Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 894
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Да добавя, ако се случи и на друг, че се "оправих" за 4 дена. Болката мина напълно, очето е много леко зачервено само на едно място, но продължавам с капките. Между другото слагах и пакетчета от чай, не знам дали помогнаха, но след като действат при ечемик, мисля, че и сега имаха ефект.

Здравейте, събота бях на плаж и като духна вятъра в окото ми влезе пясък. Още на 10 мин почнаха да ми текат сополи. Прибрах се, промих окото до неусещане на нищо в окото. Минах през доктор, защото сополите продължаваха, а неделя сутринта окото беше леко подуто и зачервено, както и имаше бяла слуз. Диагноза: алергичен конюктивит. Лечение: Сперсалерг. Сега имам лека болка само при примигване, но това което ме притеснява е, че болката произхожда само от едно мъничко място (все едно едно топче). Чуденката ми е, дали пясъка е раздранило това място и затова сега боли и ако сте минали през такова нещо, за какъв период се оправихте? 🤧

# 421
Нямам представа... сега прочетох - нямам болка и парене, само лек сърбеж... с какво мога да намажа?

# 422
Това нещо ми се появи преди няколко дни, първо беше една пъпчица, която разчесах, с малко безцветно обривче до нея, сега се е зачервило. Какво ме е ухапало? Трябва ли да ходя на лекар?

Болки имате ли и на кое място по тялото се намират?

# 423
Само много лек сърбеж, без болка; това е на 4 пръста под мишницата, отстрани на гръдния кош

# 424
Само много лек сърбеж, без болка; това е на 4 пръста под мишницата, отстрани на гръдния кош

Нямам мнение с какво да се намаже за момента, тъй като може от всичко да е предизвикано и ако го намажете да обостри състоянието. По-добре отидете на някой кожен лекар той да Ви каже. Знам, че зостерът е придружен със сериозна неврологична болка.

# 425
И аз имах точно на това място херпес. Не чеши. Отиди на дерматолог. Ще ти изпишат витамини, неща за мазане....
Допълвам се: нямах болки аз.

# 426
Херпес симплекс е. На всяко място по тялото може да излезе. Не е с болки, но сърби.
На мен ми излиза отзад на бедрото.

# 427
  • София
Хлапето, на 5 г., 15 кг., е на гости на баба си и дядо си на село и вчера е вдигнало купичка с отрова за мишки. Доколкото разбрахме само я е вдигнал, попитал дядо си какво е и като разбрал я е пуснал. Не знаем дали е бъркал в самата купичка. Според дядо му - не, но последният тактично е забравил да каже на някого, за да му измие ръцете или сам той да свърши тази работа, тъй като имал работа. Та, доколкото разбирам, детето стабилно си е поиграло след това на двора, даже и сладолед яло (уж само опаковката държал), докато не влязъл да вечеря, когато ръцете му били измити. Според вас, има ли проблем, да търчим ли да го водим по спешни кабинети (проблемът е, че сме в Северозападна България, където няма много такива) или се филмирам твърде много? Няма каквито и да е симптоми към този момент, все още даже спи спокойно, но на мен ми е доста притеснено.

# 428
Токсикологията на Пирогов консултират и по телефона и са много добри
Потърси го за всеки случай, те са най компетентните

# 429
Е, щом няма симптоми, не го мислете.

# 430
Здравейте! Имам един въпрос, който ме мъчи от снощи. Майка ми е на легло, счупи си ръката и контузи и таза. Ясно е, че трябва да лежи, но вече е изнервена, не спи по цяла нощ, защото се страхува, че ще почине, болял я гърба, иска да става и да сяда, да върви...Мисля си за нещо успокоително и за сън през нощта. Снощи й дадох Валериан, Глог и Мента /2 бр/ , но въобще не са повлияли. Мисля си за четвъртинка Лексотан. Някой да е минал през подобна ситуация?

# 431
Питайте личния за по-слабо според мен. Да не е от бензодиазепините.

# 432
  • София
Здравейте, можете ли да ми разясните какво е това Направление 3,  с код 23  за  физиотерапевт  от  личен лекар ?  Моята лична е отпуска и нямам кого да попитам.  Ходи ли се по изследвания, рентгени ... и колко време отнема ?
Благодаря за помощта

# 433
Да не би да става дума за талон 3?
ЛЛ винаги някой го замества и този някой ще ви издаде нужното направление.
Попитайте на регистратурата. при нас по време на отпуск на вратата на ЛЛ има бележка къде са пренасочени пациентите.

Въпрос: в неделя се набодох на голям клон на витоша малко под коляното, нямаше с какво друго и промих с вода. След 5 часа уж дезинфекцирах с ракия и масло от чаено дърво. Имаше кръв но хвана коричка.
От вчера ме наболява като вървя и е леко топло мястото.
Изобщо не изглежда зле - с коричка съвсем леко розовее, има и натъртен участък, но ме притеснява какво мога да му сложа, за да махна възпаление, ако има такова.

# 434
  • пустинята Гоби
Ако имаш крем с антибиотик, може да мажеш няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт