Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 048
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Испански интензивно 18 ч първата година в 21 СУ
Имате ли актуална информация за 21 СУ?
На мен миналата седмица ми казаха, че имало много добри учители и че това училище до година две ще е с висок бал

И аз се промъквам от другата тема, че тръгнахме с големи надежди, а сега май сваляме летвата. Ние на пробни матиру по математика, не ми се говори, по БЕЛ сме по-добре.
Аз съм с близнаци, момче и момиче и лошото е, че нито един от тях не знае какво иска.

Аз се оглеждам в 32, 7-мо, 35-то, 21-во

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 14:57 от Nikolina-Pikolina

# 556
Училищата, които аз гледах за децата ми според интересите им бяха:
 - 2 СУ -много добри отзиви за учители и база вътре
 - 30 СУ  добра локация, не толкова добра база
 - 127 СУ чела съм хубави неща, но имало кофти ръководство
- , 1 СУ  пак хубави неща, но санитарните възли били лоши
- 7 СУ хубави неща стм чувала
- 134 СУ - или еврейското, учат иврит, носят задължително униформа, могат да излизат само голямо междучасие ,  има дисциплина и страхотни преподаватели, но от друга страна цялата сграда е опасана с камери, не бях спокойна за безопасността на децата ми там и се отказах от този вариант
- 22СУ - чудесна локация, не толкова чудесна база
- 35 СУ - добри преподаватели, добра успеваемост на децата , но базата им е като филм ма ужасите, покъртително занемарен и неприветлив сграден фонд, имало силно родителско настоятелство и евентуално някога с малко натиск ще оправят базата.
- 18 СУ - едно от най— големите и стари училища, много красиво, има всякакви деца, носят се слухове за дрога , но това съм го чувала за всяко училище
- 51 СУ - тук съм пристрастна, тъй като имам дете там, само хубави неща мога да кажа , е има и малко изключения
119 СУ - голямо училище, деен директор , правилата се спазват дразнещо педантично
- 12 СУ - имало силен немски
- ПГД Елисавета Вазова - професионална гимназия , основно момичета , тесни класни стаи , добра локация
- професионална гимназия по биотехнологии - учат само една смяна, участват в проекти, малки, но сплотени класове

21 СУ учат само първа смяна, учителите били добри, класните стаи и санитарни възли били ремонтирани

121 СУ - много се е засилило, правят подобрения, директорката печели и реализира проекти.

Като излезе справочника, ще имате време да премисляте и сменяте желания

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 23:15 от Краси235

# 557
  • София
За съжаление голяма част от българските училища са в окаяно състояние.
Ние живеем в Младост 1а, на 2 метростанции и започнах да гледам и удобен транспорт. Той няма проблем с времето, но както каза сестра му: Мамо, имам ужасен time management ♥️

# 558
  • София
Краси, благодаря за тази информация. Сбито и синтезирано. Супер.

# 559
  • София, Манастирски ливади
За 2 СУ мога да потвърдя, че базата е отлична. Квартално училище ни е. От тази учебна година има 2 нови пралелки СХН. Една с профил Киберсигурност, другата е графичен дизайн. Работят в партньорство с Телерик.

# 560
35-то ще го ремонтират тази година.

# 561
aDream, с тази комбинция АЕ/ ИЕ - като втори език вижте 32-ро. Нашият младеж е абитуриент тази година и от него знам ,че учителката по испански е супер. Тя им е и класен ръководител. Когато питам за испанския той отговря ,че " класната няма да ни остави на мира до последния момент". Yum Между другото той и е любимец. В началото не му хареса испанския и хич не му е любим ,но явно учителката си знае работата.
             За 2-ро мога да кажа добри отзиви за паралелката АЕ/ИЕ .Там учи вторият ни младеж. Не му стигнаха 2т за 32-ро и го записахме във 2-ро с обещание ,че ще го преместим при свободно място. Да, ама не. Появи се такова място в 9 клас, но той не пожела да се прехвърли. На него езиците му вървят по вода и няма проблем. По принцип не е конфликтен и не сме имали никакви проблеми с учители и съученици. 10 клас е.
            За 18-то - там девойката е с японски 11 клас и също не сме имали никакви проблеми в у-щето. Сега организират Бункасай - празник на японската култура и ентусиазмът им  е като в първия  ден в това у-ще.Всяка година се организира от 11 клас и сега е техен ред.Ще бъде в края на април и ако някой се интересува може да го посети и да види атмосферата там.

# 562
Здравейте, дами, реших да споделя на този етап как възнамерявам да подредя училищата, на които съм се спряла. Разбира се , съм се съобразила с главните неща(e най- главното за сега липсва , но за него края на юни)
31 , 22, 1, 127, 30,157.(София)  Може да споделите и вие какво мислите. Ръководила съм се не само от желанията на детето , но и от местоположение, от различни мнения и коментари , които в повечето случаи са субективни .

# 563
Здравейте, дами, реших да споделя на този етап как възнамерявам да подредя училищата, на които съм се спряла. Разбира се , съм се съобразила с главните неща(e най- главното за сега липсва , но за него края на юни)
31 , 22, 1, 127, 30,157.(София)  Може да споделите и вие какво мислите. Ръководила съм се не само от желанията на детето , но и от местоположение, от различни мнения и коментари , които в повечето случаи са субективни .

не виждам 32, 133, 35, 18, 7 - все добри училища

# 564
костадинова търсеше училища с испански, а в тези май няма

# 565
32- със сигурност ими испански. Ние миналата година си го бяхма набелязали заради испанския и даже май беше и с квоти, на които аз много държах.

# 566
31 , 22, 1, 127, 30,157.(София)  Може да споделите и вие какво мислите. Ръководила съм се не само от желанията на детето , но и от местоположение, от различни мнения и коментари , които в повечето случаи са субективни .

не виждам 32, 133, 35, 18, 7 - все добри училища
Да, знам , но при нас водещото е испански език като първи . С малки изключения тези училища го предлагат  като втори език и затова остават малко в страни.
32 е добро , но предлага испанския ,като втори език ,а и на нас ни е малко по неудобно като локация.

# 567
Да, наистина, че така беше. Забравила съм.

# 568
Здравейте,
Ще съм благодарна, ако някой сподели по-подробни впечатления от 134училище. Разбрах от коментарите, че дисциплината е на ниво, но бих искала да науча нещо повече и за преподаването, изискванията към учениците, като цяло дали ходят на училище с желание или са под стрес от високи изисквания, на смени ли учат? Има ли някакви задължителни такси? Освен български и еврейски деца има ли и такива, които са от други националности?
Благодаря предварително!

# 569
Здравейте,
Ще съм благодарна, ако някой сподели по-подробни впечатления от 134училище. Разбрах от коментарите, че дисциплината е на ниво, но бих искала да науча нещо повече и за преподаването, изискванията към учениците, като цяло дали ходят на училище с желание или са под стрес от високи изисквания, на смени ли учат? Има ли някакви задължителни такси? Освен български и еврейски деца има ли и такива, които са от други националности?
Благодаря предварително!
Съжалявам , че не мога да помогна. Никога не съм се интересувала от 134, но коментарите ,които съм срещала са добри. Единствено местоположението мен лично ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт