Бихте ли одобрили мъжа ви да отиде с приятели на море?

• 9 881
  • 201
  •   1
Отговори
# 75
Да "пускаш" или да "Забраняваш" на пълнолетен възрастен нещо е меко казано странно.
Проблема на този женен мъж е, че все още не се чувства такъв, въпреки наличието и на 4г. дете в картинката.
Някои хора никога не "порастват", обаче за мен лично такова поведение е меко казано неприемливо.
Щом детето е на 4г., това означава, че и майката се е върнала на работа, та въпроса за милиони е - Тя да не би да не се изморява? Защо майката няма нужда от почивка, а бащата има огромна такава? Той носи ли някаква отговорност за общото дете?
Разбирам да е тийм билдинг от работата или командировка, а това е нещо различно, на море с приятели за кеф.
На мен не ми е нормално такова поведение и не порди някакви подозрения в изневяра, а заради начина на "ергенско" мислене.
Щом за 35 г. не е порастнал, не го чакай да се случи въобще.

# 76
В конкретната ситуация не бих го "пуснала".
Макар че като гледам положението е: и да го пускаш, и да не го пускаш – изпуснато.

# 77
Навремето имах такъв казус, с най дoбрата ми приятелка и поканата и за море още в началото като бяхме гаджета с жена ми. В случая е малко по различно, ама жена ми по този повод ми е казвала, че ако съм решил да отида, нямало да ме спира, просто щяла да ме изпрати по живо по здраво и до там.
Пичът явно му се живее, ама всички знаем какво става на морето и как действа да събираш материал по цял ден на плажа и колко лесно се случва всичко след това.

# 78
Ако каже, че са го поканили някъде сам и иска да отиде, няма как да се качиш на предната седалка.

Можеш да разчиташ, че никога никъде няма да поиска да отиде,  но и това не знам дали е много добре, в смисъл, ако пък случайно на човек му се прииска, по-добре е това да не е страшен прецедент и да води до разочарования и драми.
Мога да отида, където си поискам. Както казахте, свободни хора сме Simple Smile
Ако вдига скандали и ми обяснява, че в малкото ни общо свободно време държи да не ме вижда, защото го натоварвам, ще му осигуря свободата, която иска. Няма да се мъчим взаимно, в крайна сметка.

Пичът явно му се живее, ама всички знаем какво става на морето и как действа да събираш материал по цял ден на плажа и колко лесно се случва всичко след това.
Именно. Или вече си има, затова е и честото излизане.

# 79
  • София /Абсурдистан
Може и да няма, а да се е уморил от битовизмите, семейството и децата.

# 80
Не се сърди човече, не всички са като скачени съдове във вашата двойка, които са се събрали и заживяли щастливо сто години. И не всички имат задължително общи семейни приятели, с които се виждат само заедно и толкова. Може би е хубаво да имаш предвид, че не всичко е черно и бяло и толкова категорично в отношенията.

# 81
Значи, той ще разпуска с приятели когато му скимне, а жена му, която седи по цял ден с детето и не излиза по женски, трябва с усмивка да го изпрати да си вее г**а с приятели на морето?! Дооообре...
Между другото, той предложи ли ти да ви вземе и вас на морето?

# 82
Може и да няма, а да се е уморил от битовизмите, семейството и децата.
Тя пише, че почти не излизат заедно. Все е навън с приятелите. Тя не излиза, т.е. той никога не гледа детето сам.
Ако някой ще е уморен от битовизмите, със сигурност не е той.

Like_Smoke, не говоря само за нас. Наближаваме 50-те. Достатъчно съм видяла, за да съм си направила изводите. За много по-различно нещо говорим от скачени съдове. Единици са такива като него, които:
...излиза повече с приятели отколкото с нас. Все се оправдава, че е уморен и разпуска с тях...

И развитието на връзките им не беше в добра посока.

# 83
Обичам половинката си, но не мога да си представя да съм 24/7 с него. По времето на командировкате си почивам, викам приятелка вкъщи да пием по едно вино или излизам за ранна вечеря пак с приятелка и така. Всеки има нужда да си отдъхне малко. И не го разбирам това или излизаме заедно или никой. Могат да се редуват и да са добре.

# 84
  • Down south
Нямам и не бих имала нищо против да отиде на ваканция с приятел/и.
И двамата го правим.
Всеки има нужда от почивка. Включително един от друг

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 17:50 от Daylily

# 85
Няма да съм хич очарована, ако мъжът ми реши да се прави на ерген. Не на мен тези - с дете сме и е напълно нормално като семейство да ходим на почивка, а не да ме зарязва да се оправям сама, а той да си вее дупето на морето. Че и с приятели ергени. В случая мъжът дори и през другото време не е много активен като съпруг и баща. Прекалената свобода ще му коства семейството ми се струва.

# 86
Когато бяхме млада двойка с деца, мъжът ми ми предложи да отидем без него на море, а той да се присъедини после. Съгласих се, но се оказа, че ми е много тегаво да гледам другите как се прегръщат по плажа с любимите си хора, а аз съм една идеална майка и толкова.
Като дойде мъжът ми, каза, че това е много добра схема, той предпочита и друг път да не идва с нас, аз да водя децата. Аз го предупредих, че ако това се случи отново - той да не дойде, ще си намеря някого и ще му изневеря.
Ами, не се случи повече.

Не знам какви са тия почивки поотделно. Според мен, действай ето как: за тези 2 (или колкото са) дни остави децата на баба им (дано имаш такава под ръка) или на детегледачка (ако имаш финансова възможност) и отиди сама на почивка.
И започни да му оставяш децата, след като той си е почивал от вас - ти да си починеш от тях и него.

Друго е, ако на теб не ти прави впечатление това и нямаш нищо против. Но ако беше така, нямаше да има тема.

# 87
Може да е временна фаза, все пак с малко дете и да излязат заедно семейно има ограничения, не могат да се бутнат в бар и подобни, явно купонът му липсва. Но покрай това ми изглежда и че съпругата вероятно не е толкова забавна колкото приятелите, а това последното може да стане проблем в дългосрочен план, нещо не намират общи теми за разговор.

# 88
Ама кой е виновен, че не може да си купонясва както преди и че съпругата не е забавна компания? Да си беше стоял ерген като му е терсене, че на 35 не може да обикаля клубове и барове. Инфантилна история. Авторката да сяда с него и да говорят.

# 89
Обичам половинката си, но не мога да си представя да съм 24/7 с него...
Да. Но темата е за връзка, в която единият непрекъснато се чувства уморен и бяга нанякъде с приятели. Другият - плътно с детето. Да е от време на време е едно, да е все уморен от семейството си, съвсем друго. Почти не излизали заедно. Най-малкото е тъжно за детето.

Нямам и не бих имала нищо против да отиде на ваканция с приятел/и.
И двамата го правим.
Всеки има нужда от почивка. Включително един от друг
Всяка година съм на морето през почти целия активен сезон. Разликата м/у това как прекарват времето си чисто женските и чисто мъжките компании е оргомна. За толкова години, едно изключение не съм видяла... Може би затова съм на мнение, че появи ли се нужда за самостоятелно море на мъж, то тя е много различна от почивка и пиене с приятели.

Общи условия

Активация на акаунт