Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 149
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Разширеното всъщност е 12 часа седмично, може да има допълнително ИУЧ и прочие, също както и при интензивното. И да - при разширеното се учат всички предмети - тоест разликата от 6 часа седмично се запълва от тях.

# 466
  • София
Дъщеря ми е в 7мо с испански, доволни сме.
Това като втори език, нали?
Не знам от какво сте доволни, но реално нищо не учат. Нивото е потресаващо ниско, а и преподавателка на дъщеря ми изобщо не си дава зор.

# 467
  • София
Дъщеря ми е в 7мо с испански, доволни сме.
Това като втори език, нали?
Не знам от какво сте доволни, но реално нищо не учат. Нивото е потресаващо ниско, а и преподавателка на дъщеря ми изобщо не си дава зор.
Ами не знам колко учат, половината и преподаватели са много млади на по 22-24г. Рядко имат домашни, проекти. Като цяло е лежерно общо взето. Но като деца,среда и тн не сме имали някакви проблеми.Върви си...

# 468
  • София
iana28, обърках се - помислих, че сте доволни от изучаването на испанския и конкретно за часовете по испански ми е мнението. Simple Smile
Иначе да, и аз, и дъщеря ми сме доволни от училището, преподавателите и средата като цяло.

# 469
  • София
iana28, обърках се - помислих, че сте доволни от изучаването на испанския и конкретно за часовете по испански ми е мнението. Simple Smile
Иначе да, и аз, и дъщеря ми сме доволни от училището, преподавателите и средата като цяло.
Лично моята дъщеря учи испански в училището и отделно ходи на испански в Сервантес, много напредна за половин година, без проблем  си се оправя, но на нея езиците са и най-приятното нещо и затова и държаме да е в такава паралелка.

# 470
Здравейте, търся актуални отзиви за 105 су, 36 су, 23 су. Младежът винаги е искал да учи италиански, видях, че и в 164 гпие има паралелка, но италианския е втори език. Благодаря предварително.

105 СУ е лош избор - лоша среда, учители и 
обучението на  италиански език е  на много ниско ниво.

# 471
Синът на моя приятелка е в 105-то.Споделя съвсем различни неща- учат сериозно езика, не съм чула да има оплаквания от учителите, амбициозен директор, между децата има там някакви дразги, но вече
не знам къде няма.Ядро, което учи и такива, които си клатят краката.Както винаги е било.
Аз и тя сме завършили 105-то преди мн.години и си беше супер училище.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 14:08 от ДХ3

# 472
  • на последния етаж
А кои са "неелитните" училища в София? Всички извън ЕГ и МГ ли?

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 14:48 от Лита

# 473
  • София
В общи линии - да.
Не задълбавай много в заглавието. Sunglasses

# 474
  • В царството на игрите:)
В общи линии - да.
Не задълбавай много в заглавието. Sunglasses
Хахахах... Иначе пак ще давам обяснения като по стара тук Simple Smile

# 475
  • София
За 7-мо някой има ли впечатления от паралелките с английски? Ниво на езика в осми клас? В момента изучават ли някои от разказвателните предмети на английски?

# 476
  • София
За 7-мо някой има ли впечатления от паралелките с английски? Ниво на езика в осми клас? В момента изучават ли някои от разказвателните предмети на английски?
Ами учиха си английски усилено в 8ми клас, сега в 9ти клас на англ.учат по история, география  и физика.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 22:22 от iana28

# 477
  • София
Iana28, благодаря! А как се усеща натоварването в девети клас с двоен материал по предметите и учене на английски. Много ли им е натоварено в сравнение с осми?

# 478
Iana28, благодаря! А как се усеща натоварването в девети клас с двоен материал по предметите и учене на английски. Много ли им е натоварено в сравнение с осми?
Как е в 7-мо не знам, но в 1-во е трудно.
Освен петте разказвателни влиза и втори език със само два часа седмично, а английският е вече на едно сложничко ниво, математиката е доста по-труда от в 8ми клас, философията също е в уравнението. В първа смяна някак има повече време за учене, но във втора беше брутално. Поне по думите на моето дете е неприятно трудно, нещо като в 7ми клас -чуди се къде по-напред да огрее.
Направо се притеснявам за осмокласника вкъщи как ще се справя догодина, ако е много по-лежерен от сестра си и спортува редовно.

# 479
  • София
Pureandsimple, в 1-во изучават ли се някои предмети на чуждия език?

Общи условия

Активация на акаунт