Бихте ли одобрили мъжа ви да отиде с приятели на море?

• 9 889
  • 201
  •   1
Отговори
# 150
Големи думи.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 19:53 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 151
Разбира се, че не е справедливо, но за да поискаш справедливост и да си защитиш правата трябва да имаш левъридж. А за да имаш левъридж, трябва да можеш да се оправиш сама, ако онзи не схване логиката на справедливото. Ако обаче не можеш да се оправяш сама, олекваш и оставаш на преценката на онзи и тогава няма какво да се направи.

# 152
Ами никой не я е карал да забременява на 20г  преди да е станала "силна и независима". Да е учила,да се е развивала професионално,да си е уредила нещата и тогава да е правила дете. И сега щеше с мерак да го прати да.пътува, и да си постави условията... Който както си го направи, тва е. Да е мислила. Ние какво да направим тогава?! Да кажем "да бе, и нашите мъже не ни бръснат за слива, и ние мишкуним и мълчим пред някъв тъп". Ми не, сори, ние сме си постлали и сме си поставили условията и ако не се изпълняват, пътя и толкоз. То затова човек мисли преди да надуе корема, не после да се чуди "ама кво станА". Ем стана това, че не се мисли.

Не знам, ама в конкретния случай, гледайки назад, сигурно се радва, че е забременяла на 20, защото след хистеректомия вече няма как.

И това сигурно е едно от нещата, които я правят зависима и мъжът ѝ си мисли, че му е сигурна, защото със сигурност би било проблем за голяма част от мъжете, искащи семейство, ако реши да се раздели с него.

# 153
Ами никой не я е карал да забременява на 20г  преди да е станала "силна и независима". Да е учила,да се е развивала професионално,да си е уредила нещата и тогава да е правила дете. И сега щеше с мерак да го прати да.пътува, и да си постави условията... Който както си го направи, тва е. Да е мислила. Ние какво да направим тогава?! Да кажем "да бе, и нашите мъже не ни бръснат за слива, и ние мишкуним и мълчим пред някъв тъп". Ми не, сори, ние сме си постлали и сме си поставили условията и ако не се изпълняват, пътя и толкоз. То затова човек мисли преди да надуе корема, не после да се чуди "ама кво станА". Ем стана това, че не се мисли.

Че кой е казал, че съм зависима финансово и т.н? Аз съм работеща жена, която си има жилище и съм си постлала много преди това да забременея с мерак и 3г. опити с инвитро. Най- лесно е да кажеш “ами, чао, зарязвам те”. Когато има дете такива решения се взимат трудно. Точно за това искам мнения.

# 154
  • София
Авторката може и да е взела някое неправилно решение, но времето не може да върне. Ние можем да се опитаме да й помогнем в ситуацията каквато е, или да се опитваме да й натриваме носа колко по-добре е могло да бъде. Едното има шанс да погне на една жена да преодолее криза, другото служи за лично удовлетворение колко по-умни сме ние и колко по-добре сме си наредили животите. Всеки според собствената си съвест да прецени кое да направи.

# 155
ако няма с кой да излезе или отиде на почивка по женски, да си избере една екскурзия в чужбина за реванш, хем ще ѝ се проясни главата, хем на него, ще си почине и ще направи нещо приятно за себе си..
аз така ходя с омъжени приятелки в чужбина..всички имаме деца, някои с по две..
не че мъжете им не звънят по сто пъти, да споделят как децата се ударили или се разболяли, но пак е весело, дават инструкции и продължаваме с туровете..

# 156
  • София
Може да не е чак екскурзия в чужбина, но поне уикенд някъде с приятелка и деца е ок. Ако и "случайно" й падне батерията или няма обхват, да видим каква песен ще запее оня.

# 157
а да бе с деца..нали идеята е да се отпусне за малко сама..
детето задължително се връчва на бащата докато я няма, за да оцени обективно нейните грижи.. Joy

# 158
  • София
Ако майка й е съгласна да поеме детето...

# 159
Ами никой не я е карал да забременява на 20г  преди да е станала "силна и независима". Да е учила,да се е развивала професионално,да си е уредила нещата и тогава да е правила дете. И сега щеше с мерак да го прати да.пътува, и да си постави условията... Който както си го направи, тва е. Да е мислила. Ние какво да направим тогава?! Да кажем "да бе, и нашите мъже не ни бръснат за слива, и ние мишкуним и мълчим пред някъв тъп". Ми не, сори, ние сме си постлали и сме си поставили условията и ако не се изпълняват, пътя и толкоз. То затова човек мисли преди да надуе корема, не после да се чуди "ама кво станА". Ем стана това, че не се мисли.

Че кой е казал, че съм зависима финансово и т.н? Аз съм работеща жена, която си има жилище и съм си постлала много преди това да забременея с мерак и 3г. опити с инвитро. Най- лесно е да кажеш “ами, чао, зарязвам те”. Когато има дете такива решения се взимат трудно. Точно за това искам мнения.

Сега не си ли на 25, кога успя с всички тия неща....

Но хубаво, щом не си зависима и не ти харесва, че мъжът ти постоянно излиза с приятели, вместо с вас с детето, значи можеш да му поставиш въпроса. Не е нужно да търпиш и да седиш недоволна в къщи, докато той си купонясва, нито да си изграждаш паралелен живот с приятелки - каквото каза, че нямаш - тя да не останеш по назад от него.

Виж колко много жени казаха,, че  мъжете им не излизат никога без тях. Това не е само по причина, че не им се иска понякога, а поради това, че жените им много ясно да им дали да разберат, че подобни мераци са неуместни

# 160
Авторке, щом работите и то с 4-годишно дете, мъжът до Вас трябва да се грижи физически за детето точно толкова, колкото и Вие. Значи не взима детето, вие да отидете някъде, не ви дава изборът да не работите, не ви пита, защото той не ви пита дали да отиде с приятели на морето, повярвайте ми, той просто ще отиде, независимо от вашето мнение, защото така го е решил/ кажете му, че не сте съгласна, да видите какво ще се случи, пак ще отиде/, вместо да ви подкрепя в трудната ситуация, която описвате, че ви се е случила, той си гледа живота с неангажирани със семейства приятели, излиза си с тях, когато си иска, ще ви заведе на едно море, колкото да не е без хич… Този мъж, към днешна дата, трябва да го питате в очите дали ви обича и да внимавате за лъжлив отговор. Сериозно го пиша.

# 161
  • Down south
Авторката е на 25, има дете на 4 години и 3 години инвитро зад гърба си.
Същевременно е осигурена и независима.
Ако съпругът е не това, което иска, да постави условия/изисквания и ако се наложи, спокойно може да опита повторно.

# 162
Бе я да го стягаш. Глезльо. Така е свикнал, но явно лееекичко пропуска, че вече е семеен.
Тез излизанки пиянски и ходенки за по чук вечер по разни места обикновено ги правят разни студенти и тийнове. Я малко тропни крак и му припомни, че е пораснал, че и деца има.

# 163
Пусни го човека, нищо няма да му стане. Те мацките на опашка се редят за 35-годишни семейни, ама друг път. Ще пият там, ще поговорят цинизми, най-много да позяпа и с това ще си остане. Някои хора релаксират с изпростяване и в повечето случай всичко е супер безобидно.

# 164
Преди да си кажеш желанията на партньора, не можеш да се сърдиш, че не ги е изпълнил.
Тя не отворила дума, че иска също да излезе, да иде някъде, а той крив, че "не я пуска". Ами имаш уста - питай. Мъжете не четат мисли.
Не харесвам концепцията: "На мен ми е гадно, трябва да ти е и на теб!" (превод - аз не излизам, и ти няма!). По-добре да е win - win.

Хвана ме задух от тая тема и как не може да се делите сиамските близнаци.

Общи условия

Активация на акаунт