Сама или сам около 40те години

• 36 522
  • 918
  •   1
Отговори
# 615

П.П. Аз познавам мъже, озлобени към жените. В повечето случаи след дългогодишна връзка.
И после са на принципа “Жените са използвачки, не могат да обичат, не може да им се има доверие”
То ако с някой не с ее получило това си е нещо индивидуално. Не може да обвиняваш другите. Един мъж за някоя жена ще е мухльо, за друга ще е грижовен и добър.
Просто по-скоро трябва да попаднеш на повече сходства с теб, за да се получава ас лекота. Иначе постоянно компромис от единия или другия във всичко си е изморително в дългосрочен план.

# 616
  • Sofia
Доста дъщери на мои приятели, които се изучиха в чужбина си взеха чужбински партньори и съпрузи, деца имат вече. Не мога да кажа същото за синовете, не се адаптират към жени от други националности, за раси съвсем е рядкост.

Тази асиметричност се дължи само на едно – жените в държавите от Западна Европа и Северна Америка са доста еманципирани. Няма да търпят наш Ганьо да им дерибейства на главата и да им тропа по масата (буквално и фигуративно казано).
От друга страна, българските мадами са много апетитна хапка за повечето чужденци, защото са женствени, поддържат външния си вид, работливи са и семейно-настроени. Аз ни един сериозен минус не виждам в нашенките, като цяло; само дребни недостатъци. Виж, при мъжката част от населението ситуацията е малко по-различна, за съжаление...

# 617
Едно време мъжете след 5-10 години в емиграция си издърпваха бившите гаджета, точно понеже не се котират особено на място и виждат, че нямат перспектива. И това е вариант.

# 618
По скоро заради външния вид ще е, англичанките и германките са трагедия в масовия случай - имаше един лаф- как се разбира, че си в Германия? - Когато кравите станат по хубави от жените.
Българи женени за чужденки са рядкост, докато за българките е доста по масово. Не са рядкост и връзки/ бракове между българки и българи, доста мои приятели така се запознаха с жените си, българки, в чужбина.

# 619
Да, от турци съм чувала - колата от Германа, жената от Балкана .
Познавам българи женени за германки. Не са ми близки и не мога да коментирам връзките, но наистина повечето които познавам са чисто български двойки .

# 620
Лафът е за Швейцаря, РФ. Не за Германия.
//
Има го момента с разлика в манталитетите и културата. Според мен също биха били евентуална спънка.

# 621
  • Paris, France
По скоро заради външния вид ще е, англичанките и германките са трагедия в масовия случай - имаше един лаф- как се разбира, че си в Германия? - Когато кравите станат по хубави от жените.
Българи женени за чужденки са рядкост, докато за българките е доста по масово. Не са рядкост и връзки/ бракове между българки и българи, доста мои приятели така се запознаха с жените си, българки, в чужбина.

Да бе, да, заради външния вид било. Има много красиви англичанки и германки. В Германия и Англия е пълно с жени от цял свят, с красиви екзотични смески от всякакви народи. В Лондон има повече родени в чужбина млади жени, отколкото родени в Англия. Идват и камари туристки всеки ден, от цял свят. Кеф ти източноевропейка, кеф ти азиатка от Индия, от Китай, от Япония или Корея, кеф ти знойна южноамериканка, кеф ти нежна африканка от Етиопия, Мароко, Сомалия или атлетична от Нигерия. В Германия е пълно с жени от Балканите, които са като българките външно. И в двете държави има повече млади жени с външност като на българката, отколкото в днешна България.

Теорията ти издиша.

# 622
Точно щях да пиша, че в богатите държави има емигрантКи от цял свят, за всички вкусове и предпочитания, въпросът е те да ти обърнат внимание, защото за тях се борят мъже от цял свят Simple Smile

И нещо друго - в половината от случаите на "горкото дете, остана само" всъщност хората си имат връзки, които по някаква причина не афишират пред роднини и приятели в България. Просто са далече и могат да минат под радара. Имайте го предвид и това, не всички са сами и за ожалване Simple Smile По принцип, не конкретно за познатото дете на съфорумката.

# 623
  • СИ

Едно време мъжете след 5-10 години в емиграция си издърпваха бившите гаджета, точно понеже не се котират особено на място и виждат, че нямат перспектива. И това е вариант.

Аха... Те бившите им гаджета стоят и ги чакат по 5-10 години, понеже знаят за липсата на перспектива, нали? Няма начин да не е така.                     Smile
Съвсем нормално е местните жени да не търсят за партия бедни бачкатори емигранти. Колкото и да са добри, красиви или работливи. А българките от своя страна би трябвало да се котират добре. Повечето са добре на външен вид, нямат големи претенции, могат да готвят и шетат. Що да не се вземат с някой чужденец, пък бил той и последният убитак? Все пак в България все още добре звучи една жена да каже: Той мъжът ми е англичанин, примерно.             Smile
Имам един приятел в Испания. Ставало е на въпрос, защо не се е взел с някоя испанка досега. По негови думи било много рисково. Вземеш ли си испанка, все едно си я осиновяваш. И си намери някаква разведена рускиня. Всъщност, не точно рускиня, но някъде от балтийските републики.

# 624
Кончо, бая момци се задомиха така, пък ако искаш вярвай. И майките им доволни - хем синът е женен, хем внучетата ще говорят български, ще идват през ваканциите - щото с чужденка знаеш ли кога и през колко години...

# 625
Не знам защо приемате, че всички емигранти са бедни бачкатори. Намирам го откровено забавно, защото аз познавам доста успешни българи и българки в чужбина.

# 626
  • СИ
Не знам защо приемате, че всички емигранти са бедни бачкатори. Намирам го откровено забавно, защото аз познавам доста успешни българи и българки в чужбина.

Кой е казал за всички?

# 627
  • София
Нито един от моите познати не е, но е факт, че масата от северозапада и Родопите са.

# 628
Останах с впечатление, че това се подразбира от твоя пост. Нормално било да не харесват бедни бачкатори. И това е така, само дето нека не забравяме, че в тези държави също не са всички high society. Да не говорим, че и в двете споменати държави си има доста ясно класово разделение, така че е малко вероятно бачкаторите от България да имат изобщо някакъв досег и контакт с английската аристокрация. Ще са си сред себеподобни бачкатори, придошли и местни.

# 629
  • СИ
Останах с впечатление, че това се подразбира от твоя пост. Нормално било да не харесват бедни бачкатори. И това е така, само дето нека не забравяме, че в тези държави също не са всички high society. Да не говорим, че и в двете споменати държави си има доста ясно класово разделение, така че е малко вероятно бачкаторите от България да имат изобщо някакъв досег и контакт с английската аристокрация. Ще са си сред себеподобни бачкатори, придошли и местни.

С английската аристокрация сигурно и масовият англичанин няма контакт. Бачкаторът навсякъде си е бачкатор. Друго е млад човек да излезе навън, да следва, да се огледа... Друго е когато има кой да положи основата и да те издържа. Това е предпоставка да си успешен. Съвсем друго е ако си родом от забито село нейде из България да отидеш да лепиш плочки или да караш камион, защото иначе си умрял жив насред родната действителност. Едното няма как да се сравнява с другото.
Дъщерята на един от комшиите се взе с някакъв англичанин нейде в първите години на демокрацията. Намерила го по морето. Англичанинът е видимо средностатистически смотаняк. За нея съм сигурен, че го взела само за да може да се измъкне от България. Иначе двамата са си лика-прилика.

Общи условия

Активация на акаунт