Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 758
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте,
от няколко дена зачетох темата и явно ще повися в нея ... Тази година имах седмокласник с различни интереси и все пак кандидат осмокласненската кампания ми взе съня. Но ми предстоят макар и след години още две такива изживявания. Каката е още в чуденка, но иска да е с рисуване май, има време сега ще е 6.клас. Малкия дзвер е ясна от преучищната, че ще рисува и не спира, освен когато е пред компютър, тя сега ще е четвърти клас.
Аз самата имам история с Приложните - това ми беше мечтата. Година подготовка и учител който месец преди изпитите ми обясни как от мен художник няма да стане да си търся друго поприще. В ПГИИ не ме приеха, в ПГПИ останах първа под чертата на мода - най - желаната ми специалност. Учих в ТТО, днешната Елисавета Вазова  - Констроиране и моделиране на облекло. След години когато се подготвях за академията, попаднах на една девойка, която учеше мода в Приложното - моя набор. Когато и разказах как съм останала първа под чертата, тя ми каза, че тя е била много назад, но е имала късмет, че същата година / моята/ заради големия интерес са приели втора паралелка мода ... нямаше мобилни и пр. и така разбрах как съм се разминала с мечтата си ... така било писано. По настоящем съм Куклен сценограф и учител по ИИ Innocent
С цялата тази плеада да пожелая успех на чакащите и никога не се отказвайте от мечтите си! Има начини и начини, ако е писано, ще Бъде!
Желая Ви слънчев и усмихнат ден!

# 331
  • софия
Ех, че хубаво включване.
Добре дошла, atadar Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 10:57 от Амели

# 332
Atadar, успех на вашите деца!
Ако дъщеря ви е решила да кандидатства с рисуване, сега е най-подходящият момент да започне с подготовката. 🙂 Не го отлагайте, конкуренцията е голяма, изискванията са високи, а някои деца се учат и напредват по-бавно от други. А пък ако вашето дете се окаже един от онези самородни таланти, които успяват само с месец-два подготовка, пак нищо няма да загубите от повече рисуване. Най-много да си изкара един отличен на изпитите. Wink

И на нас в приложното ни казаха да следим сайта за учебниците и за всякакви обявления във връзка с началото на учебната година и предстоящи родителски срещи. А на първата родителска среща всеки преподавател ще си каже какви материали трябва да набавим.

# 333
  • София
Привет! Големи новини от неделя насам Simple Smile Много се радвам за всички Hug
Честито на децата на Hushpuppy, Dame, Dendri  и Море! Да са много щастливи с новите си училища и да попаднат на учители и приятели!
Благодаря ви, че я мислите и моята девойка, Milasara, BlyaSSSachka!
Записахме я вчера в НПГПФ, за да не губи мястото - Фотография. Чака за първо желание Графичен дизайн, но междувременно почна и да се колебае. Харесва и двете специалности.
Отделно си чакаме и вторто класиране на МОН да видим дали ще падне бала в Райнов като до нейния Simple Smile Но вчера я питам, ако стане така твърдо ли за Райнов- отговор Не зная. Колеблива си е открай време... Може пък и да не се наложи да избира. В темата , дори и седмокласната никой не го споменава това училище, та  не мога да се ориентирам дали от там има преливане към МК... ще видим.
От НПГПФ казаха второ на сайта няма да видим, ще звънят по тел. Няколко човека подаваха заявление за първо желание и докато на нас казаха, че гр, дизайн не е запълнена все още, на друга майка за специалност полиграфия казаха, че почти няма надежда. Но почти сигурно ще има раздвижване, щом някоя от специалностите не е пълна. Зависи и днес кой ще се запише.
VaninaK, и твоето девойче е много близо до мечтата. Стискам палци да стигнат до нейната оценка в НУИИ!
Успех и на другите,които още чакат и се вълнуват! Flowers Four Leaf Clover

П.П. Dame, твоята девойка каква специалност беше в НПГПФ?

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 12:26 от Jiema

# 334
  • София
И моята дъщеря я записахме вчера в НПГПФ, специалност Компютърна графика. Не й беше това желанието, но не е като да има избор - в другите училища оценките й бяха много ниски. Най-доволен е баща й, тъй като той това работи, но е самоук - то преди близо 20 години нямаше много варианти. Пътуването до училище ще й бъде малко трудно, но се надявам да свикне. Учителите, които записваха децата, бяха много млади и симпатични.
Успех на всички дечица в новите училища!

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 12:40 от миленка_д

# 335
  • Варна
Честито на всички приети, много се радвам за вас. И при нас беше същата емоция 😊
Девойката се е засилила от сега да ходи да си купува нови материали, ама ѝ казах да чака, защото може да имат някакви определени изисквания учителите. От мерак, място не си намира 😄
И е много доволна, че при тях няма униформи, аз още повече.
Не бързайте
Казват ви изисквания към картон, размер на листи, марка акварел
Да, ще изчакаме. Те и учебниците още не са обявили за тази година, казаха да чакаме.
В интерес на истината и на нас ни казаха така, но се оказа че списъкът го има на сайта с учебници от 8 ми 12 клас и който не се променя, защото учителите са ограничено количество, работят до пенсиониране, преподават на всички класове буквално и ползват едни и същи учебници. Примерно като се работи по бел по бг учебник е от 8 до последен клас и т. Н.
Аз го видях списъка, но казаха, че ще публикуват нов и евентуално можело да има промяна 🤷‍♀️

# 336
Jiema, честито на твоята девойка! Моята също беше приета във фотографската паралелка, там това й беше първото желание.
Всеки си има различни лични предпочитания, но за мен фотографията е за предпочитане пред графичния дизайн, защото от една страна по другите специалности има много повече учащи се в различните училища, докато фотография се преподава само там и в две монски паралелки в училища с не особено добър рейтинг. От друга страна при фотографията има бърз и лесен начин за реализация дори без последващо обучение. А и тя си е интересна сама по себе си като вид изкуство.
А между НПГПФ и Райнов, аз също бих избрала фотографското, но може би е добре да съобразите и локациите на двете училища, защото все пак става въпрос за 5 години пътуване от и до училище.

Странно ми е, че точно графичният дизайн не е бил запълнен с тези 9 надпланови деца! Особено като се има предвид, че най-голямото раздвижване в приложното беше именно в рекламната графика, където са приети 9 деца на второ класиране и балът е паднал с 4,5 десети! Накъде ли са се отляли тези деца? Може би част от тях са в НУИИ? Thinking Или пък по-голямата част от приетите в приложното да са били приети и в НПГПФ и примерно половината са се записали в едното училище, а другата половина - в другото.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 09:14 от Dame

# 337
Здравейте момичета! Успех на всички чакащи, дано си попаднат на желаните места децата.
Вчера записах девойката в НПГПФ, графичен дизайн, това си й беше първото желание там 😊 Стискам ви палци!

# 338
  • софия
Хайде и тези с 4,50 са на ход в изящното
🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

VaninaK, стигнаха ли до вас?

# 339
За съжаление не Sad  днес звънях пак, до 4:50 били и май всички места били заети Sad

# 340
Днес записах моята в НПГИ - фююю, всичко приключи!!! Най-интересното беше, че ми казаха, че е приета и в Силикатен Дизайн, защото тази специалност и била по-първо желание и мога да избирам между Играчки и Стъкло. Не разбрах много логиката, в класирането също не е обявено това, но не се задълбочих твърде много. Тя така или иначе беше твърдо за играчки и подадох документите.

Преди броени минути се обадиха от НПГПФ - приели са я в паралелка Фотография с оценка 5,25. Овободихме мястото!

Успех, късмет и търпение на чакащите!

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 20:28 от dendri

# 341
  • софия
За съжаление не Sad  днес звънях пак, до 4:50 били и май всички места били заети Sad

Съжалявам ако е така. Може би има още малка надежда с излизането на второ във фотографията?
Dendri, честито!

# 342
  • София
Днес и на нас ни звъннаха от НПГПФ - компютърна графика. Оценката ни е 5.25.Освободихме мястото, така че късмет на някое друго детенце!

# 343
За съжаление не Sad  днес звънях пак, до 4:50 били и май всички места били заети Sad

Съжалявам ако е така. Може би има още малка надежда с излизането на второ във фотографията?
Dendri, честито!

Кураж VaninaK, явно сега са започнали да прозвъняват децата за фотографското и има все още шанс за някакви размествания.

Благодаря много, Амели. Благодаря на момичетата в тази тема. Трепетите, информацията, надеждата споделени с вас, направиха нервите и чакането по-поносими.

Стискам палци с двете си ръце и поне единия си крак на всички дечица, които чакат. Да си намерят мястото и заслужено да си отдъхнат!

# 344
VaninaK, жалко наистина. Дано пък да вземе да се откаже в последствие някое дете и да ви зарадват.
Но ако това не стане, ви пожелавам дъщеря ви да прегърне полиграфията и там да се почувства на мястото си.

Общи условия

Активация на акаунт