 10кг на почти 5 месеца. От друга страна, погледах клипове с монтаж на столчета с анкерни колани и колана на автомобила и ми се струва много усложнено. Иначе тъкмо почти се бях спряла на BeSafe Stretch. Та въпроса ми е има ли сигурен стол до 36кг или поне до повече от 23, който да се монтира с изофикс, основа или каквото и да било друго, само не с колани? Автомобила е Opel Zafira C 2012г

# 264
Здравейте! Търся възможно най-сигурното столче за кола за 6 месечно бебе, без ограничения в бюджета, с възможност за максимално дълго ползване. Обаче! Виждам, че моделите с изофикс на Axkid примерно са с ограничение 23кг. Моите деца вървят едри и към момента бебешора е 10кг на почти 5 месеца. От друга страна, погледах клипове с монтаж на столчета с анкерни колани и колана на автомобила и ми се струва много усложнено. Иначе тъкмо почти се бях спряла на BeSafe Stretch. Та въпроса ми е има ли сигурен стол до 36кг или поне до повече от 23, който да се монтира с изофикс, основа или каквото и да било друго, само не с колани? Автомобила е Opel Zafira C 2012г

Не знам колко дълго искате да го ползвате, но  23 кг са доста. Мисля, че в тази тема ми обясниха, че децата в повечето случай достигат максимални см, не тегло. И моите деца са едри, но голямото, което е на 3+ има още много до 23кг, а беше над 10 на 6 месеца. Споделям, защото и аз си мислех че категорията до 4 год няма ми свърши работа след 2-2,6 години, но децата забавят растежа.

# 265

Не знам колко дълго искате да го ползвате, но  23 кг са доста. Мисля, че в тази тема ми обясниха, че децата в повечето случай достигат максимални см, не тегло. И моите деца са едри, но голямото, което е на 3+ има още много до 23кг, а беше над 10 на 6 месеца. Споделям, защото и аз си мислех че категорията до 4 год няма ми свърши работа след 2-2,6 години, но децата забавят растежа.

Ами толкова, че после директно да мина на трета група в посока на движението.
И двете ми момичета бяха над 23кг след петата си година, което автоматично сваля 2г от зададения от производителя максимум. Всъщност височината (125)малката я достигна наскоро. Сега са на 6 и половина и 8 и половина, съответно 27кг и 29кг. Но пък нито една от двете не тежеше толкова като бебе, колкото него.

Може би било хубаво и самия стол да е по-широк също, не от компактните варианти.

# 266
Здравейте,
нашето момче се вози в момента  britax romer dualfix до 20кг/105см.
В момента е 15кг и 98см - на почти 3г., но сякаш му идва тясно...Дали е време да минем на следващо столче?Това е много удобно по принцип - върти се на 360, има опция за сън.Кое би било подходящо за смяна?Дали по - големите имат също опция за сън и въртене?

# 267
  • София
Някой знае ли каква е разликата между Axway Move и Axway Minikid ?
Освен това, че второто става и за малко бебе.
По отношение на безопасност и удобство се интересувам.

# 268
Move е по-бюджетното столче от двете. Има по-малко позиции спрямо другото. Една идея по-тежко по спомени и закопчаването на коланите е по-различно. Най-добре вижте на място или се обадете в Сгушени. Мъжът бе изключително любезен и ми обясняваше подробно разликата между различните модели на акскид. 😊

# 269
Здравейте! Може ли сайт, където се проверяват тестове на столчета?

Общи условия

Активация на акаунт