Избор на столче за кола - 5

• 36 539
  • 469
  •   1
Отговори
# 435
Това за посоката е въпрос и на настояване от родителя. Моята сестра още на годинка като стана детето й вече го беше завъртяла. Аз не съм си и помисляла. Да, ревове понякога има, недоволство също, но возенето назад е 5 пъти по-безопасно от това напред при недай Боже инцидент.
На Акскид имайте предвид, че са доста големи столчетата, не винаги пасват добре на малки до среден размер автомобили. Когато аз избирах стол след кошницата видях на живо в Айко, тъй като във Варна не видях другаде да ги предлагат, не ми харесаха хич.
Друго място , в което имаше доста модели, преминали по-сериозните тестове е Рошко. Цените са високи, горе-долу като за една скъпа количка (1000-1500лв различни модели).

# 436
Да, големи изглеждат ние чакаме новата си кола Jeep Grand Cherokee и мисля, че няма да е имам проблем с мястото, но ще погледнем и Be Safe, назад имаше няколко много добри сравнения между двете и ме накараха да се замисля. Ще видим и Be Safe Beyond системата с една база и две столчета, защото май от чуждестранен сайт можем да си ги вземем за около 2000 лева, което е доста добре и така да возим срещу движението максимално. Много ми беше полезно всичко написано и съветите ви! ☺

# 437
Благодаря и на двете ви! Точно това исках да разбера. Нямам много майки около мен с малки деца и е трудно да се допитам.
Аз също не виждам причина заради няколко пътувания с кола да купувам две столчета. Основно мисля с количката да сме.
Сега остава да избера между AxKid one 3 plus и BeSafe Stretch B. Виждам има доста сравнения, но за моят мъж е важен лесния монтаж и май ще наклони към AxKid… Но ще прегледаме и BeSafe iZiTurn B-i size, който също е преминал Plus Test, но може да се върти. Мъжът ми много иска, ако е безопасно и такава опция…
Също така относно возене в обратна посока, според вас дали има шанс да е причина за гадене и повръщане в някакъв момент?

Най-доброто, което може да направите срещу гадене и повръщане, е предвидливо шофиране. Т.е. да се следи ситуацията, вместо да се спира рязко, да се отпуска по-рано газта. Да се взимат по-плавно завоите, без да се спира преди завоя и да се ускорява след него. Има толкова "майстори" шофьори, които обаче не могат и не могат да шофира плавно. Баща ми, той вече е на 68 и трябва да се усети да спира със шофирането в един момент, ама автомобилите на 200 метра пред него са с натиснати спирачки, но той си дава газ и в последния момент спира. И на малкия човек му става лошо. И ако човек шофира по-плавно, то обратната посока няма да е проблем. Да, понякога се налага да набием рязко спирачки, ама нека е само в критични ситуации.

# 438
Здравейте, сега открих темата и ще се връщам да чета назад. Бързам да задам въпроса си- как да разбера, столчета за кола, дали има опция сън? Търся бюджетно столче за кола, по възможност с опция сън. За дете на 2г. и 4м., 12 кг, 90 см.

# 439
Здравейте! Детето ми е на 6 години, но е малко дребничък - 117 см. Старото му столче отесня, а няма нужната височина за детска седалка. Моля да ми препоръчате нещо подходящо за тази височина, ако може столчето да не е много тясно.

# 440
Здравейте,моля за съвет ,детето ми е на 3г6м ,височина 104-5 см,16-7 кг.
Искам да сменя столчето за кола,колата няма изофикс.Какво бихте ми препоръчали като варианти?

# 441
Здравейте,

Спрели сме се на BeSafe Izi Turn B, но си търсим с дамаска Peak Mesh, а такава в момента не е налична по българските магазини. Интересува ме дали някой има опит с поръчка от https://www.simplysafecarseats.co.uk или https://www.oliversbabycare.co.uk , където столчето го има с мрежа, а и също така излиза по-евтино, поне за покупка. Също така, колко би излязла доставката чрез някой от посредниците, ако някоя с опит може да сподели?

# 442
Здравейте, с Besafe Izi Fix Flex 1сме с  момче 114см но главата му клюмва непрекъснато и почти през целия път се налага майка му да  я намества или да я държи защото почти целия излиза настрани. Вероятно се дължи на кофти наклона на седалката и облегалката на задната седалка (Skoda Octavia 3). Това което пробвах е закачане на изофикс зъбите на първото щракване за да е по-полегнала облегалката на столчето, подпъхване на дреха под седалната част за да се прилепи повече назад тялото, подложка под краката за да не се свлича надолу - всичко без успех. Да отбележа че столчето е винаги в позиция сън която всъщност съвсем малко променя ъглите и явно недостатъчно. Мисля да пробвам да го сложа на предната седалка до мен защото нейния наклон се регулира и може да полегне повече (столчето също има някакво крайно разтегляне на облегална част спрямо седалната  все пак така че няма да е съвсем легнало). Друг вариант е да взема столче 9-36кг защото те са с база и имат по-легнала позиция но не знам дали работи при разтягане на столчето за по-големи т.к. може да започне да опира горния ръб в седалката. Майка му казва че легнал на седалката е най-добре защото веднъж се наложи да го возим така но на мен ми се струва трърде рисковано. Ако не е заспал започва да повръща на завоите така че сънят му ми е важен. Та ако има някой който се е справил с клюмването ще се радвам да прочета неговия съвет.

# 443
Здравейте,

Спрели сме се на BeSafe Izi Turn B, но си търсим с дамаска Peak Mesh, а такава в момента не е налична по българските магазини. Интересува ме дали някой има опит с поръчка от https://www.simplysafecarseats.co.uk или https://www.oliversbabycare.co.uk , където столчето го има с мрежа, а и също така излиза по-евтино, поне за покупка. Също така, колко би излязла доставката чрез някой от посредниците, ако някоя с опит може да сподели?

Здравейте, пиша ви на лично ако е удобно.

# 444
Не съм ползвала гореспоменатите сайтове, но изглеждат читави. Личен опит имам с поръчка оттук и мога да препоръчам без колебания:
https://www.naturalbabyshower.co.uk/products/besafe-izi-turn-m-i … d=10306d13c&_ss=r

Две столчета за кола на BeSafe имаме оттук, както и доста други неща (колички, други принадлежности, към 20на поръчки имам общо) и съм много доволна от обслужването и реакцията им при проблем (веднъж ми бяха забравили един продукт, пратиха ми го веднага без коментар, след като им писах).

Мога да дам и рефъръл линк, с който вие получавате допълнителни 10% надолу от цената, а аз получавам 10 паунда от следващата ми поръчка от тях.

# 445
Ако линка може да се използва от повече хора, моля пратете и на мен 😍
А за доставка до България колко ви излезе?

Не съм ползвала гореспоменатите сайтове, но изглеждат читави. Личен опит имам с поръчка оттук и мога да препоръчам без колебания:
https://www.naturalbabyshower.co.uk/products/besafe-izi-turn-m-i … d=10306d13c&_ss=r

Две столчета за кола на BeSafe имаме оттук, както и доста други неща (колички, други принадлежности, към 20на поръчки имам общо) и съм много доволна от обслужването и реакцията им при проблем (веднъж ми бяха забравили един продукт, пратиха ми го веднага без коментар, след като им писах).

Мога да дам и рефъръл линк, с който вие получавате допълнителни 10% надолу от цената, а аз получавам 10 паунда от следващата ми поръчка от тях.

# 446
Линкът може да се ползва неограничено:
http://rwrd.io/ref_EPIB64Y?c
Не знам доколко е допустимо и дали не нарушавам правилата на форума, ако е така, ще редактирам. Старая се да съм прозрачна, че и аз получавам нещо, ако някой ползва рефъръл кода ми, но не затова споделям положителни отзиви за сайта.

Можете допълнително да смъкнете още малко цената на столчето, ако използвате topcashback - там ще получите 3.4% cashback. Не е огромна сума, но все е нещо.

# 447

За съжаление няма Izi Turn B, иначе това беше първият сайт, в който проверих след изчитане на темата... от там и търсенето на информация за други, които открих в гугъл.

# 448
  • Варна
Това което пробвах е закачане на изофикс зъбите на първото щракване за да е по-полегнала облегалката на столчето, подпъхване на дреха под седалната част за да се прилепи повече назад тялото, подложка под краката за да не се свлича надолу - всичко без успех. Да отбележа че столчето е винаги в позиция сън която всъщност съвсем малко променя ъглите и явно недостатъчно. Мисля да пробвам да го сложа на предната седалка до мен защото нейния наклон се регулира и може да полегне повече (столчето също има някакво крайно разтегляне на облегална част спрямо седалната  все пак така че няма да е съвсем легнало).

Майка му казва че легнал на седалката е най-добре защото веднъж се наложи да го возим така но на мен ми се струва трърде рисковано. Ако не е заспал започва да повръща на завоите така че сънят му ми е важен. Та ако има някой който се е справил с клюмването ще се радвам да прочета неговия съвет.

Здравейте, клюмането се дължи на две причини, едната, на позицията на автомобилната седалка. BeSafe iZi Flex Fix има свободно стояща облегалка и приляга възможно най - добре към и в зависимост от наклона на автомобилната седалка. Освен ъгъла който осигурява самата седалка на автомобила, както знаете столчето се коригира, така че да осигури една идея по- голям ъгъл, чрез издърпване на седящата част (нещо което имат изкл. малко столчета от тази група).
Втората причина е, че когато заспим, мускулатурата се отпуска, а главата е една доста тежка част от тялото ни. Дори възрастните, като заспим и се отпуснем главата ни клюма.

Да закачите столчето за кола за изофикса, без да го избутате към облегалката, или както сте написали, да го закачите на първото щракване не е вариант, тъй като противоречи на инструкцията за употреба.
Да подлагате и подпъхвате също.
Да, може да го поставите на предната седалка и ако тя се регулира, както повечето, то тогава положението ще е по - добро, но не и легнало по простата причина, че това НЕ Е БЕЗОПАСНО.
Да го возите легнал и без столче за кола не само, че не е безопасно, но в случай на злополука, вероятно би било смъртоносно.

Що се касае до повръщането, бих посъветвал да ограничите висимостта през стъклото където е детето, повръщането често е признак на проблем с вестибуларната система и бързата смяна на картините при движение провокират проблемите с нея.
За клюмането на главата може да разгледате и възглавницата за сън на BeSafe, като тя ще ограничи до някаква степен отвора на подглавника и ще затрудни клюмането.
Също така, може да използвате възглавница за пътуване, от тези които се слагат на врата, като поставите така, че отвора да е отзад, а не отпред. Така тя ще подпира главата за да не клюма.

Като вносител на BeSafe ще си позволя да коментирам и долните постове:

Здравейте,

Има сериозно забавяне на доставките за BeSafe iZi Turn B, но що се отнася конкретно до цвят Peak Mesh вероятно няма да има повече, тъй като производителя го спира от производство. Не изключено да откриете на определени сайтове извън България, които все още имат наличности.

Ще си позволя да обърна внимание и на следното, при покупки от Великобритания преминали по каналния ред би следвало да се начислява мито и ДДС.

Ще ми се да обясня и следното, във Великобритания детските столчета за кола нямат ДДС и за това са толкова "изгодни". Ако не заобиколите каналния ред и бъде начислено мито и ДДС, цената няма да е толкова различна от цените в България. ДДС е косвен данък, дължи се от крайния клиент и не остава в търговците. Може да сме лоши, но не и в този случай, просто работим законно.

Освен това е хубаво да съобразите, че рекламации се подават в точката на покупка.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 22:17 от РОШ_

# 449
@РОШ_, Много благодаря за отговора, ще видя тези възгланици, не се бях сетил за този вариант. Поздрави!!

Общи условия

Активация на акаунт