Outlander- Тема 4

• 11 899
  • 162
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Аз не разбрах двете дъщери ли са от една майка, защото в такъв случай едната спа с чичо си Уилям...Rolling Eyes

# 91
  • Countryside
Финалът на 7ми сезон е малко, как да го кажа, всъщност доста поизмислен. Но в природата на човек е да се надява. То е ясно, че няма как недоносено да оцелее през 18век, няма как да запомни песента, но съвкупността от тези факти прави надеждата възможна, дори и за Клер, която е абсолютно логичен и здравомислещ човек. Че и доктор на всичкото отгоре. Ще видим какво ще разгърнат като история в 8ми сезон, в книгите тази сюжетна линия я няма, в смисъл пак майката се казва Фейт, леко е загатнато, но някак си не се развива като история и естествено отпада като възможност. А и мастър Реймон го няма. Все пак, дори и филмът да е по книгите, сценаристите могат да си творят на воля, както и правят.

Аз не разбрах двете дъщери ли са от една майка, защото в такъв случай едната спа с чичо си Уилям...Rolling Eyes
Сестрите Джейн и Франсис Покок са от една майка, Джейн спа с чичо си(всъщност половин чичо), защото не знаеше, че й е чичо. И той не знаеше, то в тия времена кой от кого е, явно е било пожелателно Joy

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 08:44 от Г-жа Букет

# 92
Вероятно ще извъртят че някой в болницата много се е трогнал и е кръстил детето си така, и е запомнил песента.
Иначе ми е се тая, че й е чичо. Ама да възкръсне онова дете си е ту мъч отвсякъде. Ще надминат и доктор Куин, и Исус. Освен това ми е гадно да играят по струната на родителите, преживели загуба. Като цяло, излишно е. Да бяха сложили секс над кофата.

# 93
  • София
Точно така се почувствах и аз, прекалено ми дойде това с бебето Фейт. Не че не говорим за сериал, в който водещото е пътуване във времето, може и възкресение да измислят, защо не. Но е прекалено жестоко, дори на фона на жестокостите в сериала. К и Дж. научават, че дъщеря им е оживяла, но все пак вече е загинала, нали така, щом дъщерите й са в бордей. Отделно научават, че внучката им е преживяла години гаври и е стигнала до самоубийство. Sad
Прекалено ми е, гледам го за разпускане, заснет е много красиво, но това е прекалено. Надявам се да им дойде акъла и да се откажат от идеята и тази Фейт да е друго дете. Сама не вярвам, щом показаха мастър Реймонд...
За песничката е лесно, не е нужно бебето да я е запомнило. Реймонд или Хилдегард може да са я научили и пели на детето като са му казали, че е от майка им.

# 94
  • Be realistic - plan for a miracle.
То и те да са я научили - с думи, мелодия и всичко - от едно чуване на Клер, която я мънкаше обляна в сълзи под носа си над бебето... отново пълна невъзможност има за мен.

Това, което могат да направят е, Франсис и сестра й да се окажат просто дъщери на друга жена пътувала във времето, която случайно се казва Фейт. Тази песен й е била известна и на нея и така просто си я е пеела на децата.

Това е пак разтегнат локум, но доста по-вероятно от всички други опции, които засягат родство на майката на Франсис със семейство Фрейзър.

# 95
  • Countryside
Прего, добре ама къде наместваме мастър Реймон в картинката? Според мен той е ключът към палатката.

Мисля си, че няма как да са сменили бебето, Клер го описва на Джейми с рижави наченки на коса и наклонени очи като Джейми, т.е. детето явно е тяхното и явно е мъртво. Клер беше в делириум, но не чак толкова, че да не забележи дали бебето е живо. Обаче, Джейн много прилича на Бриана във вида й в 18ти век, с къдравата дълга коса, всъщност къдравата коса май им е от Клер. И това едва ли е случайно. Просто тръпна в очакване, какво са измислили, за обяснение. Може би, ще трябва май мастър Реймон пак да де появи?! Освен ако няма способност да възкресява от мъртвите, промяна на бебетата ме съмнява, поне не в описаната ситуация.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 12:40 от Г-жа Букет

# 96
  • Варна
Ами мастър Реймон с бебчето се телепортира в добре оборудвана детска болница в края на 20  век и така спасява Фейт. Останалото ще го измислим...

# 97
  • Countryside
Направо трябва да я възкреси, не да я спаси Joy
Тийзър има на 8ми сезон, цели 15сек Joy

# 98
Еее, те пък се прекъсаха - откъс от вече минала сцена (Джейми това й го беше казал в един по-стар епизод).

Г-жа Букет, явно ще го въртят, че Реймънд ще го е спасил/възкресил и т.н., аз просто мисля някаква по-достоверна версия Grinning Която да не звучи като че е написана от 11-годишно дете с развинтено въображение.

# 99
Аз пък си мисля, че не е задължително майката Фейт да е бебето Фейт. Може да е дошла от бъдещето жена и името да е съвпадение. 😊

# 100
  • Countryside
Нека не подценяваме сценаристите, може и съвпадение да е, но мастър Реймон за какво се извинява тогава? Но забележете и колко са добри актьорите, Клер като му каза на Джейми "може би Фейт е оживяла" и на него му се разшириха зениците, както когато човек е супер изненадан. Как го правят Joy

Еее, те пък се прекъсаха - откъс от вече минала сцена (Джейми това й го беше казал в един по-стар епизод).
Репликата е същата, но Джейми и Клер са с други дрехи и в друга обстановка,  май си бяха във Фрейзърс ридж. Мани, мани, предобриха се, сакън ако пуснат нормален трейлър от 1-2 минути от строго секретния последен сезон Joy

# 101
Споко, има да "топлят манджата" 8-10 месеца. Много са им добри маркетолозите. Следа ги аз, от чисто любопитство Simple Smile))
Иначе сериалът ми допада, определено (особено първите няколко сезона). Последният малко ми заприлича на турски (съпругът уж умря, съпругата му изневери с гей, той изненадващо се появи, един от героите разбра, че е осиновен и преспа с племенницата си, и като капак на всичко възкръсва отдавна умряла дъщеря)...
Актьорската игра е чудесна, ама и рекламата си я бива. Толкова много групи във ФБ и ИГ не съм срещала за друг сериал.
Ще следя, няма как Simple Smile)))

# 102
  • София
съпругът уж умря, съпругата му изневери с гей, той изненадващо се появи, един от героите разбра, че е осиновен и преспа с племенницата си, и като капак на всичко възкръсва отдавна умряла дъщеря)...

Цвиля от смях, ама точно така си беше Simple Smile

# 103
По принцип при пътуване във времето има автори, които се заиграват с роднински връзки, сексуалност, предци...но тука наистина бие на турски сериал. Например с Роджър беше достатъчно дето срещна дядото. Съвсем приятно беше. Тая дъщеря съсипА всичко.

# 104
А на вас защо не ви хареса срещата на Бриана с Брайън?
По принцип в книгата тя се вижда с него напълно отделно от Роджър, но тук беше нормално да го променят. Там имаше и едно друго интересно нещо, което тук спестиха - Бриана си изкълчва крака и един лечител я беше излекувал с ръце само, от които струеше синя светлина, та там имаше някаква заигравка, че той също е time traveller, т.е. срещнаха още един като тях.

Общи условия

Активация на акаунт