Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 745
  • 744
  •   2
Отговори
# 720
Прилича на ухапано. Може от комар да е, някои хора реагират по-бурно на такива ухапвания. Ако имате фенистил, може да го намажете.

# 721
Да, мажа с фенистил. По принцип е чувствителен към ухапване от комар,  да. Благодаря ви!

# 722
Здравейте! Това излезе  на сина ми вчера. Първата снимка е от вчера следобяд,  последната е от тази сутрин. Вчера сутринта беше като едно червено петно,  но не съм снимала.  Топло е като го пипна и го сърби. В гугъл като погледнах наподобява на обрив от лаймска болест,  но той кърлеж не е имал или поне не сме збелязали. По средата има малки пъпки, пълни с течност,  които се пукат.По-късно ще го заведа и на лекар, но съм притеснена.
Може и някаква лиша от животно да е...имала съм и пак долу горе така изглеждаше

# 723
В средата се вижда пъпка от ухапано, може да е паяк или комар.Ухапано от паяк е болезнено и минава бавно.

# 724
  • София
@Надежда Х

Вижте дали нараства обрива с времето. Според тази статия: https://bg.drink-drink.ru/chto-nuzhno-znat-o-migriruyuschey-eriteme/ , това е основната разлика между еритема мигранс (както се нарича обрива свързан с ЛБ) и други подобни на вид обриви. Пак според тази статия обривът може да се появи 7..10 дена след ухапването... Най-добре консултация с дерматолог, дори онлайн да е.

# 725
Здравейте, дъщеря ми има кървене след изхождане по голяма нужда - бистра, яркочервена кръв. Много съм притеснена, а не успявам да запазя час за преглед за жена - хирург. Личната лекарка ни успокои, че не е сериозно, но от това само се засили притеснението ми. Ходихме при гинеколог, прегледа и за външни хемороиди, ранички - няма нищо външно. Вероятно вътрешни хемороиди, друго от какво може да е?

# 726
  • Sofia
Има ли запек?

# 727

Не, понякога малко по-трудно, но е редовна.

# 728

Не, понякога малко по-трудно, но е редовна.
Вероятно е спукан вътрешен хемороид.
За отхрачване Мукосолван макс добре ли е за възрастен?

# 729
Здравейте, дъщеря ми има кървене след изхождане по голяма нужда - бистра, яркочервена кръв. Много съм притеснена, а не успявам да запазя час за преглед за жена - хирург. Личната лекарка ни успокои, че не е сериозно, но от това само се засили притеснението ми. Ходихме при гинеколог, прегледа и за външни хемороиди, ранички - няма нищо външно. Вероятно вътрешни хемороиди, друго от какво може да е?
Колко голямо е детето? Дъщеря ми имаше същия проблем като малка. Оказа се фисура. Ходихме на доктор поне две години периодично. Важно е храненето да е здравословно, да пие вода и да ходи редовно до тоалетна. Слагахме свещички Цикатридина и мажехме с маз.

# 730
Колко голямо е детето? Дъщеря ми имаше същия проблем като малка. Оказа се фисура. Ходихме на доктор поне две години периодично. Важно е храненето да е здравословно, да пие вода и да ходи редовно до тоалетна. Слагахме свещички Цикатридина и мажехме с маз.

Хирург ли посещавахте? Имаше ли болки при изхождане? Колко продължително беше кървенето? При дъщеря ми почти седмица. На 18 е.

# 731
На фисура прилича по описание, но може и хемороид.
Бързо да се оправи.

# 732
Извинете за любопитството, но защо точно жена-хирург? Щом сте притеснени, запишете час при добър специалист, независимо от пола.

# 733
На фисура прилича по описание, но може и хемороид.
Бързо да се оправи.

Прочетох за фисурата, характерна е болката, а тя няма болка, само кървене.
Благодаря, дай Боже!

Извинете за любопитството, но защо точно жена-хирург? Щом сте притеснени, запишете час при добър специалист, независимо от пола.

Притеснява се и я разбирам. Да й стестя поне това притеснение, че кървенето вече много я подтисна.

# 734
  • Sofia
Как се храни?
Спазва ли диети?

Общи условия

Активация на акаунт