Outlander- Тема 4

• 11 891
  • 162
  •   1
Отговори
# 105
  • Countryside
Е, то пътуването във времето предобри всичко: Роджър среща баща си, Брияна дядо си, Бък майка си и татко си. И за капак Уилям боцна племеницата си.

Ако помня правилно в книгата имаше един Юън Макюън лечител, който се загатва, че е пътувал във времето. В книгите той лекува Роджър и все още увреденото му гърло и глас, със синя светлина, разбира се. Аз си мислех, че в сериала ще го заменят с мастър Реймон, но поне за момента, не би.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 14:41 от Г-жа Букет

# 106
Здравейте,
Някой може ли да ми каже къде мога да гледам сериала с налични БГ субтитри? Всичко, което успях да изнамеря в Интернет е до 6 серия на 7 сезон и оттам нищо, а сън не ме хваща от мисли по този сериал!

# 107
  • Countryside
За съжаление, не съм го срещала по тракерите, не че много ги знам, поне не в тези, които знам. Аз гледам в Нетфликс с английски субтитри.

# 108
  • Варна
 А с руски субтитри или дублаж искате ли?

# 109
След като изгледах всички серии - да си дам и аз моите пет стотинки по финалния епизод. Grinning
Съществува теория, че всички "пътешественици" са потомци на мастър Реймон и че той един вид проявява особен интерес към Клеър, т.е. бил е наясно, че тя е негов потомък (във втори сезон той казва на Клеър, че синьото е цветът на лечителите и тя, както и той имат синя аура), затова и спасява Фейт. Как - според мен отново нещо "свръхестествено" ще е намесено и свързано със синята му светлина и сили. Мисля си, че и затова във финалния епизод ѝ се явява с искане за прошка, защото не е събрал майка и дъщеря. Песента е от 20 век и тук на 100% става ясно, че е замесен пътешественик, дори да се окаже, че сестрите нямат общо с дъщерята на Клеър и Джейми, а със съвсем друга Фейт (въпреки че твърде странно са направили така, че да прилича на Бриана по гравюрата на колието, както и сестрите - Джейн в частност, да имат такова сходство с нея, ако щете и като характери, не само визуално). Просто няма как да са запомнили песен от едно изпълнение - твърде странно ми идва. Че дори да са запомнили - чак пък толкова да им е харесала и да са я пяли на друго живо дете, без да се налага да я свързват с тази тежка ситуация - не ми се вярва.
С искането на прошка от Мастъра - просто недоумявам за какво друго ще е (освен пък да е могъл да помогне, а да не го е направил), но пък да ни дадат толкова сходства и изведнъж да отидат в друга посока също не ми се вярва.

Другото, което може да е възможно - какво ако родителите на Клеър не са загинали в инцидент, а са останали във времето, да са имали други деца и да са им предали песничката (струва ми се логично донякъде, нали бяха пуснали тийзър)? Grinning Мастър Реймон да е знаел и затова да е искал прошка, защото не е казал?

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 16:08 от Ambrosia

# 110
  • Countryside
Радвам се, че има раздвижване по темата, аз като върл фен си чета по групите във ФБ разни теории, радвам се да ги видя отчасти написани тук  Joy

Теориите за Фейт са много, в книгата също е Фейт, а и самата авторка е казвала, че е можело да развие сюжетната линия, но в крайна сметка се отказала. И в книгата ясно се разбира това. И на мен ми се стори странно съвпадение, докато я четох, но явно тази сюжетна линия е отпаднала. Обаче нищо не пречи да я развият в сериала. Доколкото знам, сценарият не го пише Даяна, обаче ги консултира и 100% е участвала в сюжета и финала. Мастър Реймон също го няма в книгата, така че и там ще заформят нещо. Само не знам защо й е взел детето, дали защото е знаел, че се връщат в Шотландия и битката при Кулоден? И за това е решил да задържи бебето, за да има шанс да живее? Майка Хилдегранд я броя и нея в конспирацията. Даже четох теории, че Клер е родила близнаци, и едното бебе е оцеляло, а другото тя оплаква в сериала, защото няма как да държиш живо бебе и да не разбереш. Освен ако мастър Реймон, не е открил как да съживява хора...

Няма точна дата за 8ми сезон, то трейлър като хората няма, сакън супер секретния 8ми сезон... обаче лятото ще е Blood of my blood , за родителските тела на Клер и Джейми.  Нямам търпение за него, кастингът изглежда супер, Дугъл и Колъм като млади, Брайън и Елън, Муртаг и той като млад. Играе и Саймън Фрейзър, бащата на Брайън(a.k.a old fox), изобщо интересно ще е. Интересен факт е, че истинските деца на актьорите, които играят Рупърт и Ангъс, ще ги играят в сериала като деца. Родителите на Клер не са ми толкова интересни, но и там са се постарали, ПСВ, окопи, писма, драма, раздели, любов..

Говори се и за евентуален сериал по книгите за лорд Джон. Даже Дейвид Бери(актьорът, който играе лорд Джон) е коментирал по темата, че с удоволстие би участвал(има си хас Joy )

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 11:05 от Г-жа Букет

# 111
  • Варна
Не мога да не отбележа, какви нови издания са пуснали на книгите. Много красиви.

# 112
  • Countryside
Много красиво наистина. Дано преводът на български е по-добър, в това красиво издание. Четох "Пчелите" на български като излезе и преводът е скандален. Нямат ли редактори тия издателства?

# 113
Радвам се, че има раздвижване по темата, аз като върл фен си чета по групите във ФБ разни теории, радвам се да ги видя отчасти написани тук  Joy

Теориите за Фейт са много, в книгата също е Фейт, а и самата авторка е казвала, че е можело да развие сюжетната линия, но в крайна сметка се отказала. И в книгата ясно се разбира това. И на мен ми се стори странно съвпадение, докато я четох, но явно тази сюжетна линия е отпаднала. Обаче нищо не пречи да я развият в сериала. Доколкото знам, сценарият не го пише Даяна, обаче ги консултира и 100% е участвала в сюжета и финала. Мастър Реймон също го няма в книгата, така че и там ще заформят нещо. Само не знам защо й е взел детето, дали защото е знаел, че се връщат в Шотландия и битката при Кулоден? И за това е решил да задържи бебето, за да има шанс да живее? Майка Хилдегранд я броя и нея в конспирацията. Даже четох теории, че Клер е родила близнаци, и едното бебе е оцеляло, а другото тя оплаква в сериала, защото няма как да държиш живо бебе и да не разбереш. Освен ако мастър Реймон, не е открил как да съживява хора...

Няма точна дата за 8ми сезон, то трейлър като хората няма, сакън супер секретния 8ми сезон... обаче лятото ще е Blood of my blood , за родителските тела на Клер и Джейми.  Нямам търпение за него, кастингът изглежда супер, Дугъл и Колъм като млади, Брайън и Елън, Муртаг и той като млад. Играе и Саймън Фрейзър, бащата на Брайън(a.k.a old fox), изобщо интересно ще е. Интересен факт е, че истинските деца на актьорите, които играят Рупърт и Ангъс, ще ги играят в сериала като деца. Родителите на Клер не са ми толкова интересни, но и там са се постарали, ПСВ, окопи, писма, драма, раздели, любов..

Говори се и за евентуален сериал по книгите за лорд Джон. Даже Дейвид Бери(актьорът, който играе лорд Джон) е коментирал по темата, че с удоволстие би участвал(има си хас Joy )
Започна сериала, някой гледа ли:)
Определено ми хареса първата серия, както и подбора на актьори.
Не съм изгледала последните излезли серии от Друговремец заради липсата на субтитри, но очарованието на филма от първи сезон го усетих и в първата серия на Кръв от кръвта ми.

# 114
  • Варна
 Бих искала, но нямам нерви да чакам по един епизод седмично. Ще го гледам през октомври. Но пишете, няма проблем (в скрит текст).

# 115
Изнервих се, че са пуснали само един епизод при нас, а в Starz - два, не виждам защо се стискат. Grinning За малко да го гледам втория през Dailymotion, но оставих да изчакам за събота. Хареса ми, хареса ми и многото познати герои, нямам търпение за втория. Хипотезата ми за Фейт се потвърждава засега.

# 116
  • София
Честно казано нямам интерес към този сериал, просто защото не ми е толкова интересна тази история. По никакъв начин.
Но ще ви чета, ако всички го харесате, колко му е да размисля. Simple Smile

# 117
  • Be realistic - plan for a miracle.
Много е як! Просто пленяващ, добре написан като история/сюжет, уникално вникващ пак в епохата и героите... Кастингът е next level - всички буквално са перфектни да играят родителите на Клер и Джейми, само поглед и ти става ясно,че това са те Grinning
Ще чакам с нетърпение следващите епизоди. Вече е ясно и че много неща за Outlander, за които сега гадаем, ще станат ясни точно през Blood of my blood Heart

# 118
  • София
Е, след написаното от Прего, просто нямаше как да не изгледам епизода.

Лелее, каква грешка щях да направя ако се бях отказал от сериала, както си мислех...
Много, много добър първи епизод. Много съм доволен. Дори не усетих кога изминаха тези близо 80 минути. Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 21:46 от Diavolo

# 119
  • Countryside
Ооооо, да! Blood of my blood го дават в HBO Max, само една серия е за сега, и аз разбрах, че в Starz са излъчили две. Страхотен, всички актьори са чудесни, обстановка, костюми, всичко е топ.
Скрит текст:
Историята е завъртяна естествено, любов, драма, Дугал е уникален дебил Joy и я започват нарочно с Джулия и Хенри в миналото. Явно във втори епизод ще разкажат тяхната история. Сега най-голямата конспирация е, че Джулия е бременна. Четох по ФБ групите, че ражда син и има конспирации дали това не е Уилям, първият син на Елън и Брайън, явно по някаква причина са им го дали да го гледат. Има и конспирации, че се ражда Фейт, но Даяна е писала, че ражда син. Според мен ще завъртят сериала с конспирация и ще се разплете евентуално в 8ми сезон на Друговремец. Но пък Blood of my blood е подновен за втори сезон и даже май в момента го снимат (най-вероятно заради метерологичните условия в Шотландия, все лятото снимат). Но какво ще става в него, явно ще има още драми....и остава питанката, защо не се връщат обратно при Клер? Може би не знаят, че може и са останали завинаги в миналото?

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 10:52 от Г-жа Букет

Общи условия

Активация на акаунт