Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 851
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
нямам, какво да купя?

# 436
Здравейте, можете ли да ми разясните какво е това Направление 3,  с код 23  за  физиотерапевт  от  личен лекар ?  Моята лична е отпуска и нямам кого да попитам.  Ходи ли се по изследвания, рентгени ... и колко време отнема ?
Благодаря за помощта

Това е направление за физиотерапия в ДКЦ, или друг МЦ, който има отделение по физиотерапия.
Ако е нужен рентген, самия лекар от физиотерапията издава направление.
Физиотерапията е 7 или 10 дни. После може на санаториум да идеш, с направление от физиотерапията.

# 437
  • пустинята Гоби
Те са с рецепта кремовете с антибиотик. Щом няма гной, не мисля, че има от какво да се притесняваш.

# 438
  • София
Може и антибиотична пудра да се сложи на раната.

# 439
Сулфатиацол.

# 440
Маз Вишневски, много бързо заздравяват , мирише малко неприятно.За такива рано, хванали коричка трябва нещо мазно, не пудра, от пудрата изсъхва и коричката се напуква и боли.

# 441
Някой може ли да предложи НАИСТИНА ДОБЪР хематолог, който работи с приложението - Healee, за онлайн консултации. Благодаря

# 442
Антисептична пудра при вече налична коричка не знам колко работа върши... Бих мазала с Йодасепт, този в тубичката а не течния. Мазане така по-стабилно и превръзка че си цапа. И сменяш на лягане и на ставане. Хем е антисептично, хем и подобрява микроциркулацията и заздравява по-бързо.
А ако не е възпалено а просто натъртено, накакъв гел за разширени вени ще го разнесе по-бързо това. Или може Троксевазин Дуо, той е и с индометацин.

# 443
  • Somewhere far away
С йодасепт внимавайте, превръзки ..не бих препоръчала и да се задържа дълго  върху кожата не. че така си изгорих единия крак.

# 444
С Йодасепт маз ли е станало това изгаряне?
С йодна тинктура ми се е случвало, но то не е същото.

# 445
С Йодасепт маз съм мазала отворена рана, не е изгаряла.
Много бързо се затвори.

# 446
  • Somewhere far away
С Йодасепт маз ли е станало това изгаряне?
С йодна тинктура ми се е случвало, но то не е същото.
значи от там е станало объркването. мислех че се мажа с йодасепт, а то било йодова тинктура. Triumph

# 447
И аз съм ползвала йодасепт маз на отворена рана, даже по препоръка на хирург правех превръзка на 24 часа.

# 448
Ревматолог ми изписа моривид, уж за всеки случай. Чета листовката - активно вещество хидроксихлорохинов сулфат. Това същото ли е като онези антибиотици от групата на левофлоксацин??

# 449
  • София
Здравейте! Триглицеридите на сина ми, 16г. излязоха завишени. Освен да се опитаме да ограничим вредните храни и напитки, може ли да препоръчате някоя добавка. Не знам за деца ли да гледам, за възрастни ли...

Общи условия

Активация на акаунт