Избор на столче за кола - 5

• 40 767
  • 535
  •   1
Отговори
# 375
Аз говорих с представител и за конкретен модел от Чиполино си покрива всички изисквания и стандарти. Напълно си е безопасно 🤗 То и на други марки имат 360 градуса за по 900лв. Много по-удобно е да се върти 😁

Първо, бих се изненадала много, ако представител на фирмата НЕ каже, че столчето им е безопасно.

Второ, столчето на Чиполино вероятно отговаря на R129 стандартите на ЕС, които позволяват на Чиполино да продава стоката си в България. Тези стандарти са доста ниски сами по себе си, изискват столчетата да се класифицират по тегло и височина например и да не позволяват столчетата да се обръщат напред преди детето да е навършило 15 месеца. Това са все свръхелементарни изисквания, свързани по-скоро с маркетинг, отколкото с реална безопасност.

За да твърдим, че едно столче е безопасно, то трябва да е преминало краш тестове, каквито Чиполино не е. То на теория може и да е безопасно - в което дълбоко се съмнявам - но няма как да знаем.

Преживява се липсата на въртене. Детето ми скоро навършва четири, вози си се обратно на посоката на движение и никога не е имала въртящо се столче. Все си мисля, че безопасността на детето трябва да е по-важна от удобството на родителя, а 360 градуса въртене е за родителите, не за детето.

България е малък пазар, помислете за поръчка на столче от чужбина. Много е вероятно да намерите наистина добро и безопасно базово столче в или доста близко до бюджета ви.

# 376
  • Благоевград
Здравейте,

предстои ми закупуване на столче, бебето го очакваме през лятото.
Колата ни е Рено Клио 3 и разполага с изофикс, но все пак е сравнително компактна количка и не може да се шири човек. Опитвам се да се ориентирам кое от столчетата би паснало най-добре на пространството, с което разполагаме.
Харесват ми модели като Cybex Sirona Gi i-Size Plus, с база, 61 - 105 см, тъй като искам и да избегна момента с кошчето.
Ако имате и препоръки откъм Britax Romer също ще съм ви благодарна!

Здравейте! В крайна сметка и ние се спряхме на този модел на cybex. За момента сме много доволни. Бебка свикна с него, удобен е. Много лесно се монтира и работи с него. Може да проверите в сайта на cybex дали е съвместим с вашия автомобил. Дано да съм била полезна.

Може ли да ми кажете къде точно в сайта на Cybex мога да намеря тази информация? Търсих, но не се ориентирам.

# 377
https://www.cybex-online.com/en/gr/p/CS_GO_Sirona_Gi_i-Size_EN.html

По-надолу има check car compatibility, избирате марката на автомобила си, кой модел и година е. Показва ви съответно на местата, които са в зелено, че може да се монтира. Намерих го за gi-i size ,но разликата в него и плюс модела е тапицерията, всичко друго е еднакво.
Ние също сме с плюс версията вече една година, взех го с базата от хиполенд на предната им промоция май месец и беше 600лв общо. Супер лесно за употреба, много удобно при слагането на детето, защото е обърнато към вратата. Синът ми е на почти две години и сам се покатерва и иска да сяда в него. Най-дълго е пътувал около 5ч в кола, спряхме с две малки почивки, спеше си удобно в него и не е протестирал.

# 378
Здравейте,
Препоръка за столче моля.
Детето е на 3.5м 60см, 6кг.
Автомобилът е Тойота Авенсис т25 седан
Детето ще се вози обратно на посоката на движение.
Желанието ми е да се вози на столчето максимално дълго.
Бюджет ~1000лв.

# 379
https://www.cybex-online.com/en/gr/p/CS_GO_Sirona_Gi_i-Size_EN.html

По-надолу има check car compatibility, избирате марката на автомобила си, кой модел и година е. Показва ви съответно на местата, които са в зелено, че може да се монтира. Намерих го за gi-i size ,но разликата в него и плюс модела е тапицерията, всичко друго е еднакво.
Ние също сме с плюс версията вече една година, взех го с базата от хиполенд на предната им промоция май месец и беше 600лв общо. Супер лесно за употреба, много удобно при слагането на детето, защото е обърнато към вратата. Синът ми е на почти две години и сам се покатерва и иска да сяда в него. Най-дълго е пътувал около 5ч в кола, спряхме с две малки почивки, спеше си удобно в него и не е протестирал.

Eййй супер, много благодаря! Simple Smile

# 380
Момичета, някоя от вас с отзиви зa Juno 2 Fix?

# 381
Привет!  Прочетох темата и се извинявам, ако се повтарям, но може ли някой запознат да каже с нещо превъзхожда ли Be safe и с какво Britax в категорията 100 - 150 см. Говоря за двете столчета, които се коментират. Благодаря предварително и светли празници!

# 382
  • Варна
Привет!  Прочетох темата и се извинявам, ако се повтарям, но може ли някой запознат да каже с нещо превъзхожда ли Be safe и с какво Britax в категорията 100 - 150 см. Говоря за двете столчета, които се коментират. Благодаря предварително и светли празници!

И двата модела са достатъчно добри.

Разликата е, че BeSafe iZi Flex Fix 2 има възможност да променя наклона, като седящата част се изтегля напред и увеличава ъгъла между нея и облегакта с около 10 градуса.
Другата разлика е, че при BeSafe iZi Flex Fix 2 точката между крачетата е с магнитна закопчалка, докато при Britax KidFix Pro е оформена като кука.

Ако е важно Britax KidFix Pro е с малко по - компактни размери, когато BeSafe iZi Flex Fix 2 е с двете си странични защити. При отстраняването на страничната защита, която е от вътрешната страна, нещата изглеждат еднакви.

# 383
Рошко, благодаря от сърце!

# 384
Здравейте,
Престои ми дя родят на есен. Първите 3 4 месеца ще използвам кошницата, но ми се иска да взема удобен стол.
Колата ми е хеджбек и не трябва да е много голям че удряч етето като го качвам. (Мазда 3 2008)
Плюс ще е дя се мести понякога лесно в колата на таткото.
Бюджетът не съм определила, но някак 1000+ чи е непосилно

Има.ли удачни варианти до 500 600 лв?

# 385
Някой ползвал ли е и има ли опит със столчетата на Chicco и конкретно тези два модела?
Столче за кола Bi Seat i-Size AIR Black 0м+
https://chicco.bg/stolche-za-kola-bi-seat-i-size-air-black-0m/
и
Столче за кола Unico Evo I Size Black
https://chicco.bg/stolche-za-kola-unico-evo-i-size-black/.
Сертифицирани са по ECE R129/03 (i-Size), имат Isofix. Намирам чуждестранни ревюта и видеа, но никакви отзиви от потребители в страната. Как стои въпроса със сервизното/гаранционно обслужване, ако се е налагало? Всичко ще бъде полезно, ако имате опит със столчетата.
Мерси!

# 386
Здравейте! Понеже колата ни няма изофикс система е, можете ли да ми препоръчате столче, което да се монтира с коланите на автомобила, като детенцето е на 4 месеца 60см в момента. Благодаря предварително!

# 387
Здравейте, спрели сме се на кошчето от комплекта 4 в 1 на CYBEX balios s , понеже съм си харесала белия цвят, точно в него кошчето за кола е черно, макар че извън комплекта се продава в същия цвят бяло, но ако го събера, губя отстъпката за комплект. Та опасението ми е дали черното кошче не се нагрява твърде много лятото в жегите особено когато колата е паркирана на слънце? И също доволни ли сте от следващата седалка, която е единствената подходяща за базата в комплекта, Sirona G?🤗

# 388
Здравейте, спрели сме се на кошчето от комплекта 4 в 1 на CYBEX balios s , понеже съм си харесала белия цвят, точно в него кошчето за кола е черно, макар че извън комплекта се продава в същия цвят бяло, но ако го събера, губя отстъпката за комплект. Та опасението ми е дали черното кошче не се нагрява твърде много лятото в жегите особено когато колата е паркирана на слънце? И също доволни ли сте от следващата седалка, която е единствената подходяща за базата в комплекта, Sirona G?🤗

Бях с кошницата на платинум версията и честно казано си запарваше (тъмносин цвят). Според мен не е от цвета, колкото от материята. Кошниците нямат дишаща материя, независимо какво ви говорят консултантите и как влиза въздух и тн (поне сайбекските). На Сирона Gi I size plus е с проветлива материя и е чудесна, в момента сме с нея. Имайки предвид, че на мен ми бе тежко да нося кошницата от колата и до нас, ако не е на рамата на количката, не мога да кажа, че си заслужаваше. Винаги предпочитах детето да е в коша за новородени. И кошницата ползвах само за колата и сме го вдигали самостоятелно само когато съм с ММ. Ако сега имах избор бих предпочела ги ай сайз плюс с подложка за новородени, която се продава отделно и да имам едно единствено столче 0-4г.

# 389
Здравейте, имаме едно по-особено търсене на столче за кола.
Търсим столче за кола, за дете на 3, в момента 16 кг и 101 см. Не ни е много спешно, понеже имаме столче, което става до 105 см.
Особеностите при нас идват от приложението на столчето. Нямаме собствен автомобил, затова пък пътуваме доста и търсим леко и компактно столче, даващо максимална сигурност.
Трябва ни нещо, което да може да сложим в подходяща раница за столчета (т.е. да не тежи повече от 6 кг) в Коста Рика, но и да се събере в багажното над главите във влак в Шри Ланка, да можем да го носим и сложим в такси, при бабите и дядовците в България и т.н. Не винаги е сигурно, че ще има isofix в автомобилите.
Гледахме няколко сгъваеми модела като Maxi Cosi Tanza/Topaz, Urban Kanga Wallarroo и фаворитът сред сгъваемите Cybex Solution G2 Plus (за съжаление най-обемен от всички).
Леки, несгъваеми също са вариант. Тук клоним към Joie i-traver Signature. Ценовият клас, който целим е до към 200-220 евро, естествено бихме дали повече, ако се появи Столчето. 🙂
Много ще съм благодарен за съвети и помощ за това особено търсене.

Общи условия

Активация на акаунт