Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 465
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • Ланкър, планините Овнерог
И дъщеря ми засега е в 133, но ще участваме на второ. Направи ми впечатление, че балът на френската паралелка тази година е паднал. Чудя се има ли причина, например в преподавателите?
Едва ли. Децата, които кандидатстват, са 7 клас. Съмнява ме всички да знаят нещо за преподавателите.

# 301
  • София
Освен оригинала на свидетелството, какво друго трябва да се носи при записването?

Зависи от училището - вижте на сайта.
При нас искаха и фотокопие на акт за раждане.

# 302
Вчера подадохме заявление за второ класиране в 19 СУ, казаха ни, че при записване е необходимо само оригиналът на свидетелството. Дадоха ни входящ номер и статусът ни в системата беше променен след 5 мин.  Училището ни хареса като база и атмосфера, екипът по записването се държа професионално (знам, че е задължително, но предвид многото разкази в темата, явно не се случва навсякъде), надявам се да сме избрали правилното за дъщеря ми училище, защото вероятно другата седмица ще я запишем там.

# 303
  • София
И дъщеря ми засега е в 133, но ще участваме на второ. Направи ми впечатление, че балът на френската паралелка тази година е паднал. Чудя се има ли причина, например в преподавателите?
Едва ли. Децата, които кандидатстват, са 7 клас. Съмнява ме всички да знаят нещо за преподавателите.
Аз получих добри отзиви за обучението по френски език там. За съжаление това не беше достатъчно за дъщеря ми, не искала да учи там в 133-то. По същият начин след като половин година обясняваше как ще учи в 35-то с френски, след като видя училището отказа да го пише на предно място. В резултат на това сега е приета в 18-то, въпреки че балът и стигаше и за 35-то и 133-то. Не е заради обучението, а най-вече заради това как изглеждат сградите и че втори език е руски, а в 18-то английски.

# 304
Аз получих добри отзиви за обучението по френски език там. За съжаление това не беше достатъчно за дъщеря ми, не искала да учи там в 133-то. По същият начин след като половин година обясняваше как ще учи в 35-то с френски, след като видя училището отказа да го пише на предно място. В резултат на това сега е приета в 18-то, въпреки че балът и стигаше и за 35-то и 133-то. Не е заради обучението, а най-вече заради това как изглеждат сградите и че втори език е руски, а в 18-то английски.
Да, хубаво е сградата да е уютна и разбира се, английският е водещ ,но за мен 133 училище е по- добро.  Въпреки всичко детето е важно и пожелавам то да се чувства добре в 18 СУ

# 305
  • София
.....

Можете ли да ме насочите към някое друго, което заслужава да се разгледа при условие, че ще се пътува от Младост?
Имате ли отзиви за ПГ по телекомуникации, паралелката Приложно програмиране - икономист - информатик?

105 -то;
12-то;
19-то;

ПГ по телекомуникации в Студ град ли е? Ако е то, не мисля че е ОК за момиче.

@Hope for Two
Имате ли инфо за 105-то училище или просто като локация сте го посочили? В квартала ни е, но не сме го писали като желание, защото само лоши отзиви знам - и за ученето и за дисциплината.
Благодаря предварително.

# 306
  • София
Аз също се интересувам от 119то, най-вече среда и учители.

# 307
.....

Можете ли да ме насочите към някое друго, което заслужава да се разгледа при условие, че ще се пътува от Младост?
Имате ли отзиви за ПГ по телекомуникации, паралелката Приложно програмиране - икономист - информатик?

105 -то;
12-то;
19-то;

ПГ по телекомуникации в Студ град ли е? Ако е то, не мисля че е ОК за момиче.

@Hope for Two
Имате ли инфо за 105-то училище или просто като локация сте го посочили? В квартала ни е, но не сме го писали като желание, защото само лоши отзиви знам - и за ученето и за дисциплината.
Благодаря предварително.

Имам 4 ри познати деца от квартала  който учат в него. И двама познати преподаватели.

# 308
И аз имам положително инфо за 105-то.

# 309
  • София
Копирам си поста от голямата тема за седмокласници, но някой може да не пише там,а тук да пише и да може да помогне с мнение,съвет коментар...Хора честно ен знам и аз какво е това колебание и у двама ни:)

Здравейте, при нас както всичко беше ясно и просто днес щях да подам за второ класиране, така сега синът има дилема и се чуди дали направо да не го запиша. Да решението е наше и най-вече негово, но ще съм благодарна за мнения от странични наблюдатели. За София става въпрос.
Приет е в НФСГ Икономически мениджмънт с испански, чуденката е дали да изчакаме второ класиране за НТБГ Бизнес администрация с испански / балът трябва да падне с 13,5, което не е лесно, но не е и невъзможно предвид, че точно в НТБГ гледах миналата година е паднал с 14 за подобна паралелка/. В НТБГ щеше да влезе друга специалност, но не пожела да запише, защото държи на испански. Да но сега се замисли, че нещо не му харесва Бизнес администрация и предпочита Икономически мениджмънт и ако вземе да мине на горно желание дали няма да го е як. Реално в НТБГ го блазни самото училище /уж по-елитно/, а в НФСГ специалността.
Аз като минуси за НТБГ отчитам по-неудобна локация за нас, по-нежелана специалност, униформите и разходите за тях. Като минуси за НФСГ пък старата база, преобладаващите девойки в класа и това, че езикът се учи разширено, а не интензивно.
Ще съм благодарна наистина за мнение на странични наблюдетели, дори не мога да повярвам, че търся такова, но ето на колебаем се здраво:)

# 310
Както съм писала синът ми завърши НФСГ и е много доволен.Униформи нямаха мин..година, имаше изискване за облеклото-тъмни дрехи, без щампи и апликации.Спазваха го 8-9клас, после не.По негови думи учеха здраво, имаше приятели в НТБГ и твърдеше, че не се преучват.Записах го още на първо класиране в НФСГ заради много добрите отзиви от деца на наши познати.Не мисля, че Търговско-банковата е по-добра от Стопанско-финансовата.

# 311
  • София, Манастирски ливади
hetera, погледнете учебния план на Бизнес администрацията в НТБГ
https://www.ntbg.bg/bg/page/tipovi-i-uchilishtni-uchebni-planove-za-2022-2023
Вижте дали му допада и дали е точно това, което си представя и иска да учи.

# 312
  • София
hetera, погледнете учебния план на Бизнес администрацията в НТБГ
https://www.ntbg.bg/bg/page/tipovi-i-uchilishtni-uchebni-planove-za-2022-2023
Вижте дали му допада и дали е точно това, което си представя и иска да учи.
Благодаря!
Сравнявахме ги, по-скоро му харесва повече планът на Икономическия мениджмънт в НФСГ.

# 313
Моля за малко повече информация за 105СУ. Това, че има негативни коментари ме притесни, а детето ми е прието там.

# 314
Синът на приятелка учи там- нищо негативно не съм чула.Учи се, има дисциплина, сградата е супер.Аз съм го завършила и беше много добро училище.

Общи условия

Активация на акаунт