Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 732
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Моя позната имаше проблеми с вестибуларния апарат и казваше, че унг -докторът ѝ изписал вицетин, а от него взел, че ѝ изчезнал шумът в ушите. С него била свикнала вече и беше приятно изненадана.
Ще мине определено.

# 76

Ще започна и витамини Б комплекс и разбира се, път към по здравословен живот

О, забравих. И Милгама Н имах, да.

# 77
Аз съм 11 г с шум в едното ухо.
При мен нищо не помогна.
Докато се лутах по доктори и все се предполагаше от какво може да е или да не е, вече си е постоянен.
Първият месец ако се хване и лекува адекватно има оправия. Последващо - не.
В една група във фейса сме все такива изтървани, дето все се питаме за нещо ново за проба.

# 78
Аз отидох на третия ден.
Важно е бързо да се започне лечение.

# 79
В първия месец съм още.
Дано подействат лекарствата. В момента съм с вирус btw, температура,лека хрема съдоразширяващите ще подействат ли зле?
Не съм се тествала за ковид.
Карах го два пъти.

Мереленда, как се справяш с шума?

# 80
  • София
При панкреатит болката постоянна ли е или на периоди?
Преди 2 седмици имах доста силни болки в средната част на гърба, отзад, които при преяждане се засилваха. Но бяха, примерно - половин час боли, 2 часа не боли. После 1 час боли, 5 часа не боли. Преминаваха и отпред, към стомаха, пак от дясно та до средата. Това продължи точно 5 дни и всичко сочеше към тази диагноза, но за съжаление тогава бях на море и отидох на гастроентеролог чак миналия ден, като се прибрах в София.
Гледа ме обстойно на ехограф, макар че каза, че то малко съм отишла да питам "как беше ланския сняг". Каза, нямам проблеми с жлъчки, панкреаси, черен дроб, бъбреци и каквото и да било и е изключено да съм имала панкреатит, защото болката била постоянна, имало гадене, повръщане понякога, температура дори. Не можело само да е болка, и то непостоянна, и да е панкреатит.
Ще отивам да пускам амилаза и липаза, но дали ще си проличи нещо 2 седмици след това - не знам. Даже не знам дали има смисъл.

# 81
Здравейте, някой сблъсквал ли се е със стафилококи в ушите ? Че ще пия антибиотик е ясно...какво друго мога направя за да ги унищожа. С какво мога да се мажа за да облекчавам сърбежа и да се възстанови по бързо кожата

# 82
Миамим, моята майка е с хроничен панкреатит. По време на криза има болка, понякога повръщане. Но не е открит с ехограф. Правен й е скенер няколко пъти и колоскопия. Тя пие хранителна добавка, която помага работата на панкреаса и спазва диета. Въпреки това получава понякога кризи.
Доколкото знам от нея, си личи на кръвни изследвания.
Успех!

# 83
Здравейте търся вашето мнение ..
Сложих брекети преди две седмици и започнах да чета различни мнения, които се оказаха противоположно на очакванията ми-негативни . От съжаление за предприетото  лечение, не възприятие и най-вече промяна в структурата на лицето . Повечето хора споделят че долна челюст се е смалила значително  поради вадене на зъби и изпитват огромно съжаление че са си сложили брекети като цяло.
В момента се чувствам много зле и се страхувам дали ще ми се промени формата на лицето и долната челюст тъй като също ми предстои вадене на един зъб . На 21 съм и моля всички които биха помогнали да пишат, най-вече и  от личен опит . (:

# 84
Ами отложете ваденето на зъби и потърсете второ, трето и други мнения. Коментираше се преди няколко години в темата за брекетите, че наистина твърде масово се вадят зъби, а реално в по-малка част от случаите наистина е неизбежно. Аз бях такъв случай, накрая вместо брекети сложих инвизалайн, и избегнах ваденето на зъби, а всички ортодонти искаха да вадят. Лицето разбира се се промени отново, няма как да не се промени, в моя случай за добро, че имах малка брадичка. Но запазих широко пространство за езика и съхраних обема на дихателен проходимост - това също никой в бг не отчута, че с вадене на зъби има голям тиск от стеснен дихателен проход и в по-късна възраст, сънна апнея и други проблеми. Иначе може и наистина при вас да се налага вадене, но трябва да ви обясняват, да питате, да се убедите, а не да имате съмнения и да се чудите.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 00:41 от Анонимен

# 85
Wind_, просто свикваш.
В града когато съм по не пречи в ежедневието, но сега живеем на село и си го чувам постоянно.
По моя преценка е от съдов произход (заради самия шум/звук, като при ехокардиография, или все едно си чуваш пулса и изпомпване на кръвта) , а по докторска е "може да е от това, ама може да е от друго", защото след едно море направих микоза в ушите и там лечението е периодично през годините. Микоза няма, но симптомите си останаха на 100%, като че я има. И с всеки грип удря там. Плюс че някои хора с болна щитовидна имат оплаквания от шум в ушите и си го пише като симптом.
Гинкото не съм тествала. Просто не ми се връзва с лекарствата, но не са ми и предлагали, а не смея сама да тествам.

# 86
Гинко билоба с кое не бива да Се приема?
Днес ще взема и съдоразширяващото.
Чувствам се подтисната заради шума.
При мен по скоро е като приглушено пищене,сякаш чувам ток как минава, ако сте се заслушвали в някой контакт наоколо.

# 87
Не пише да има противопоказания.

# 88
Синът ми е с епилепсия и не трябва да приема добавки с гинко билоба.

# 89
  • Sofia
Напоследък приемам доста билкови и хомеопатични успокоителни добавки,а трябва да си правя кръвни изследвания….Може ли да окажат влияние на резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт