Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 919
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Happy, ако въпросът е към мен - профилактични изследвания. На мен ми откриха Хашимото наскоро, така че и ендокринолог съм планувала да посетим, като се приберем в София.

# 466
Аз съм доволна от детския ендокринолог, и препоръчвам такъв да посетите.

# 467
  • София
Току-що запазих часове при д-р Попова. Правилно ли е да пусна разни изследвания /хормоните на щитовидната, антителата, инсулин и обременяване с глюкоза/ предварително?

# 468
  • Sofia
Без обременяване.
Другите да,+гликиран хемоглобин,вит.Д и В12.

# 469
От може би месец и половина имам болки в гърлото. В началото го отдават на климатиците и изсушаването на въздуха, но от поне две седмици хич и не включвам климатик. Личният лекар ми предписа таблетки за смучене и спрей, от които грам няма промяна. УНГ специалист и той ми даде нов вид спрей и един антибиотик и пак нищо.
Болката е странна, не е постоянна, не се влияе от преглъщане, само от лявата страна е  и ми създава чувство, че трябва да се изкашлям, за да изкарам мини храчки. От спрей леко ме облекчава, но само временно.
Не знам какво да правя и към какъв специалист вече да се насочвам.
Моля за помощ, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем

# 470
Здравейте, несрероидните противовъзпалителни като Пироксикам противопоказани ли са при високо кръвно? Четох, че трябва да се взимат под внимание при проблеми с кръвното, но в аптеката казаха, че нямало проблем уж. Майка ми е с хипертония от години и пие лекарства. Сега се налага да пие нестероидни противовъзпалителни заради шипове и остеопороза, но я е страх като видяла листовката заради кръвното.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 23:17 от daisy12

# 471
От може би месец и половина имам болки в гърлото. В началото го отдават на климатиците и изсушаването на въздуха, но от поне две седмици хич и не включвам климатик.

Носен и гърлен секрети пускани ли са?

# 472
За кръвно не знам, но на мен така ми разби стомаха този Пироксикам, че повече не пия такива неща.

# 473
За кръвно не знам, но на мен така ми разби стомаха този Пироксикам, че повече не пия такива неща.
Казаха й 5 дни да пие. Изпи една таблетка вечерта да види как ще е стомаха и кръвното. Ако нещо не е ок няма да го пие. Аз не знам дали има някое по-щадящо несрероидно противовъзпалително. Ти колко време пи Пироксикам?

# 474
Една опаковка. То отдавна беше, но го помня много добре.

# 475
Да гледа дане го взема на гладно никога че дразнят много, всичките. И евентуално може да пита в аптеката да ѝ дадат и някакъв омепрозол или от сорта, ако този мярка не е достатъчна.

# 476
Да гледа дане го взема на гладно никога че дразнят много, всичките. И евентуално може да пита в аптеката да ѝ дадат и някакъв омепрозол или от сорта, ако този мярка не е достатъчна.
Снощи го изпи след храна и няма проблем още. Иначе вкъщи има омепразол. Тя си пие по принцип и пробиотик.

# 477
Пробиотикът е по друга линия, няма връзка с дразненето от НСПВС.
Омепразол даже имаше направена комбинация с него и НСПВС в едно хапче, не се сещам сега за името но с диклофенак беше, да се вземат наведнъж. Доста добри отзиви съм чула, явно наистина е по-добре така. Затова предложих да си вземе омепразол отделно и да взема заедно с пириксикама евентуално.

# 478
Омепразол даже имаше направена комбинация с него и НСПВС в едно хапче, не се сещам сега за името но с диклофенак беше, да се вземат наведнъж. Доста добри отзиви съм чула, явно наистина е по-добре така. Затова предложих да си вземе омепразол отделно и да взема заедно с пириксикама евентуално.

Диклопрам.

# 479

Диклопрам.
Вкъщи има само Фамотидин за повишената киселинност на стомаха. Той май е със същата насоченост, но не съдържа омепразол.                                                                         P.S. То пък в листовката пише, че Фамотидин не може да се пие, ако се приемат НСПВС.

Общи условия

Активация на акаунт