Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 73 508
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Дъщеря ми е от миналата година в 7мо, паралелка англ с испански. Сега завърши 8ми клас. Доволни сме засега, сградата е старичка, но пък местоположението на училището е супер.

# 121
При нас 127мо е по-напред в желанията от 7мо по преценка на дъщеря ми.
 Яна, за една година колко е напреднала с испанския, при положение, че е втори език? На нас един от приоритетите ни е училище, в което вторият език ни е не по-малко важен от първият, затова питам.

# 122
И аз още се чудя как да редим. Синковецът, ако може нищо е най-добре. Сега се чудя новата паралелка в 1-во - Икономическо развитие с АЕ, 7-мо  с АЕ  или 119-то с РЕ.... тези три паралелки как да ги подредя. Моля, за съвет.
От слухове и четене в нета, мисля че 1-во е по-добър вариант от 7-мо.
119-то не го харесвам основно по повод на директора за който децата са само доход.
Три майки познавам с деца минали основното си образование там, две от тях считат че децата им се неграмотни, третата е доволна (но лично нея считам за доста огранчиен човек Simple Smile)

# 123
  • София
Испански ще започва да учи есента от 9ти клас.

# 124
И аз още се чудя как да редим. Синковецът, ако може нищо е най-добре. Сега се чудя новата паралелка в 1-во - Икономическо развитие с АЕ, 7-мо  с АЕ  или 119-то с РЕ.... тези три паралелки как да ги подредя. Моля, за съвет.

според най-удобната локация

# 125
119-то не го харесвам основно по повод на директора за който децата са само доход.
Три майки познавам с деца минали основното си образование там, две от тях считат че децата им се неграмотни, третата е доволна (но лично нея считам за доста огранчиен човек Simple Smile)
[/quote
Не съм съгласна за 119. Голямата ми дъщеря беше там до 7 клас. В момента е в 32ро. Много от нейните съученици отидоха в така наречените елитни гимназии. Другата ми дъщеря сега завърши  7 клас там. Не е с блестящи резултати 354 бал, но не и е виновно училището и учителите.. И ние се въртим около 7,127,1. Бих писала 119 по-напред, но тя иска Ае/Ие

# 126
Не мисля, че има някаква качествена разлика, доколкото дъщеря ми е в 8ми клас в 1-во, на близка приятелка синът е в 7-мо, а с децата от 119-то бяхме в една градина и знам горе-долу къде попаднаха от набор 2008.
Толкова е материалът в прогимназиален етап, че едва го предават учителите, какво остава да ги премоделират. Въпросът е какви деца ще се паднат в клас.  и в трите училища има и за Испанска има и за 1-во, и за 119-то. Simple Smile
Поне аз се водих от комбинацията на езици миналата година и човек от сферата на образованието ме разубеди за 7-мо,  а дъщеря ми няма интерес и към руския. Традиционно 7-мо има добри резултати на ДЗИ, а моята приятелка също си е доволна.
Но всяко дете си копае според възможностите... важни са профилите и локацията.

# 127
Може ли пак малко помощ - кое бихте сложили по-напред 125 СУ или 127 СУ (по принцип за хуманитарните паралелки питам, макар че и другите на 127-мо ще пиша). В 127 - мо гледам учебните планове, макар че са стари и двата езика (първи и втори) се учат доста усилено в 11 и 12 клас. В 125 - то само английския език се учи повече часове, но съм малко скептична към нивото му. Вторият език е само два часа и по-нежелан. Но откъм качество на обучение, среда кое да предпочита? Локацията не е проблем и за двете. Благодаря!

# 128
  • София
С риск да разбуня духовете, смятам, че 1-во не може да се сравнява със 7-мо, което за мен е доста по-напред в личната ми класация. Е, то и зависи кой какво точно иска да учи. 7-мо е приличен заместител на елитните английски гимназии. Вторият език почти никъде не е застъпен сериозно, то и няма как при мижавата бройка часове за изучаването му. Дисциплината в 7-мо е желязна, децата като цяло са възпитани и няма изцепки, а ученето е на ниво и подаряването на оценки е мираж.

# 129
  • София
Дали ще има проблем, ако не е прикачено копие на медицинското? Чудя се дали да не подам ново заявление.

# 130
Дали ще има проблем, ако не е прикачено копие на медицинското? Чудя се дали да не подам ново заявление.
Може да се добави след подаването, влезте в системата, при Желания има червен  клавиш "добавяне на медецинско" или нещо такова. трябва да е PDF.
Може и да се представи при записване в училището.

# 131
  • София
Много благодаря!
Още сега ще го прикача 💐
Нощес хич не съм го видяла този бутон  Sad

# 132
  • София
И какво разбирате под "леки".АКо искате да си кюта лежерно, за какво  й е да бие път  до централни училища Simple Smile Малко не разбирам идеята- какво търсите и защо? КОментарите за НТБГ и 18 ще ги оставя без коментар....
Живеем в центъра.

# 133
Някой от вашите кандидатстващи подрежда ли училищата по брой етажи на сградата. За локация , профили, тоалетни, бал, ДЗИ и всякакви други неща бях чувала, но това ми беше ново. Моята девойка ме изненада и този път! 😂

# 134
  • София
Ние най-накрая го решихме с малката. Подредбата ще е следната, като за първото няма шанс според мен :
1. ФЕГ
2. 18 -то
3. 35-то
4. 133-то
Като в 18-то първо ще пишем природни науки. Една от зам-директорките е казала, че почти със сигурност ще може да се избере профил ФЕ в 11-12 клас, за паралелката с природни науки и интензивно изучаване на ФЕ.

Отзиви за 55-то, паралелката Софтуерни и Хардуерни науки?

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 16:03 от Aila

Общи условия

Активация на акаунт