Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 73 471
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте !
Как бихте наредили паралелките с природни науки в училищата 22, 119, 18, 1, 30, 32, 12, 2   като ниво на образованието?

# 106
Имам скептично мнение към всички тия навъдили се STEM паралелки. Повечето от споменатите училища нямат такива традиции респ. е съмнително дали имат необходимия учителски капацитет. От опита с "иновативните" училища, добих впечатление, че всичко е само едно усвояване на средства.

# 107
Здравейте !
Как бихте наредили паралелките с природни науки в училищата 22, 119, 18, 1, 30, 32, 12, 2   като ниво на образованието?
Зависи какво вълнува детето. Някакъв език да предпочита? Или пък хуманитарни, предприемачески профил? Иначе се стеснява много ситото и е субективно къде са на ниво природните и къде не. Всяка година има промяна в резултатите. Погледнете ДЗИ на 12ти клас по тези предмети, ако ще ви помогне нещо.

Извън това, според популярност и резултати бих поредила 32ро и 22ро, 18то, 1во и 30то, 12то, само за 119то се колебая дали да го причисля към 1во и 30то или да го сложа преди тях. Не съм го проучвала много детайлно, но живея в близост, гласувам там - приветливо място, все се занимават с нещо,  има прилични резултати. Определено не е за изпускане в този регистър на баловете.
И ние ги оглеждаме за немски и бихме направили компромис с профила в името на общата подготовка на БЕЛ и чужд език.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 23:03 от Pureandsimple

# 108
В 119 СУ паралелката с профил природни науки е с традиции. Голямата ми дъщеря кандидатства преди 10 години и още тогава си я имаше. Неин съученик влезе там и сега учи медицина. Майка му беше доволна от училището, но не съм я разпитвала много.
Дъщеря ми завърши 32-ро, но по нейно време имаше само езикови паралелки.

# 109
  • София
Тази система няма ли опция запази? Или пускам кандидатурите и нямам възможност за промяна, или всичко наново при следващото влизане?
Като родител на седмокласник, който не знае какво иска, питам. С 50 паралелки в списъка и 30 минути за въвеждане, проверка и корекции.

# 110
  • София
Тази система няма ли опция запази? Или пускам кандидатурите и нямам възможност за промяна, или всичко наново при следващото влизане?
Като родител на седмокласник, който не знае какво иска, питам. С 50 паралелки в списъка и 30 минути за въвеждане, проверка и корекции.
И аз ще въвеждам 50 паралелки, тествах вчера 10 минути ми отне да ги въведа с копи пейст от екселски файл. Без качване на медицинско.

# 111
Предайте, огледайте внимателно, може да си принтирате списъка,да си направите корекции и да започнете отново да нареждате желания. Ние подадохме, но снощи се сетихме за още едно училище и май ще разместим две паралелки.
Системата пази последното подадено заявление, та имаме втори шанс. Wink

# 112
  • София
Това е полезно, ще пробваме. В системата пишеше, че за всякакви корекции трябва да се ходи до РУО.

# 113
  • София
Веднъж подадено не може да се размества.Да,ходите до  РУО.

# 114
  • София
Веднъж подадено не може да се размества.Да,ходите до  РУО.

Можело, от тази година. Системата пазела последното подадено заявление преди крайния срок. Вчера чух, как Кастрева обясняваше по радиото. Предните години се ходеше в гнездо, не в РУО.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 08:26 от bazel

# 115
Здравейте, относно паралелките с първи език АЕ и втори ИЕ, кое училище бихте препоръчали - 127 СУ или 7 СУ? Писали сме 32ро и 22ро, но за там балът е на ръба. Моля за съвет. Благодаря.

# 116
Веднъж подадено не може да се размества.Да,ходите до  РУО.
Понеже няколко човека споменаха тук-там,че се коригира през системата, снощи опитах да стартирам отново и ми даде 30 минути за подреждане.  Току що влязох, добавих още едно училище, размених две паралелки и получих нов вх.номер и ново подреждане. Simple Smile

# 117
  • на Мелмак
За 1-во също има добри отзиви за езиците.
Пп. И аз добавих Grinning

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 09:02 от etty775

# 118
Изброените училища бих ги подредила според времето за пътуване, ако детето няма конкретни предпочитания за език/профил.

# 119
  • София
И аз още се чудя как да редим. Синковецът, ако може нищо е най-добре. Сега се чудя новата паралелка в 1-во - Икономическо развитие с АЕ, 7-мо  с АЕ  или 119-то с РЕ.... тези три паралелки как да ги подредя. Моля, за съвет.

Общи условия

Активация на акаунт