Избор на столче за кола - 5

• 40 753
  • 535
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, някой има ли мнение за столче на Babyauto?

Имаме две основни хубави столчета, но се налага да вземем още едно за кола, която се ползва за 5 минути по време на пътуването до детската градина и не ми се иска да влагаме прекалено много пари.  

Търся нещо хубаво и по-компромисно до около 300-350 лв, ако има такова изобщо. Така, че ако имате предложения, съм открита за такива Simple Smile

# 421
Кое от Вашите 5 столчета бихте препоръчали за дете на 1.3г, 80см.
Joie I Spin 360 имаме, но скоро ще му е малко и търсим някое до 150см. Благодаря!

Здравейте! Едва сега виждам въпроса. На мен сякаш най-много ми харесва Britax Romer Max Way Plus (имаме два броя). Компактни са, лесно се закопчават. Цената им е прилична. Съответно, минали са шведския тест за сигурност

# 422
Здравейте!
Ние имаме едно стабилно столче в семейната кола, но ни предстои закупуване на второ, което ще използваме в различни автомобили.
В тази връзка, може ли да ми препоръчате такова от 76см до 105 или 150, няма значение. Единствените ми условия са да може да се монтира с колани и да има възможност да се монтира и срещу и по посока на движението.

# 423
Здравейте! Детето ми е на 6 + месеца. Купихме стол Axkid minikid 4, но няма удобна позиция за сън, при което дори на дълги разстояния детето трябва да седи в седнало положение. Има ли някой с това столче и бебетата ви как пътуват на по-дълъг път?
Благодаря!

# 424
Има активна промоция в Рая тойс на столчетата от тези марки, споделям снимка.

Ивиана97, повечето столчета нямат пълна легнала позиция така както е при кошниците. Това никога не е било проблем за сина ми да спи в колата, обляга си главичката назад. Не мисля, че трябва да те притеснява.

# 425
  • София
Iviana97, и ние имаме същото столче и изобщо по никакъв начин дъщеря ми не може да спи в него, щом заспи главата ѝ увисва надолу към гърдите. На 2 години и 3 месеца е, не си представям каква мъка е за бебе на 6 месеца. Честно казано съжалявам, че го купихме.
Здравейте! Детето ми е на 6 + месеца. Купихме стол Axkid minikid 4, но няма удобна позиция за сън, при което дори на дълги разстояния детето трябва да седи в седнало положение. Има ли някой с това столче и бебетата ви как пътуват на по-дълъг път?
Благодаря!

# 426
И ние го гледахме едно време, за мен там производителят е търсил компактност, сигурност и достъпност от финансова гл.т., не толкова комфорт за детето.

# 427
  Какво мислите за това столче става ли за новородено, имам кош за кола но не е удобно за сън затова търся друг вариант.

# 428
Здравейте, живот и здраве Октомври очакваме първото си дете. Започнах да гледам столчета за кола.
Спрях се на Axkid one 3 plus. Подходящо е от новородено. Но имам следния казус това е голямо столче 10 кг, тоест няма как да вадим бебето с него. Но някак ми се струва безсмислено да купуваме кош за 6 месеца и след това да вземем второ столче. Идеята ни е количката да е лека и сгъваема и когато се налага да отидем на лекар или навън да го прехвърлим, което едва ли в зимните месеци ще е всеки ден.
Толкова ли ще ни е трудно без кош за новородено за тези 6 месеца? Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря!

# 429
Здравейте, живот и здраве Октомври очакваме първото си дете. Започнах да гледам столчета за кола.
Спрях се на Axkid one 3 plus. Подходящо е от новородено. Но имам следния казус това е голямо столче 10 кг, тоест няма как да вадим бебето с него. Но някак ми се струва безсмислено да купуваме кош за 6 месеца и след това да вземем второ столче. Идеята ни е количката да е лека и сгъваема и когато се налага да отидем на лекар или навън да го прехвърлим, което едва ли в зимните месеци ще е всеки ден.
Толкова ли ще ни е трудно без кош за новородено за тези 6 месеца? Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря!

Ние имахме кошница и аз честно казано съм я вадила от колата в единични случаи. Винаги предпочитах да сложа детето в коша за новородени, където има изцяло легнала позиция. Нашата кошница за “скромната сума” от близо 800лв също имаше, но нищо общо с тази на количката.
Ако имах възможност да върна времето щях да постъпя точно като вас.

# 430
Ние имахме Maxi Cosi Citi и честно казано, въпреки, че е само около 4 килограма, никога не ми е идвало на акъла да го разнасям с бебето в него вътре. Но ние нямаме и личен автомобил и реално се движихме пеша с количката навсякъде.

# 431
Благодаря и на двете ви! Точно това исках да разбера. Нямам много майки около мен с малки деца и е трудно да се допитам.
Аз също не виждам причина заради няколко пътувания с кола да купувам две столчета. Основно мисля с количката да сме.
Сега остава да избера между AxKid one 3 plus и BeSafe Stretch B. Виждам има доста сравнения, но за моят мъж е важен лесния монтаж и май ще наклони към AxKid… Но ще прегледаме и BeSafe iZiTurn B-i size, който също е преминал Plus Test, но може да се върти. Мъжът ми много иска, ако е безопасно и такава опция…
Също така относно возене в обратна посока, според вас дали има шанс да е причина за гадене и повръщане в някакъв момент?

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 10:26 от EmiAmi

# 432
EmiAmi, наскоро минах през вашите чуденки, бях категорична, че няма да вземем кошница. В крайна сметка взехме, но не мисля, че е проблем да сте директно със стол.
За возенето наобратно това е най-сигурният начин да съхраните живота на детето , ако участвате в ПТП. От Деца на борда ни обясниха, че ставането на лошо може да е и напред като се вози, т.е. (уж) возенето наобратно не засилва това.
Със сигурност е БЕЗЦЕННО удобство завъртането на седалката, препоръчвам го силно.

Само да кажа нещо от групата тук го прочетох и реално нас ни спря - много се нагряват металните елементи през лятото на Axkid ( които са като защитни ролбари) , помислете в тази посока.

Успех.

# 433
Точно си записах мнението на Макарон мисля относно нагряването на частите, това ме притесни. Някой напред беше написал, че детенцето му е ставало лошо и след обръщане по посока на движението, което според мен в повечето случаи значи, че е до дете…
За жалост след 4 годишна възраст няма стол минал Plus Test, което значи, че ако се спрем на завъртане като плюс отпада опцията до 7 години или трябва след 4 да вземем това от 6 месеца до 7 годишна възраст. Но от друга страна нещата бързо се променят и не знам какво ново ще се появи след 4 години… Вие какво взехте след кош за новородено? ☺ Или още не сте?

EmiAmi, наскоро минах през вашите чуденки, бях категорична, че няма да вземем кошница. В крайна сметка взехме, но не мисля, че е проблем да сте директно със стол.
За возенето наобратно това е най-сигурният начин да съхраните живота на детето , ако участвате в ПТП. От Деца на борда ни обясниха, че ставането на лошо може да е и напред като се вози, т.е. (уж) возенето наобратно не засилва това.
Със сигурност е БЕЗЦЕННО удобство завъртането на седалката, препоръчвам го силно.

Само да кажа нещо от групата тук го прочетох и реално нас ни спря - много се нагряват металните елементи през лятото на Axkid ( които са като защитни ролбари) , помислете в тази посока.

Успех.

# 434
Ние взехме системата на Besafe Beyond -  като все още сме с кошницата, детето е на 3+месеца и се чувства много добре. Аз често я ползвам и на шасито на количката обаче - като спи детето или ако съм на пазар. Просто ми е удобно, макар че бебе и кошница си е тежичко за сваляне и носене.

Общи условия

Активация на акаунт