Избор на столче за кола - 5

• 40 499
  • 532
  •   1
Отговори
# 450

Има сериозно забавяне на доставките за BeSafe iZi Turn B, но що се отнася конкретно до цвят Peak Mesh вероятно няма да има повече, тъй като производителя го спира от производство. Не изключено да откриете на определени сайтове извън България, които все още имат наличности.

Ще си позволя да обърна внимание и на следното, при покупки от Великобритания преминали по каналния ред би следвало да се начислява мито и ДДС.

Ще ми се да обясня и следното, във Великобритания детските столчета за кола нямат ДДС и за това са толкова "изгодни". Ако не заобиколите каналния ред и бъде начислено мито и ДДС, цената няма да е толкова различна от цените в България. ДДС е косвен данък, дължи се от крайния клиент и не остава в търговците. Може да сме лоши, но не и в този случай, просто работим законно.

Освен това е хубаво да съобразите, че рекламации се подават в точката на покупка.

Благодаря за информацията! Само за Peak Mesh ли става въпрос или за който и да е от Mesh цветовете? Разбира се, че искаме да закупим столчето от България, като към момента ни спира единствено липсата на наличност.

ПП. Записали са ни данните във Ваш магазин преди няколко седмици точно за Peak Mesh, споменаха срок средата на септември, но би било полезно да знаем, ако няма да има Mesh, за да се ориентираме към друга дамаска и да приключим и с тази покупка.

# 451
  • Варна

Благодаря за информацията! Само за Peak Mesh ли става въпрос или за който и да е от Mesh цветовете? Разбира се, че искаме да закупим столчето от България, като към момента ни спира единствено липсата на наличност.

ПП. Записали са ни данните във Ваш магазин преди няколко седмици точно за Peak Mesh, споменаха срок средата на септември, но би било полезно да знаем, ако няма да има Mesh, за да се ориентираме към друга дамаска и да приключим и с тази покупка.

Към момента информацията е, че спират Peak Mesh.
Както написах и по - горе, има сериозно забавяне на доставките на моделите подходящи от раждането до 4/7 год.
От меш материята остава само Anthracite Mesh.
Свържете се с нас за да видим кога ще е нужно столчето и какви текстили бихме могли да предложим.

# 452
Здравейте,

Търся препоръки за стол за кола без изофикс. Детето е на почти 10м, 70см и около 7кг. Не държа да има 360 градусово въртене, само да е до 125см по възможност.

# 453
BeSafe Stretch препоръчвам с две ръце и два крака. Сигурност и комфорт за детето са ми основните критерии и той ги покрива отлично.

# 454
Включвам се с коментар за столчетата на axkid one и minikid.
One - никога не ни се е нагрявала металната пластина толкова, че да изгори детето. Леко топла да, но не пари дори. Ползваме го 4та година. Автомобила има незатъмняващо слънцезащитно фолио на стъклата, но не знам дали това се дължи на него.

Миникид - няма никакъв проблем да спи в него, единични случаи е клюмвала главата напред, но я местя и няма повече проблем. Може наклона на седалката на автомобила да е голям и затова да се получава. Знам, че има едни 'тухлички', които axkid предлагат допълнително точно за корекция на такъв наклон, но не знам дали са опция за конкретния модел, не съм се интересувала, но може да погледнете в сайта.

# 455
Здравейте, търся препоръка за кошница за кола, съвместима с Maxi-Cosi адаптери. Разглеждам модели до около 600-700 лв, които да отговарят на последните стандарти за безопасност. Все още не сме започнали шопинга на живо, но загледах Cybex, Nuna, Avionaut и Maxi-Cosi (все още не сме решили с база или без). Кои модели бихте препоръчали?

# 456
Здравейте, след проучване, четене и какво ли не се спряхме на BeSafe Beyond от новородено. Откъде бихте препоръчали да го вземем на добра цена и по-важно, ако нещо не е наред или имаме въпроси да ни съдействат. Говоря за български магазин/сайт, защото след обсъждане с мъжа ми решихме, че няма смисъл да рискуваме поръчка от Англия на този етап, с нашия късмет ще има нещо и ще падне голяма разправия…

# 457
Скрит текст:
Здравейте, след проучване, четене и какво ли не се спряхме на BeSafe Beyond от новородено. Откъде бихте препоръчали да го вземем на добра цена и по-важно, ако нещо не е наред или имаме въпроси да ни съдействат. Говоря за български магазин/сайт, защото след обсъждане с мъжа ми решихме, че няма смисъл да рискуваме поръчка от Англия на този етап, с нашия късмет ще има нещо и ще падне голяма разправия…
За София препоръчвам магазин Рошко. Дамата в магазина беше изключително любезна и мила, много подробна в обясненията. 2 пъти сме били в магазина, и двата пъти ни отдели цялото време на света Grinning Ние също сме се спрели на BeSafe (Stretch), предстои да го закупим.

# 458
Благодаря много! Ще го посетим. И аз бях избрала Stretch, но мъжО се запъна на въртенето настрани и нЕма пускане… пък и дай Боже да имаме второ детенце ще вземем още една база само и едното в едното столче, другото в другото столче…

Скрит текст:
За София препоръчвам магазин Рошко. Дамата в магазина беше изключително любезна и мила, много подробна в обясненията. 2 пъти сме били в магазина, и двата пъти ни отдели цялото време на света Grinning Ние също сме се спрели на BeSafe (Stretch), предстои да го закупим.

# 459

Столчето е много хубаво, няма да съжалявате. В БГ навсякъде цената е еднаква и на този модел (като последен и иновативен) промоции няма.

До скоро в Германия кошницата беше много намалена, но към момента е на тукашната цена, а и Вие категорично отказвате чужбинска покупка.

Аз ще се оглеждам за промоции покрай Черен петък за столчето, защото засега сме с кошницата Go Beyond (бебето е на 5 мес), та имам време.

Btw. съгласна съм с мъжа Ви - БЕЗЦЕННА е опцията за завъртане на столчето - мнооого по-удобно се поставя бебчето така, не подценявайте тази функция, полезна е много.
Успех 🍀

# 460
Да, съгласна съм, въртенето е голям плюс. А и ако имаме второ детенце ще можем да направим размяна. ☺
Наистина се притеснявам от чужбина, защото с нашия късмет ще има някакъв проблем, а гаранцията не се покрива в България доколкото разбрах. Което значи да изпращаме в Германия/Англия и да чакаме…. Става сложно, а ще спестим сега 200 лева… Просто си знаем късмета 😂 Преди сме си блъскали главите😛

# 461
Влизам и аз за препоръки за столче за 4 месечна госпожица дълга 62см. За съжаление текущото и отеснява на главата и head support частта само се вдига и сваля на горе и долу. Ще съм благодарна за препоръки на модел на Be safe или Britax. Вероятно обаче няма да имаме време да чакаме за доставки и може би ще трябва да вземем нещо в рамките на 4-5 дни.

Гледах Stretch B, но се води до 7 години и не знам дали няма да е подходящо да се вземе нещо до 4 годишна възраст. Ще е супер, ако има как да се върти, за да я слагам по-лесно в стола, че и сега е една борба. Сегашната ни база не се върти и не ми е особено удобна за сега.

# 462
  • Бургас
Пълнолуние, дъщеря ми беше с това столче на Бритакс https://britax.bg/product/stol-za-kola-romer-dualfix-2r до 4 годишна почти. Много е удобно въртенето наистина, особено когато са още малки и не могат да се качват и да сядат сами.
То е стар модел май, не знам какво има сега на пазара. Но аз бях много доволна и това бих ти препоръчала.

# 463
Поразгледах моделите и имам запитване за следните два, ако някой има информация:

https://besafe.bg/product/besafe-izi-modular-x1-i-size-%D1%81%D1 … -fresh-black-cab/

Бебето не е на 6месеца, но е 62 см, което покрива изискването за височина. Предполагам това е достатъчно и не е проблем да се вземе даденото столче, ако се спрем на него.

Другото, което сме се спрели е

https://besafe.bg/product/besafe-beyond-360-%d1%81%d1%82%d0%be%d … %d0%b0-peak-mesh/

Формата му е малко по-различна от на другите столчета. Дали ще е удобна за дете на 2-3 годинки. Тук също пише 61 до 125 см, което би трябвало да е ок за нашият случай. Наясно съм, че първият не се върти и ще е нужно да се закупи база. Показала съм произволен цвят.

# 464
Привет, трябва ни втори стол за детето ни на 2,5год, 14кг, 98см.
Тъй като е още малък за коланите на колата, обмислям този вариант Стол за кола Lionelo Bastiaan One i-Size 360°, 40-150 см. Някой с отзиви за марката? За сефте ги чувам, до сега се вози в Пег Перего от раждането си.

Общи условия

Активация на акаунт