Outlander- Тема 4

• 13 533
  • 196
  •   1
Отговори
# 180
  • Countryside
Честита Коледа! Старз ни честитят с нов тийзър за 8-ми сезон https://www.facebook.com/share/v/1EHUJCQUvE/

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 14:13 от Г-жа Букет

# 181
Вече съм на сезон 3.
Много ми харесва, че е спокоен този сезон. Дожаля ми за Франк, между другото..
Вярно, 7 епизод ми дойде в повече , защото направо са го обърнали на 18+.
Останах с впечатлението, че май наистина където е Клеър , винаги има неприятности. Тя просто е магнит на хаоса.
Много ме издразни с това да иска да спасява. Човека искаше да я нарани, стана услуга, че падна и си удари главата, но не - трябва да го спасим. Първите епизоди, преди да се срещнат Джейми и Клеър бяха доста спокойни и нямаше такова кофти напрежение и неприятности.
Джейми много хубаво й казва, че нещата са се променили в годините.
Вярно, и аз очаквах да се обичат и да продължат от там от където са спрели, но има логика да си нямат доверие вече. Даже може би беше близко до акъла, че не е трябвало да се връща в миналото отново, но пък любовта не пита.

Продължавам нататък, но усещам , че ще излязат още тайни и черупката още ще се пропука помежду им.

# 182
  • Countryside
Това със спасяването малко дразни, да. Но нали е дала Хипократова клетва, а и да не забравяме, че идва от 20в, там такова насилие и незачитане към жените вече няма. Ще се напаснат. Трети сезон ми е следващия любим, нормално е да прехвърчат искри, то и Джейми не е китка: контрабанда, печатане на листовки срещу короната, бивш якобит, с друго име оперира...

# 183
Така е г-жа Букет. Споделям мнението Ви, че сезон 3 доста ми допадна, след като вече го изгледах.
Сега съм на сезон 4 и ми се струва, че продължават безумията.
Първи епизод - Защо отново спасяваме хората от участта им?! Визирам оставиха приятеля си Хайс да увисне на бесилото, а спасиха мошеника и пирата Стивън Боне.
Накрая той ги нарани и открадна неща. Ами заслужават си го, как да ми е жал за Клеър?! Сама си го проси.
Сега съм на 2 епизод..
Защо искаме да вземем Американска земя заради Бриана и пак да влизаме във война? Близко е до акъла, че щом Бриана е в свободна Америка, значи те нямат принос за държавата. От какъв зор се навират зорлен?!
Защо спасяваме робите?!
Смисъл аз разбирам, че и те са хора, но тя не си ли взе поука от Кулоден, че нещата са заложени в историята и времето, съответно тя няма как да промени събитията?! Защо просто не приеме фактите такива , каквито са, а продължава безкрайно да усложнява всеки един живот покрай нея... ?!
Било то на Джейми, на Иън, на лелята на Джейми.. то списъка стана безкрайно дълъг.
Поне аз лично не бих се правила на герой впредвид, че няма да се промени историята, а само ще се влошат нещата лично за мен и околните.
Какво значи Хипократова клетва?! Извинявай, но тя нито е Бог, нито е съдия, нито адвокат.. Тръгнала всички да помага и да спасява, че и да съжалява...
Не я разбирам Клеър и откровено ме дразни.
Дори сериала буквално заради Клеър започна да ми създава асосиация с Д-р Куин лечителката...
И винаги се измъква, късмета е на нейна страна.
Джейми ми е любимец, но ме дразни с неговото "каквото каже Клеър" все едно собствено мнение няма.

# 184
  • Be realistic - plan for a miracle.
Действително е много трудно да бъде “разбрана” Клеър само гледайки сериала. Книгите са мноооогоо по-обстойни откъм вътрешен свят на героя, развитие, мотивация, нюанси, вътрешен диалог… Затова ги обожавам.
Но, казвала съм и преди, тотално не стават за четене преведени на български. Само в оригинал ❤

# 185
  • Варна
Сега издателството пуска книгите с нов превод. Това разбрах от едно видео на читател. Иначе аз не съм ги чела и не знам как е превода.

# 186
Изгледах всичките 7 сезони.
1 сезон - бъдеще-минало и запознанството на Джейн и Клеър. Харесвам го този сезон. Особено от 7 епизод със сватбата до края.
2 сезон - Франция и Кулоден. Не ми хареса този сезон.
3 сезон - Бъдещето и живота с Франк, после завръщането в миналото и отново съживяваме любовта между Клеър и Джейми. Този сезон също много ми хареса.

От сезон 4 до 7 - ми малко ми се сливат, че го изгледах сериала на един дъх.
Сезон 4 сякаш беше , че Бриана и Роджър идват. Друго ключово не се сещам. Май не беше никак лош сезон.
Сезон  5 - първата война. Мърто умира. Тежък сезон и много криво ми става за един от любимите ми персонажи.Хребетът на Фрейзър.Радвам се, че Боне умира!
Сезон 6 - Драмата със семейство Кристи. Това е най-омразният и безмисленият сезон за мен... Изобщо не ми хареса. Пожара на къщата на Фрейзърови. Интересно ми е дали котарака им ще се завърне пак в сезон 8?
Сезон 7 - Американската революция. Тежък сезон.
Дожаля ми много за Джон, накрая излезна, че си съсипаха приятелството Джейми и Джон.
Много ми стана мъчно за Роло... обичам животни. Защо вкараха такава тъжна сцена не знам... Не върви Иън да е без хрътка. Sad
За Фейт... недоумявам защо Реймънд е направил такова зло на Клеър да я лиши от дъщеря й Фейт? Сезона буквално свърши в нищото...

Определено ще повторя пак маратона и ще го изгледам наново сериала, много ми хареса. Засега фаворита сякаш са ми сезон 1,3 и 4.

Кога излиза сезон 8?
Разбрах, че това ще е финалния сезон, че ще излиза 2026, но кога и къде?! Наведнъж ли излизат всички серии или как?

# 187
  • София
Не, по 1 епизод седмично.
Да, сезон 8 ще е последен.
Гледай обаче предисторията, ще ти хареса. Simple Smile
На мен и двата сериала са ми любими.

Outlander: Blood of My Blood
https://www.imdb.com/title/tt18332852/?

# 188
  • Countryside
Кога излиза сезон 8?
Разбрах, че това ще е финалния сезон, че ще излиза 2026, но кога и къде?! Наведнъж ли излизат всички серии или как?
На 6 март излиза първи епизод от 8ми сезон, както е писал Дяволо по един епизод на седмица, 10 епизода. На платформата Starz, къде другаде ще се стриймва не е ясно(или поне аз не знам), но и по торентите ще излезе, може би със закъснение. Обаче нямам идея как за 10 епозода ще разкажат всичко от 8ма и 9та книга + 10та (евентуално) + някъкъв стойностен финал. Освен ако не стане, че Клер е сънувала накрая...което ще е мега тъпо...

Гледай Blood of my blood, както е писал Дяволо, историята на родителите на Клер и Джейми, стриймват в HBO max. Пак от същите създатели, на мен много ми хареса, два пъти го гледах(за сега).

Аз силно се вълнувам и кога ще излезе книгата, защото там финалът ще е от Даяна, и ще е различен от този в сериала....

# 189
  • Варна
Щях да питам тоя син дето роди майката на Клер, споменава ли се някъде в оригиналния сериал. Не помня и Клер да е споменавала родителите си. То след толкова години сигурно много неща не помня от първите сезони.

# 190
  • Countryside
Е то това е измислица на създателите на сериала, Даяна винаги е казвала, че няма интерес към родителите на Клер. Но пък в момента е почнала да пише историята на родителите на Джейми и съответно отново има разлики със сериала, понеже я няма сюжетната линия(основна бих казала) с Джулия и Хенри. И сега това е основната спекулация, кой е Уилям(бебето) и пак намесиха пророчества, че обединява клановете, нали лорд Ловат е супер надъхан по тази линия. Има спекулации дали не е големият брат на Джейми, който умира в детска възраст от шарка и който Брайън и Елън отглеждат(явно нещо се е случило с Хенри и Джулия). И как лорд Ловат изобщо се разделя с него, нали му е ценен. А дали и как пътуват родителите на Клер, също не е ясно, реално те не знаят нищо за пътуването във времето, за скъпоценните камъни и как да навигират къде ще попаднат. В реала не се връщат при Клер.

# 191
  • Варна
Е то това е измислица на създателите на сериала, Даяна винаги е казвала, че няма интерес към родителите на Клер. Но пък в момента е почнала да пише историята на родителите на Джейми и съответно отново има разлики със сериала, понеже я няма сюжетната линия(основна бих казала) с Джулия и Хенри. И сега това е основната спекулация, кой е Уилям(бебето) и пак намесиха пророчества, че обединява клановете, нали лорд Ловат е супер надъхан по тази линия. Има спекулации дали не е големият брат на Джейми, който умира в детска възраст от шарка и който Брайън и Елън отглеждат(явно нещо се е случило с Хенри и Джулия). И как лорд Ловат изобщо се разделя с него, нали му е ценен. А дали и как пътуват родителите на Клер, също не е ясно, реално те не знаят нищо за пътуването във времето, за скъпоценните камъни и как да навигират къде ще попаднат. В реала не се връщат при Клер.
Благодаря.Голямо умуване беше кой е тоя Уилям. Дали съм го виждала в сериала. Обаче само за сина на Джейми се сетих, да се казва така, ама той със сигурност не е. Тия дни започвам сезон 7. Чаках да има превод.

# 192
Изгледах целия сезон на Кръв от кръвта ми.
Беше ми приятно да видя любими персонажи на младини.. Мърто, Нед и Джокаста.
Искрено ми стана жал за Мърто и Джокаста, че и двата бяха отхвърлени и не се погледнаха, но пък в Друговремец на старини се потърсиха... Това е ако не е ирония не знам какво може да е.
Елън доста ми хареса, но ми напомня за Клеър като темперамент. А Брайън буквално все едно гледах Джейми, само че е много по-страхлив и пасивен.
Сезона свърши в нищото и дори не разбрах какво се случва? Според мен, за да завърши така явно означава едно - хващат ги и ги убиват. Не са преминали.
Интересно обаче преплитат съдбите и животите на Клеър и Джейми, още от техните родители. Всичко е много навързано и са предопределени един за друг.
Ще чакам с нетърпение да видя финалния сезон на Друговремец.
Всъщност някой може ли да разкаже какво се случва в книгите? В скрит текст разбира се, защото може някой да не иска да си спойлва за разлика от мен.
Мнението ми? Друговремец ми хареса повече от предисторията, но пък втората ми допадна откъм гледна точка, че няма толкова много кървища и смърти, както в основната линия.

# 193
  • Countryside
Книги за предисторията няма, измислица на сценаристите на Друговремец са. Мърто и Йокаста също са измислица на сценаристите, в книгите Мърто умира в битката при Кулоден. Йокаста има леко по-различна съдба, във филма е някак снадена историята с Дънкан Инес, в книгите е разгърната много добре. Всъщност тя се жени за Дънкан Инес, който е еднорък и е вторият другар на Джейми от Единбург, във филма Боне го убива на лодката (във филма само името му е същото). А Даяна е почнала да пише историята на родителите на Джейми, но тя ще е различна, защото Джулия и Хенри ги няма, тя казва че за нея те са мъртви. Комерс на сценаристите е цялата история с пътуването във времето и всичко е за съспенс. Втори сезон го снимаха лятото, но не знам дали е готов и дали ще е последен.
Мен Брайън леко ме дразнеше в началото, ама то с баща като лорд Ловат...после, обаче се взе в ръце.  Хенри, с това постояно реване и драми...женските персонажи са по-силни, и Елън и Джулия ми харесаха. Джулия е 1:1 с Клер, само че по-мека и не толкова директна. Елън много ми хареса, как отстоява себе си. Мърто е голяма скица, хареса ми и той. Дугъл и Колъм са ги подбрали идеално. И естествено костюмите и пейзажите са трепач.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 07:44 от Г-жа Букет

# 194
О, не знаех, че нямат нищо общо с книгите, но пък сериалите са се получили чудно!
Колъм много ме дразнеше, винаги съм мислила, че е адекватен и една идея честен. Да ама не. Явно винаги си е бил черен по душа, мислещ за себе си и никой друг. Иска да спасява клана, защо не ожени себе си, а веднага жертва Елън?! Много ме изкефи, че Елън прецака и прекара и двамата си братя. Заслужаваха си го.
Дугъл съм съгласна, че наистина едно към едно с оригиналния Дугъл в големия сериал.
Обмислям пак да почвам маратона с големия сериал, защото например тук той се ожени за Мора Грант. А аз не знам нищо или не си спомням да е споменавана какво се случва с нея?! Мъртва ли е , не е ли …
Иначе ми дожаля за Малкълм Грант, изглеждаше свестен и добър, но … сам се натресе на злочестия край, тя любовта не пита, а те покосява така или иначе …

Общи условия

Активация на акаунт