Outlander- Тема 4

• 11 884
  • 162
  •   1
Отговори
# 45
  • Countryside
Следите ли сериите? Аз вчера гледах 13 епизод от 7ми сезон и много ми хареса. Всичко е отново на тагадък, ама то няма как с толкова малко серии да разкажат почти 2 книги.

Имам чувството, че този сезон ще свърши както свърши 8мата книга, поне от видяното дотук. И за 8ми сезон остават 2 книги..., както се очакваше много са орязали, Джени остава в Шотландия, героят на Дензъл е на 1/5 от това, което е в книгата, Хал го няма, дъщеря му също. Марсали и Фъргюс много ми липсват и там има интересна сюжетна линия. Брияна е доста поорязана като роля, за сметка на Роджър и Бък, които горе-долу покриват сюжета на книгата с изключение на историята с Хектор МакЮън. Историята на Уилям с Джейн най-вероятно ще я претупат, дано вкарат сестра й Франсис, тя е много интересен персонаж. Изобщо в книгите има мнооого други персонажи и паралелни сюжетни линии. Ооо и Ейми е орязана, да видим дали ще вкарат сюжета с мечката. И епизода на Джейми с вдовицата Харман. Но сериалът е направен много красиво и кастинга е уникален. Сценаристът е видял голям зор да отсее сюжета, за да няма дупки и да се навръзват историите.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 09:47 от Г-жа Букет

# 46
  • София
Гледам аз, ама съм изгледал само епизоди 9 и 10. Simple Smile
Много ми харесва както винаги досега.
Това е един от редките сериали в историята, които никога не са ми омръзвали и епизодите от 1 часа ми идват дюшеш. Просто харесвам много тази вселена и тези герои.
А толкова много герои имаше, толкова много история и не омръзва и не омръзва, пусто.

Е, сега виждаме някои култови герои отново заради пътешествието във времето на Роджър.
Липсва ми малко Бри.

Не вярвам Джейми да се е удавил.
Може би не се е качил на кораба или някой го е спасил, ще видим.

# 47
  • Countryside
Ееее, радвам се че има и други фенове, обаче ако не си чел книгите информацията може да ти се струва разпокъсана. Въпреки че съм чела книгите, и аз си ги гледам  сериите, прегледах 6ти и 7ми сезон преди втората част на 7ми. Много красиво е сниман сериала, гледки, костюми, героите и те автентични и дори почти всичките са шотландци Joy

Еее, как ще се удави Джейми, то сериала ще свърши. Джейми обаче изрично каза на Клер, ако той загине, тя да се върне в бъдещето, а не да .... ще видиш какви ги натвори Joy

# 48
  • София
Изгледах епизоди 11, 12, 13 и 14. Simple Smile
Останаха само 15 и 16 епизод и край на сезона.

Не искам да се повтарям, ама си ми е все така интересно.
Много тъжно обаче, че едно време пишехме доста по темата (не случайно това е четвърта тема), а сега се пише веднъж на високосна. Къде отидоха всички фенове в темата??? 😮😢

Мале, мале
Скрит текст:
Не мога да повярвам, че Клеър се омъжи за Лорд Джон, ахахаха, щях да падна. Grinning
После се ядосах на Джейми, че така го преби и за какво? Джон реално спаси Клер, пфф. Ама нищо де, оправиха се.

Много съм щастлив за Иън и Рейчъл. Толкова са сладки заедно. Страхотни. Simple Smile

Яд ме е, че този сезон или по-точно втората му половина забиха Бри в девета глуха, най-накрая да я покажат и нея в последните два епизода.

Роджър отиде да гони михаля ама поне се видя с баща си. Simple Smile
Кога ще осъзнае, че беше изигран и че Джеремая си е в своето време? Или по-скоро Бри ще акостира при него с децата? 😮

Сега пък Уилям го загази, но вярвам, че Лорд Джон и Иън ще го спасят.

# 49
  • Countryside
Дяволо, ти си силно мой човек Joy Аз гледах и 15 серия миналата събота и чакам 16, на която, премиерата е на 18.01, а не на 11.01,  както се очакваше. Защото досега даваха по един епизод на седмица. Големи мизерници са тия от Starz, до последно ще ни държат в напрежение. Ама да знаеш, че тази 15та серия е много силна, до последно си в напрежение, аз поне, хем знам какво ще стане от книгите и пак. Защото след 3ти сезон вече взеха да се отклоняват от книгите, а от 6ти вече доста сериозни дупки има. 7ми също е наблъскан с много събития, гледам сериите по два пъти, че да ги осмисля. Че първия път се вълнувам и не внимавам Joy

Скрит текст:
Аз ти казах, че Клер ги натвори едни Joy Относно това, че Джейми преби лорд Джон, в книгата е обяснено по-добре. То и във филма загатнаха, ако забеляза в началото Джейми се шегуваше с този факт, но след като лорд Джон му каза "we both were f*king you", чак тогава го намлати. В книгата казват, че имало проблясъл от Black Jack Randall, и отделно, че Джейми си знае че лорда иска да го... та му причерня на човека и малко го попреби, че и го хариза на бунтовниците. Лорд, не лорд, за малко да даде фира.

На мен пък ми е мъчно, че ги няма Фъргюс и Марсали, в книгата стават доста неща с тях, но били заети с други проекти. Поне се завръщат за 8ми сезон. Който уж ще е тази година. И финала в сериала и в книгите отсега казаха, че ще е различен. 10та книга и тя се очаква по някое време тази година. А и сериала за родителите на Клер и Джейми ще е тази година. Изобщо, интересно ще е и ми е много ми е любопитно как ще ги таймират.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 23:14 от Г-жа Букет

# 50
На мен пък никак не ми допада сюжета...съвсем се повтаря

# 51
  • София
Хаха, Г-жа Букет, СМЧ значи (който е гледал Островът на 100-те гривни знае лафа)... 😀

Да, да
Скрит текст:
Започна да го млати точно след като каза, че и двамата са ч*кали него. На мен ми направи силно впечатление тази реплика, но честно казано не направих връзката с 'Черния' Джак Рандал, защото по дяволите това сякаш беше в един друг живот... Толкова вода изтече... 😀

И мен ме е яд за Марсали и Фъргъс, особено за Марсали. Беше огън жена.

Честно казано не мога да повярвам, че сезон 8 ще е последен, мислех си, че този сериал ще е вечен. Само 8 сезона (само...), а имам чувството, че гледам този сериал от 15 години. 😀😎

# 52
  • Countryside
Дяволо, всъщност сериала е на 10г, първи сезон е излъчен през 2014г и миналата година след завършването на 8ми сезон празнуваха 10г юбилей на сериала, торта ряза Джейми с меч, шегаджии са. Joy Много добре са се сработили героите и кастинга е много добър. Не знам дали забеляза и еволюцията на Роджър, от такъв, дето заряза Брияна след първата им нощ заедно и се фръцна, до мъж, който веднага си хвана дърмите и отиде да спасява сина си през времето.

Аз съм гледала не знам колко пъти сезоните и всеки път виждам по нещо ново в някой епизод, което не съм забелязала преди. Освен за Фъргюс и Марсали ме е яд, че ре-кастнаха Джени, ама и тя много кадърна и заета. И новата Джени не е зле, но Лаура Донъли е друго нещо. Изобщо уникален е каста в целия филм.

Апропо, СМЧ не знам какво е, ще взема да го преслушам тоя Остров на 100-те гривни. Sunglasses
Едит: реалити било, не мерси, вече не са ми интересни подобни формати. Гледах първите два или три сезона на Сървайвър и ми омръзна. А Брадъра никога не съм гледала, не е моето нещо, защото силно ме напрягат разправии между хора и определено не искам да гледам сеири и излагации.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 03:28 от Г-жа Букет

# 53
  • София
СМЧ е точно този лаф, 'Силно мой човек' Wink
Там една от главните героини изнесли сезона го използваше за друг много главен и култов герой, пожарникарче, малко като Джейми, убавец и доста желан момък. Grinning

Аз се притеснявам за Иън и Уилям и тръпна да не им се случи нещо. За останалите герои съм някак си спокоен (поне до към последните епизоди на финалния сезон 8 ), но искрено вярвам в щастливия финал. Да, искам си добър-стар захаросан финал. Simple Smile
Но се пазя от спойлери и нищо не знам.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 01:08 от Diavolo

# 54
  • София
Хубаво е, че пишете Simple Smile
Аз много харесвам сериал, но последните сезони не съм ги изгледала, даже не помня кой бях гледала последно... Ако ми напомните кой сезон беше, където отвлякоха Клеър, ще ме спасите, поне да знам от къде да започна.
Много е хубав сериал и аз като съм повтаряла епизоди, винаги забелязвам по нещо ново. Уж чаках да се натрупат епизоди, че се изнервям по един на седмица, а то какво стана...

# 55
  • София
Чакай, че те Клер малко ли я отвличаха... 😀

Може би визираш финала на сезон 5 и старта на сезон 6, когато Лайнъл отвлече Клеър и като цяло и се случиха брутални неща...
Ако си там, нямаш чак толкова много за наваксване. Дори по 1 епизод на 2 дена да гледаш за 2 месеца ще си готова. 😊

# 56
  • Countryside
Как един епизод на два дена, аз почнах да го гледам тоя сериал 2021г и така яко се зарибих, че сигурно за няма и 1-2седмици изгледах, всичките излезли 5сезона дотогава. Joy после си поръчах книгите 2022г да е било, до 8ма книга, тогава. И ги изчетох за няма и година (дебелички са и четох в оригинал на английски, уникален разказвач е Диана Габалдон! и бая думи на английски научих Joy ). 9та книга излезе мисля 2023г и нея съм я прочела, и сега чакам 10та, дано да е тази година. И уж знам какво ще стане и пак се вълнувам, представям си ако не знаех Joy

Дяволо, СМЧ е готин лаф, аз всъщност май доста често го ползвам Sunglasses

Януари,  мисля че говориш за отвличането на Клер от Лайънел, това е края на 5ти сезон както каза Дяволо. Т.е. имаш да гледаш 6ти сезон, който е само 8серии, и двете части на 7ми, общо 16епизода, така че, за една седмица си готова Joy

Дяволо, и при Иън и при Уилям се случват доста интересни неща, паралелно. Споко, живи и здрави са до 9та книга, която свършва супер интересно, не знам обаче кое точно ще покажат във филма, едва ли ще покрият всичко, като гледам 7ми сезон ще свърши с орязан вариант на 8ма книга, т.е. за 8ми сезон(10епизода само Sad ) ще трябва да покрият 9тата и някакъв вариант на 10тата. И сигурно си забелязал, че фокуса вече се измества от Джейми и Клер и дават доста повече за останалите герои. Абе дръзост и красота стана, жалко че няма да са толкова серии Joy

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 03:23 от Г-жа Букет

# 57
  • София
Да, точно това отвличане имах предвид.
Благодаря ви! Ще видим кога ще го догледам.

# 58
  • Бургас
А бихте ли ми казали и аз на кой сезон съм?

Като помня, че бяха в Америка в една барачка живееха и за земята се бориха. И гледаха от високо на един хълм къде ще си построят свой дом.

# 59
  • София
Доколкото си спомням започва в сезон 4 и да, като цяло някаква част от сезон 4 + целия сезон 5 е за ранчото.
То си го има и сега, просто вече не се акцентира над него, други драми има. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт