Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 128
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Първо потърсете мнение за нивото на изучаване на испански в желаните гимназии, след което сама ще решите как точно да ги подредите. По принцип, според бала би трябвало да е така:
1. Испанската
2. 22-ро
3. Вече както прецените (127-мо, 1-во, 30-то и т.н.), според информацията, която съберете за останалите училища с ИЕ, като е добре да вземете предвид и кое ви е най-удобно, като локация, защото това никак не е за подценяване.

# 496
От доста време ги проучвам и се чудя на кое да се спра .То е ясно,  че всичко зависи от резултатите, но трябва да сме подготвени

Ами то не е точно до избор, а до резултати на НВО. В 22-ро се влиза с много по-висок бал, отколкото в 127-мо. Масово се пише, като втора опция след испанската и това много му вдига бала. Какво е нивото на преподаване в гимназията нямам представа - аз специално бях много, много недоволна от директорката и учителите в прогимназиалния етап, но това няма общо с горните класове. Почти всяка година печели приза за най-желано училище в София след 7-ми клас. Тук в темата обаче не съм срещала мнения на родители за нивото на преподаване на испански там.

Същата тази директорка отговаря и за гимназиален етап.
А относно, че е много желано училище - да така е, но защо и аз не мога да си обясня след като досега не съм разговаряла с никой, който да е доволен от училището.

# 497
  • София
Скрит текст:
От доста време ги проучвам и се чудя на кое да се спра .То е ясно,  че всичко зависи от резултатите, но трябва да сме подготвени

Ами то не е точно до избор, а до резултати на НВО. В 22-ро се влиза с много по-висок бал, отколкото в 127-мо. Масово се пише, като втора опция след испанската и това много му вдига бала. Какво е нивото на преподаване в гимназията нямам представа - аз специално бях много, много недоволна от директорката и учителите в прогимназиалния етап, но това няма общо с горните класове. Почти всяка година печели приза за най-желано училище в София след 7-ми клас. Тук в темата обаче не съм срещала мнения на родители за нивото на преподаване на испански там.

А относно, че е много желано училище - да така е, но защо и аз не мога да си обясня след като досега не съм разговаряла с никой, който да е доволен от училището.

Навремето имаше 3 зам. директорки - по една за всеки етап. Директорката е бившата психоложка на училището, която сложиха уж временно, пък после я оставиха за постоянно. Изобщо не можеше да се оправи с учебния процес, постоянно се сменяха класни ръководители, постоянно напускаха учители и взимаше временно от други училища (по математика беше някакъв ад заради постоянното текучество) - за 2 години го срина. А при старата директорка училището беше страхотно. Обаче това са моите впечатления до 7-ми клас и няма как да бъда обективна, когато става въпрос за гимназията. Чувала съм мнения на родители, които бяха негативни, обаче аз лично не се наемам да ги повторя тук, тъй като не би било редно да препредавам чужди мнения. Затова посъветвах да си ги проучи и да потърси мнения от личен опит на родители, чиито деца учат там.

# 498

Преди време разговарях с една девойка учеща в 22 СУ и тя изказа доста негативно мнение за училището. Та и аз се чудя, защо е толкова желано?

# 499
157 за испански, кубински учители имали. Доволни са уж, но като знам с какво сравняват моите познати, не знам ...

# 500
Костадинова31 - реално в голяма част от училищата има липса на преподаватели.
Децата са водещата сила в тези училища, затова и училищата където баловете са по-високи са по-предпочитани. Децата са по-амбициозни с повече желание да научат нещо.

Аз бих ги подредила така : 164, 22, 127, 30, 157

22-ро е желано защото, предлага испански - модерен и желан в момента, има традиции в това преподаване, влизат амбициозни деца с бал, който не е достатъчен за 164 но е доста над този в 157, местоположението на училището е идеално.

# 501
Същото казваше синът ми още преди 4-5-6г.Имаше доста приятели във 22-ро  и по негови думи нищо не учеха и го даваха доста лежерно.Помня, че бях дала това мнение в темата и ме нападнаха.🤦🏻♀

# 502
  • София
22-ро е желано защото, предлага испански - модерен и желан в момента, има традиции в това преподаване, влизат амбициозни деца с бал, който не е достатъчен за 164 но е доста над този в 157, местоположението на училището е идеално.

Това е най-жалкото в една такава ситуация - когато амбициозно и искащо да научи езика дете попадне в училище, в което езика не се учи на достатъчно високо ниво. Това си е загуба на цели 5 години в нищоправене. Нали все пак затова е цялата тази борба в 7-ми клас - за да се отиде там, където детето ще научи езика на ниво, на което иска да го научи. Не говоря специално за 22-ро, а по принцип

# 503
Аз намирам огромна разлика в учителите в различните училища. Разбира се, нямам претенции за поглед над много училища, но досега личен имам в 4 + 1.
Но това, което знаем предварително, наистина е балът на децата, което никак не е за пренебрегване.

# 504

Това е най-жалкото в една такава ситуация - когато амбициозно и искащо да научи езика дете попадне в училище, в което езика не се учи на достатъчно високо ниво. Това си е загуба на цели 5 години в нищоправене. Нали все пак затова е цялата тази борба в 7-ми клас - за да се отиде там, където детето ще научи езика на ниво, на което иска да го научи. Не говоря специално за 22-ро, а по принцип

Ако искаш да научиш езика в днешният глобален свят - просто го учиш.
Това не е времето преди 25 години когато аз бях в езикова гимназия и носители на езика бяха само учителите и учебниците за езиковите гимназии.

Даже училища като 1 ва немска и 1 английска вече отдавана не са това което бяха като носители на езика.

# 505
  • София
И в добро, даже елитно училище някой клас може да се сблъска с кофти учител по езика или честа смяна на учители и затова да падне нивото. И да, ако искат да учат ще учат и извън училище. Ето, за ФЕГ се чува че нямат достатъчно добри преподаватели, едва ли само там е това е проблем ...

# 506
И в добро, даже елитно училище някой клас може да се сблъска с кофти учител по езика или честа смяна на учители и затова да падне нивото. И да, ако искат да учат ще учат и извън училище. Ето, за ФЕГ се чува че нямат достатъчно добри преподаватели, едва ли само там е това е проблем ...
Разбира се, че не е само там проблема.
Един преподавател по немски език спокойно изкарва 30 -50 лева на час. Ако работи днес по 3 часа, това са 90 лева на ден, по 4 седмици реално може да изкара 2000 лева. Без да е се е опитвал да укроти 25 деца, без да е стоял в училище 8 часа и без да носи отговорност немърливият/ мързеливит тийн колко е научили.

# 507
Благодаря за изказаните мнения. Надявам се ,докато дойде времето  картинката да се избистри. Възнамерявам да включа и 1 СУ като вариант

# 508
Аз бих се водила от локацията на първо място.

# 509
Аз бих се водила от локацията на първо място.
Която определено не е за подценяване . Хубавото е , че повечето са на удобни места

Общи условия

Активация на акаунт