Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 122
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Гледайте да е най-кратко време за транспорт и най- удобен такъв.Няма нужда да прекарват по 3 часа дневно в придвижване.Това съм го играла като дете и беше ужасно.Все пак 5г ще се наложи да го правят, зиме и лете.

# 511
Гледайте да е най-кратко време за транспорт и най- удобен такъв.Няма нужда да прекарват по 3 часа дневно в придвижване.Това съм го играла като дете и беше ужасно.Все пак 5г ще се наложи да го правят, зиме и лете.
Аз също съм на мнение , че не е нужно на детето 3 часа да му минават в пътуване. Дано всички да попаднат на правилните за тях места

# 512
  • София
Аз съм писала, че синът ми е с испански в 127 СУ. 22ро дори не го писах в желанията, 1во е друга тема, НО бал за 1во нямахме. Едно дете със специални потребности напусна класа, на негово място дойде дете от 22ро много негативно е говорело за старото си училище.

# 513
22-ро е топ за испански след Испанската.

# 514
  • София
22-ро е топ за испански след Испанската.

Точно обратната информация имам от познато дете. Ходи на уроци по испански, защото учителката им била зле. Може пък да изключение, навсякъде има т. нар. къси клечки.

# 515
  • София
Проблемът е, че ако на дете не му стигне бал за Испанската търси училище като 22ро набедено, че е 2ра испанска, примерно, Там балът за прием съответно скача много, а дали си струва никой не знае Thinking Или само тук-там мнения. Същото ми се струва е за ФЕГ, съответно 133 то с френски, а дали нивото е добро в тези училища, не знам Confused Но баловете са много високи, явно понеже 'обират' неприети деца...

# 516
Не мисля, че е заради езиците, а уж за по-елитно училище в центъра.
Втора, трета, пета някаква езикова, досега не съм чула някой който желае сериозно ниво на език и съответно сертификат да е го е постигнал само с учене в училище.
Чуждият език е онзи предмет в поредицата, за който обикновено има текучество на учителите и идва някой, който обикновено е кисел, че трябва да преподава, а пък видите ли знае езици и седи ден да мине друг да дойде  и да взима една заплата докато му изскочи нещо, което иска повече да работи.

# 517
  • София
То, това генерално е ясно. Въпрос на късмет за учител. Въпросът е, ако не успее дете за набедените за елит, и втори ешалон, понеже и те си имат кусури, инак нищо против училищата не искам са кажа, та къде да се насочи, малко инфо има за 22ро, 133то и подобни, 18сто също.. Пък баловете не са им ниски

# 518
  • София
Синът ми е в 157. Трудно ми е да дам обективно мнение, изкара 5 на НВО по език в 10 клас, не се е преучил, но оценките му не са лоши. Има съученици, които са по-добре по испански от него, има и такива, които са откровено зле. Зависи си от децата, както навсякъде. Всяка година има оставени да повтарят клас, това ми говори, че все пак държат на определено ниво.
Часове с испаноговорящ имаха само в осми и девети клас, също така отвреме навреме идват разни студенти испанци. Онзи ден имаха среща с някаква спортистка.
В девети клас учиха физика и география на език, в десети по физика имаха бонус, ако можеха да говорят на испански при изпитване. Организират и летен езиков лагер в Испания, но синът ми не е ходил.

# 519
Всяка година има оставени да повтарят клас, това ми говори, че все пак държат на определено ниво.

Toва не го чувам за първи път и наистина се впечатлих.

# 520
Дъщеря ми завърши 157мо миналагата година. Всяка година от 8ми клас имаха повтарящи, основно заради испанския език. Спомням си, че в 8 клас имаха една преподавателка, която ги направи луди по езика (в добрия смисъл - изискваше много от тях) и моята беше натрупала сума си лоши оценки (вероятно заради мързел). Оправянето стана с помощта на допълнителен учител, не че не учеха много езика, просто при нея само този метод проработи.
Проблемът с испанския е - след 12 клас накъде? Щото ако не отидат в Испания да учат, повече не го и ползват (ако не бачкат в кол-центрове или подобни фирми). А неизползван език бързо се забравя.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 15:29 от chervenokoska_2

# 521
Съгласна с последното. Именно затова след 7ми клас много се колебахме между немски и испански и избрахме немски.

# 522
  • София
Съгласна с последното. Именно затова след 7ми клас много се колебахме между немски и испански и избрахме немски.
Да, ама пък прекалено много деца тръгват с немския и тогава един ден може друуг език да е ценен, да речем руски. Ог друга страна немския е ужасно труден. Накрая пак същото, ако не го ползваш се забравя... Та и аз се чудя кой език като 2ри...

# 523
Да, руският също беше вариант. Имах предвид, че планира да учи в чужбина, а тез испански университети са безбожно скъпи и нямаме възможност да я издържаме там.

# 524
Таксата в държавните университети в Испания не е много по-висока от тази в Нидерландия, може и да е по-ниска. Да, сравнено с Германия и Австрия е повече, където се води почти безплатно. Но в последните две страни повечето бакалавърски степени се преподават на немски (за разлика от Нидерландия и Испания, където са на английски). След две деца, завършили НЕГ, мога да кажа смело, че и немския не е много опция - и двамата не го ползват въобще и отказаха немско-говорящи страни за образованието си. От познати деца знам, че адаптацията при преподаване на немски е изключително трудна.
Та няма пълно щастие.

Общи условия

Активация на акаунт